Boekrecensie de Gruwelijke Generaal, Jozua Gouglas

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 29 maart 2024 by Barbara

Boekrecensie de gruwelijke generaal mamameteenblog.nl

We gingen op vakantie, en toen mocht ik een boek uitkiezen. Er waren zoveel leuke boeken, ik vond het moeilijk om te kiezen. Uiteindelijk zag ik De gruwelijk generaal voorbij komen op het internet. ‘Mama, mag ik die eens zien?’ vroeg ik. Mijn moeder klikte op het boek. En toen ik goed keek, wist ik het zeker: dit boek wil ik, Gruwelijke Generaal, Jozua Douglas.
Toen ik het boek in mijn handen kreeg, vond ik het moeilijk om op de vakantie te wachten.
Op vakantie las ik het boek zo uit. Na het twee keer gelezen te hebben, bleef het nog steeds het grappigste en leukste boek dat ik ooit gelezen heb. Bij deze de review van het boek.

Het boek heeft meerdere delen. Het gaat allemaal over Costa Banana (het eiland), en wat er allemaal gebeurd. 

ALGEMENE INFORMATIE BOEK

  • Titel: De gruwelijke generaal
  • Schrijver: Jozua Douglas
  • Illustrator: Elly Hees
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar, voor jongens en meisjes
  • Aantal bladzijde: 256 pagina’s
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschenen: 2015
  • Prijs: 14,99 euro

SAMENVATTING VAN DE GRUWELIJKE GENERAAL

Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van president Pablo Fernando. De president die helemaal alleen de baas is van Costa Banana. Hij bedenkt bizarre wetten.
Ook moet Rosa eigenlijk de volgende president worden, maar president Pablo Fernando vindt dat alleen mannen president kunnen worden. Daarom probeert ze aan haar vader te laten zien dat ze beter is dan Fico. En als ze ontdekt dat generaal Sjasliek en Hector een gruwelijk plan aan het verzinnen zijn, kan ze dat mooi bewijzen. Helaas gelooft niemand haar. Maar uiteindelijk weet ze haar broertje Fico te overtuigen…

Gruwelijke generaal jeugdboek review mamameteenblog.nl
Gruwelijke generaal boek review mamameteenblog.nl

MIJN PERSOONLIJKE MENING OVER DE GRUWELIJKE GENERAAL

Ik vind het een geweldig boek. En het is zeker weten mijn favoriet. Want:
1. Het is grappig, en ik heb er enorm om gelachen.
2. Het is fijn geschreven, dat vind ik wel belangrijk. 

Het is spannend en grappig boek. En ook lekker dik. De wetten van Pablo Fernando zijn ook hilarisch. Het verhaal zelf, is ook hilarisch.
Het eiland, Costa Banana, is mijn droomland. En zo kom je er op neer dat het echt een leuk, grappig en spannend boek is. (Vind ik dan.) Ik las het boek overal en altijd.

MIJN CONCLUSIE

Hou jij van spannende en grappige boeken? Dan is dit boek echt iets voor jou! Aan het einde is het vooral moeilijk om te stoppen met lezen.  Meer leuke boeken van deze schrijver? Zie hier nog 4 extra boeken die op mijn boeken wishlist staan.

Laat je mij weten wat je van het boek vindt? Liefs, van mij (Julia)!

Gruwelijke generaal boekrecensie Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie