Bespaar Continu NL
Financieel

Tips om energie te besparen in je huishouden

16 juni 2017

Energie kost geld. Energie besparen is dus een goede manier om geld te besparen. Volgens het Nibud gebruikt een gemiddeld gezin ongeveer 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte en soort huis, de samenstelling van je gezin en de hoeveelheid huishoudelijke apparaten. En dan nog zijn er een aantal uitzonderingen zoals het gebruik van een openhaard of het hebben van zonnenpanelen op het dak. Het is interessant om te weten dat als je weet hoe je op je energie kunt besparen, je ook bespaard op je geld. Maar hoe kom je dit te weten? Hier volgen een paar makkelijke tips.

Tips energie besparen huishouden mamameteenblog.nl

 

Overstappen van energieleverancier

Behalve dat je invloed kunt uitoefenen op je dagelijkse gebruik van energie in je huishouden, kun je ook heel makkelijk via de energievergelijker kijken of het niet veel gunstiger is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit kan je veel geld besparen op je maandelijkse energierekening. Daarnaast zijn de volgende tips makkelijk om te gebruiken in je huishouden om op energie te besparen.

Tips om energie te besparen in het huishouden

 

De wasdroger wat vaker laten staan.

Wanneer je elk jaar een kwart van je was laat drogen aan de waslijn in plaats van in de wasdroger, bespaar je 30 euro per jaar.

De waterkoker laten staan

Mocht je op gas koken, dan blijkt het gebruik van een waterkoker niet zo gunstig te zijn. Het koken op gas is goedkoper. Maar kook je electrisch dan is het juist weer goedkoper om de waterkoker te gebruiken. Maar bij beiden geldt dat je niet meer water moet koken dan noodzakelijk is. dat is verspilde energie.

De centrale verwarming een graadje lager

De cv kun je tegenwoordig heel nauwkeurig instellen. Probeer de temperatuur eens een graadje lager in te stellen en draag eens wat vaker die hippe trui of dat gave vest voor de gure dagen in huis. Daarbij kun je de cv wat vroeger op de avond naar een lagere temperatuur laten terugschakelen en smorgens iets later laten opstarten. Ook wat dekens op de bank zorgt ervoor dat je het minder snel koud krijgt in huis en dat de thermostaat prima een graadje lager kan. staat ook meteen heel trendy met die dekens op de bank.

Wat sneller onder de douche vandaan

Gemiddeld doucht men 8,5 minuut per dag. Wanneer je elke dag een minuut minder zou douchen of zelfs terug kan naar 5 minuten douchen per dag, scheelt dat een hele bak opgewarmt water en best een paar centjes in de portemonnee. Zeker als meerdere gezinsleden dit doen.

De oven wat langer open laten staan

Zonder ongelukken uit te willen lokken, een opgewarmde oven laten afkoelen met de deur open scheelt de cv ook weer wat extra power. Zeker met een open keuken heb je toch weer wat extra warme lucht in huis.

10 tips om een beetje groener te leven

 

 

Lees ook: Een klein beetje groener leven deze winter, 10 Tips

 

Huishoudelijke apparaten met een energielabel

Wees zuinig op je huishoudelijke apparaten en onderhoud ze goed. Maar mocht er een apparaat aan vervanging toe zijn, koop dan een energiezuinig exemplaar. Dit krijg je er dubbel en dwars uit. Het energie verbruik van de apparaten kun je lezen op het tegenwoordig verplichte energielabel.

Standby Modus

De standby modus van al je apparaten is een stiekeme energieslurper. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen en alles uit te zetten of eventueel de stekker eruit te trekken. Denk hierbij ook aan telefoonopladers.

 

Dit waren de tips om makkelijk wat energie te besparen op je maandelijkse energierekening.

Welke nuttige tips heb jij al gebruikt?

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven mamameteenblog
Hoe vaak verhuist een mens in zijn of haar leven?

Pas las ik ergens op het internet dat er afgelopen jaar een record aantal verhuizingen zijn geweest. Dat feit deed mij...

Sluiten