Sauber steelstofzuiger V50

Review: Sauber V50 steelstofzuiger | Veredelde kruimeldief of volwaardige stofzuiger?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lees hier de review van de Sauber V50 steelstofzuiger van Jeanine (www.strijkenissuf.nl). Ik heb een pesthekel aan het huishouden doen, maar ook een pesthekel aan rommel dus uit uiterste noodzaak, (omdat niemand anders het doet) probeer ik een goede huisvrouw te zijn. Zo af en toe heb ik mazzel en helpen mijn jongens me in ruil voor extra zakgeld of een snoepje, maar meestal heb ik pech. Hoewel mijn man ook probeert te helpen waar hij kan werkt hij nou eenmaal heel wat meer en is dus ook veel minder thuis. 

review sauber V50 steelstofzuiger mamameteenblog.nl

Iedere dag stofzuigen

Omdat we drie kinderen hebben, om nog maar te zwijgen over de drie haarballen, eh schatten van huisdieren is iedere dag stofzuigen geen overbodige luxe. Vanwege alle obstakels hier in huis is een robotstofzuiger niet zo geschikt, dus moet ik het doen met de ouderwetse huis-tuin en keuken stofzuiger. Inmiddels hebben we er één op iedere verdieping, waarbij de beste en nieuwste beneden staat. Top apparaat maar wel  lomp. Het apparaat dat boven staat daarentegen is om te janken, want deze is zwaar en zuigt slecht door de minder sterke motor. Bovendien heeft deze nog een stofzuigerzak.

Toen ik werd gevraagd door Barbara om de nieuwe Steelstofzuiger v50 van Sauber te testen, hoefde ik (ondanks mijn allergie voor huishouden) niet lang na te denken. Als ik mazzel had zou dit ding het alleen maar makkelijker maken.

Gebruiksvriendelijk en mooi design

review sauber v50 mamameteenblog

Nog voor ik zelf ook maar een kijkje in de gebruiksaanwijzing kon nemen had mijn oudste zoontje, Julian (7) de stofzuiger al in elkaar gezet. Wat denk ik positief is want als zelf kinderen ‘m in een mum van tijd werkende krijgen dan is de Sauber v50 erg gebruiksvriendelijk.

Of dat ook voor A-technische vrouwen geldt kan ik dus niet beamen helaas. Ik heb ook geen zin om de stofzuiger weer uit elkaar te halen. Hopelijk vergeven jullie me dat.

Het eerste dat me opvalt is dat de lader erg klein en onopvallend is. Deze heb ik inmiddels op onze slaapkamer weggemoffeld. De stofzuiger ziet er ook niet vervelend uit, en heeft een mooi design, een beetje futuristisch zelfs met die lampjes. Al zal het niet VT-wonen goedgekeurd zijn om zo’n attribuut op je slaapkamer te hebben staan, heb ik er lak aan.

Lampje dat stof laat oplichten

De stofzuiger geeft met een lampje netjes aan dat hij volgeladen is. Aan de slag dus maar. Wat me het eerste opvalt is dat de stofzuiger super wendbaar is en lekker licht. Dat het snoerloos is, is ook een groot pluspunt. Bovendien kun je de steel eraf halen waardoor je een soort kruimeldief overhoudt. De zuigmond geeft een soort blacklight achtig licht waarbij stof in donkere hoekjes oplicht. Dit vind ik toch wel de meest gave functie. Attendeert me er meteen op hoeveel stof er eigenlijk in mijn huis ligt. (dat is dan weer minder ;-))sauber v50 mamameteenblog

De zuigkracht valt me 100% mee. Van een verkapte kruimeldief op een steel had ik geen hoge verwachtingen maar tot mijn verbazing zuigt de Sauber V50 best krachtig. Om een voorbeeld te noemen: kattengrit, haren, stof en zelfs die verrekte loomelastiekjes die mijn zoontjes overal laten slingeren (ja, zelfs nu de rage voorbij is) worden moeiteloos opgezogen. Doordat de stofzuiger zo licht is heb ik ook nog nooit zo vaak de trap gestofzuigd.

Ik besluit om te testen of het opvang reservoir makkelijk te legen valt, want na een poosje stofzuigen zit er toch al heel wat in. Een teken dat de stofzuiger het goed doet, en wellicht dat mijn huis erg vies is. Dat blijkt erg gemakkelijk te gaan. Doe dit wel boven een prullenbak want anders kun je weer opnieuw beginnen. Vooral als je nog niet weet hoe het werkt. Ik spreek uit ervaring.

Tips energie besparen huishouden mamameteenblog.nl

 

Lees hier: tips om energie te besparen in het huishouden

Het oordeel over de Sauber steelstofzuiger V50

review sauber v50 mamameteenblog.nlNa het gebruik zet ik de stofzuiger weer gemakkelijk op het laadstation. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg blij ben met de stofzuiger. En mijn kinderen koop ik ook een stuk gemakkelijker om, omdat ze deze stofzuiger erg interessant vonden. Ik overweeg zelfs om dat lompe ding op de bovenverdieping te dumpen aangezien ik ‘m sinds de komst van de steelstofzuiger niet meer heb aangeraakt. Zijn er dan ook nog nadelen? Ja, toch wel. Ik merk dat de filter snel verstopt zit en dus moet de stofzuiger vaker geleegd worden. Bovendien moet de stofzuiger na het stofzuigen echt opgeladen worden. Al met al wegen de nadelen vooralsnog niet op tegen de voordelen als ‘’extra’’ stofzuiger. Voor mij dus niet enkel een veredelde kruimeldief.

 

 

 

 

Nog een keer de voor-en nadelen op een rij:

voordelen Sauber steelstofzuiger V50:

  • snoerloos
  • licht in gebruik
  • lampje voor oplichten stof
  • makkelijk laadstation
  • geen stofzuigerzak
  • ook makkelijk om de auto te stofzuigen en/ of voor de caravan

nadelen Sauber steelstofzuiger V50:

  • filter sneller verstopt, dus eerder legen en schoonmaken
  • na elke stofzuiger beurt, moet de Sauber steelstofzuiger V50 worden opgeladen

De stofzuiger is verkrijgbaar bij Blokker en bij de Wehkamp | stofzuigers | gratis levering vanaf 20 euro te bestellen, nu in de aanbieding voor 100 euro!

Gebruiken jullie ook meerdere stofzuigers in huis en welke stofzuiger gebruiken jullie?

Ook interessant om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
stella mama e-bike review mamameteenblog.nl (1)
Review e-Bike Stella mamafietsen

Met achterin een gezellige kletsende peuter, ben ik onderweg met de auto naar Rijswijk. Hier mag ik iets gaan doen,...

Sluiten