Een erkende cv-installateur aan huis, waarom?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 13 mei 2022 by Barbara

Een-erkende-cv-installateur-aan-huis-waarom-mamameteenblog.nl_

Drie keer zijn mijn lief en ik verhuisd. En drie keer hebben wij ons hart verloren aan een jaren 30 klushuis. De charme en stijl van een jaren 30 huis is voor ons elke keer precies wat we zoeken. Maar een klushuis is niet voor iedereen vanzelfsprekend, het is een project waar je kennis, inzicht en budget voor moet hebben. Dat laatste is mee te nemen in het kostenplaatje bij de koop van een huis. Maar kennis en inzicht is iets wat je interesse moet hebben of een gave. Dat laatste schrijf ik graag mijn lief toe. Het eerste is iets wat ik mijzelf eigen heb moeten maken rondom het klussen. Zo moet je weten wanneer je iets zelf doet of dat je een erkende cv-installateur aan huis laat komen.

Keuzes bij een klushuis

Zo zijn er standaard enkele keuzes die gemaakt moeten worden, wel of niet bepaald door de kaders van je budget. En heb ik moeten leren dat de belangrijkste investeringen de investeringen zijn die je niet meteen ziet of merkt. Dat is best een uitdaging voor mij, want ik begin het liefst meteen met het inrichten van de woonkamer. *grijns*

Maar de elektriciteit en de cv-ketel zijn zaken die in een klushuis je aandacht vragen. De elektriciteit in een jaren 30 huis is nog met hele oude bedrading ‘versierd’ en niet toegepast op de huidige veilige standaard. Mocht je het bij de oude bedrading willen laten, dan is het handig om te controleren of deze bijvoorbeeld je huishoudelijke apparaten aankunnen, zonder brandgevaar op te leveren. Meestal is dit niet verstandig en is het beter om het te laten vervangen door een erkende elektricien.

Erkende cv installateur

Ook de cv-ketel is vaak flink verouderd in klushuizen, als die er al is in plaats van een geiser. Een oude ketel voldoet niet meer aan de huidige veiligheidsstandaarden en sluit niet meer aan op de capaciteit van het vermogen van de radiatoren. De wensen over een comfortabel warm huis is voor ons toch anders dan begin vorige eeuw. Met een erkende cv-installateur is het fijn om op de hoogte gesteld te worden over de mogelijkheden die je hebt in je huis over de cv-ketel en de brugman radiatoren, maar ook bijvoorbeeld bij het plaatsen van cv’s. Iets waar wij zeker gebruik van gemaakt hebben in ons huidige huis.

Maar laat je ook zeker adviseren voor een zonneboiler, wanneer je een duurzame keuze wilt maken. Iets wat wij nu ook in overweging zouden nemen.

Warmte in je huis

Bij ons eerste klushuis hadden we de luxe dat we een cv ketel via via op de kop konden tikken, een tweedehands ketel. Met de hulp van kundige vrienden die in het vak zaten konden we deze ophangen. En ondanks dat de ketel prima hing, hebben we storingen gehad en kapotte onderdelen. Hoe vaak ik niet thuiskwam in een koud huis en weer de gebruiksaanwijzing erbij pakte om te zien wat de storing nu weer betekende. Uiteindelijk na veel gehannes dan toch maar de monteur gebeld, met de nodige kosten.

Een goede cv-ketel opgehangen door een erkend bedrijf is toch wel van belang. Een investering die je terug krijgt in de loop van de jaren. Want je krijgt het juiste advies en op maat. Daarnaast is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten bij een installateur. Deze monteur is bekend met jouw ketel en weet ook of er eventueel  belangrijke veiligheidswaarschuwingen zijn. Iets wat wij nog niet zo lang geleden hebben mogen ervaren doordat ook op onze ketel een veiligheidswaarschuwing kwam. Hier werd direct goed op gereageerd door de monteur en voorkwamen we zo een onveilige situatie.

Conclusie: waarom een erkende cv installateur aan huis

Kortom, twijfel niet bij het plaatsen en het onderhouden van een cv ketel om gebruik te maken van een erkende cv monteur. Dit kun je vooraf veel kosten besparen door een goed advies en ook bij een onderhoudscontract kun je hier veel profijt van hebben. Door goed onderhoud aan je ketel voorkom je gevaarlijke situaties als koolmonoxide vergiftiging en zul je up-to-date zijn bij eventuele updates of veiligheidswaarschuwingen van jouw merk cv ketel. Iets wat van levensbelang kan zijn.

Heb jij wel eens een vervelende ervaring gehad met je cv-ketel?

cv-monteur aan huis mamameteenblog.nl

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com.

Plaats een reactie