fbpx
tips sparen gezin mamameteenblog

8 tips om beter te sparen met een gezin

Sale juli 2019

Waar spaar jij voor, mama? Afgelopen week hebben we het zakgeld weer bijgesteld bij de kinderen. Nu is er een gedeelte wat ze contant krijgen en een gedeelte dat automatisch naar de spaarrekening gaat. Met het contante deel mogen ze doen wat ze willen. Een cadeautje kopen voor iemand, een pakje kauwgom of de nieuwe Donald Duck, ze mag het helemaal zelf bepalen. Het geld wat op de spaarrekening wordt gezet krijgt een doel, waarbij ze zelf mogen bepalen waar ze voor sparen. Al moet ik zeggen dat het doel regelmatig wisselt, al naar gelang wat ze op de reclame voorbij zien komen.

8 tips sparen gezin mamameteenblog.nl

Maar de vraag die ze stelde was helemaal niet zo verkeerd. Waar spaar ik eigenlijk voor? Al heel lang spaar ik niet meer voor mijzelf. Zeker nu ik gestopt ben met werken en ik geen eigen inkomsten meer heb. Al heel lang hebben we een gezamenlijke spaarrekening en in het verleden was het gespaarde geld van ons beiden afkomstig. Nu spaar ik, of moet ik zeggen, nu sparen wij wel, maar dan voor een gemeenschappelijk doel. Zoals een vakantie of nieuwe meubels.

Toch draag ik wel bij aan de spaarrekening. Op een andere manier, ik zorg er nu voor dat we bèter sparen. Hoe ik dat doe?

Hier volgen 8 tips die ik gebruik om te zorgen dat je spaarbudget op niveau komt en blijft.

Weet wat je hebt en wat er binnenkomt aan geldstromen.

Dit vind ik echt een belangrijk punt voor mijzelf. Door te weten wat er op de rekening staat en te weten wat er maandelijks binnenkomt ben ik mij veel bewuster waar er eventueel onnodige uitgaven zijn. Dit kun je dan aanpassen waar nodig. Ook ben ik mij beter bewust wat er uitgaat aan geldstromen en wat er over blijft. Zo kunnen we wat er over blijft weer storten op de spaarrekening. Sinds kort heb ik een rekening bij de Knab bank, ben er echt heel blij mee. Het gemak is ideaal. In dit artikel worden de voordelen goed belicht. Echt de moeite waard!

Vries restjes in

Houd je ook regelmatig wat restjes eten over? Door maaltijd restjes in te vriezen, kun je hier vaak weer een maaltijd van samenstellen en zo op een maaltijd besparen. Wel de lekkere restjes invriezen, anders blijft het heel lang in je vriezer liggen.

Pin, met minder contant geef je minder uit

Toen ik deze opschreef dacht ik: ‘dat valt wel mee, toch?’. Maar ik heb er afgelopen tijd op gelet en bij mij werkt het echt zo. Als ik het in mijn portemonnee heb zitten ben ik veel sneller geneigd het uit te geven.

Koop en verkoop via marktplaats

Met sommige produkten maakt het niet uit of je ze tweedehands hebt, bijvoorbeeld met een kinderfiets. Om dan eerst een kijkje op marktplaats kan dan erg lonen. Er zijn meerdere sites als Marktplaats trouwens. Ik las op Àwkward Duckling nog 5 goede alternatieven voor Marktplaats.

Zet een spaardoel bij het sparen

Zoals een spaardoel motiverend werkt bij mijn kinderen, werkt dit ook bij mij heel goed. Zo kan ik voordat ik een impulsaankoop doen, mijzelf echt even afvragen of ik het echt nodig heb of dat het beter is om even te wachten, vanwege het spaardoel. Wanneer ik dan thuis ben, ben ik het te kopen produkt dan vaak ook weer helemaal vergeten.

sparen kind mamameteenblog

Tips en trucs: hoe leer ik mijn kind de waarde van geld.

Leen wat je kunt lenen aan spullen

Het hebben van veel spullen kost ook vaak veel tijd en geld. Denk aan opslagruimte en onderhoud. Daarom kun je ook vaak beter iets lenen als je het maar 1 keer nodig hebt. Ook hier bestaan ontzettend veel sites voor waarbij je je kunt aanmelden, zoals op de site van Deeleconomie.

Automatische overschrijving

Probeer al je terugkerende maandelijkse rekeningen, zoals je verzekeringen, altijd automatisch af te laten schrijven. Zo weet je dat je nooit iets kan vergeten en kom je niet ineens voor verrassingen te staan.Kledingruilparty

Zin in een nieuwe garderobe? Organiseer een kledingruilparty met je vriendinnen! Gegarandeerd succes en nog gezellig ook!

Dit waren mijn tips!

De vraag van mijn dochter was zeker een goede vraag. Ik werd er weer een beetje bewuster door welk spaardoel ik eigenlijk heb. En stiekem verandert die bij mij ook nog wel eens.

De Budgetman.nl heeft ook een interessant artikel over: Besparingstips die echt werken. De moeite waard om eens door te lezen!

Waar spaar jij voor? 

Ook interessant om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

5 gedachten over “8 tips om beter te sparen met een gezin”

  1. Herkenbare tips (al zijn het er 8, geen 10 😉).
    Hier gaat het spaargeld binnenkort naar een ‘nieuwe’ auto. Het doet wel een beetje pijn om zoveel geld te zien verdwijnen, maar die auto is wel nodig. En daarna sparen we weer verder voor het opknappen van ons huis.

    • Bij ons gaat het ook vaak in die volgorde. We hopen dat de auto het nog even volhoudt, maar die komt er binnen nu een korte tijd ook aan.
      En nog bedankt voor de tip 😉

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
bananenbrood mamameteenblog
Recept voor Bananenbrood, suikervrij en maar 5 ingrediënten

We zijn hier in Huize B helemaal op de gezonde toer. Nou ja gezondere toer, dan, we proberen wat te minderen...

Sluiten