De 5 leukste sport en spelletjes voor op de camping met kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 15 januari 2023 by Barbara

Afgelopen 2 jaar hebben we in de zomervakantie een heerlijke week mogen doorbrengen op een camping in een stacaravan. Een fijne plek om te slapen, een keukentje om eenvoudige maaltijden te bereiden en vooral het buitenleven met onze 3 kids beviel uitstekend. Ondanks dat de caravan en de camping is ingericht op kinderen en van alle gemakken is voorzien zijn er toch enkele dingen die ik volgende keer echt mee ga nemen. Want behalve de kidsclub en een kinderdisco, is het leuk om samen spelletjes te spelen. Bij deze dus mijn tips voor het meenemen van spelletjes voor de kids op camping.

De-5-leukste-sport-en-spelletjes-voor-op-de-camping-met-kinderen-mamameteenblog.nl_

De leukste sport en spelletjes:

  • Jeu de boules
  • Badminton
  • Voetbal
  • Ligretto
  • Rummikub
  • Kubb

Jeu de Boules

Dit spel heeft een come-back gemaakt voor jong en oud. Op elke camping waar we waren werd dit fanatiek gespeeld en echt niet alleen door de oudere generatie. De jonge generatie is ook van de partij en net zo sportief. Voor alle ins en outs verwijs ik je door naar jeudeboulewinkel.nl.

Badminton

Met een sausje van jeugdsentiment is badminton het spel wat echt mee moet. Met twee rackets en een doosjes shuttles kan het plezier niet meer stuk.

Voetbal

Het verbaast me altijd weer hoeveel plezier de kids kunnen hebben met een voetbal. Er zijn zoveel verschillende spelletjes mee te bedenken. Ook deze gaat dus altijd mee.

Ligretto

Het spel wat we in Suriname hebben geleerd te spelen. Het is eenvoudig, maar je moet snel zijn en natuurlijk je tegenstanders in de gaten houden. Elke avond voor het slapen wilden de kids een potje Ligretto spelen. Het werd natuurlijk veel te laat, maar wat hebben we gelachen met dit spel. Als je nog niet hebt, echt aanschaffen!

Rummikub

Dit spel is al naar zoveel plekken meegesleept door onze kids. Ze blijven het leuk vinden. En zijn echt volwaardige tegenstanders. Wanneer het op vakantie een minder mooie dag is, dan is dit een heerlijk tijdverdrijf.

Kubb

Dit spel ken ik nog niet, maar ik hoor er zoveel goeds over, dat ik hem binnenkort zeker ga aanschaffen. Mocht je weten hoe het wordt gespeeld, dan heb ik hier een leuk filmpje.

Tot zover mijn sport en spel tips voor op de camping. Mocht je nog leuke tips of ideetjes hebben, laat ze weten in de comments!

Plaats een reactie