De beste websites om je spullen te verkopen! [TIP]

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is er een berg aan spullen om uit te zoeken. Veel van de spullen geef ik weg, gooi ik weg of verkoop ik op een tweedehands site. En het schiet ook al echt erg op. Het prettigst vind ik om de spullen te verkopen. Vaak zijn het nog goede spullen die makkelijk een tweede leven kunnen hebben en daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke goed voor het milieu om spullen te recyclen. Ik denk dat het meeste wat ik heb verkocht kleine kastjes zijn, zoals een buikkastje en boekenkasten. Het is gek, maar het voelt heel fijn om zo op te ruimen. Om alle spullen die je niet gebruikt weg te doen. Het werkt op een gekke manier heel bevrijdend; en het huis is nu zo snel opgeruimd. Het bracht mij op het idee om een artikel te maken met websites waar je spullen kunt verkopen en wat mijn ervaring met de tweedehands sites is. Misschien wil jij ook wel je tweedehands spullen verkopen via internet? Altijd handig, toch?

alternatieve-websites-marktplaats-spullen-verkopenmamameteenblog.nl_

Marktplaats.nl

Marktplaats is mijn nummer 1 verkoopsite voor tweedehands spullen. Ik ben er het bekendst mee om mijn 2e-hands spullen op marktplaats te verkopen en het is ook erg gebruiksvriendelijk. Toch moet je je weten hoe je je moet onderscheiden van de rest. Een verkoop kan een negatieve ervaring worden met al die gehaaide verkopers. Ik heb een artikel geschreven met tips die het verkopen op Marktplaats succesvol maakt!

Mijn ervaring is dat ze echt goed werken!

Voordelen:

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Veilige betaalmethode
 • In principe gratis, maar je kunt ook gebruik maken van een soort van upgrade waardoor je spullen meer bovenaan komen te staan. Tweede hands auto’s verkopen op marktplaats is niet gratis. Op autoscout24.nl kan dit trouwens wel.
 • En er is een handige app voor op je smartphone te gebruiken

Nadelen:

 • Heel veel winkels adverteren hier. Dus je ziet altijd eerst een rij advertenties voordat je de echte tweedehands spullen ziet.
 • Advertenties verlopen.

Alternatieven voor spullen verkopen

Door mijn ervaring vond ik het tijd om ook andere mogelijkheden te onderzoeken om online te verkopen. En ik ben best verrast hierin. Er lijkt een hele branche te zijn in het online om spullen te verkopen. En iedereen is er ondertussen ook bekend mee doordat ze zelf al eens iets gekocht of verkocht hebben via het internet.

Daarom heb ik een aantal alternatieve verkoop sites voor je verzameld, de meeste heb ik gebruikt en sommige niet, maar wilde ik toch genoemd hebben, zodat je zelf een keus kunt maken. Daarnaast heb ik wat voor- en nadelen benoemd bij sommige van de sites.

Reshopper (helaas is reshopper niet meer online)

Een website/ app die gericht is op het verkopen en kopen van tweedehands kinder- en babyspullen in de buurt. Denk aan kleding, meubels en speelgoed. Het verhaal van het ontstaan van de app is wel grappig. Een paar vaders die vonden dat het teveel aan speelgoed beter kon worden gerecycled, liefst in je eigen buurt. Zo ontstond Reshopper: het doel van Reshopper is simpel: het verkopen van je tweedehands kinderspullen moet gemakkelijker, lokaler en hierdoor ook socialer worden. Dat laatste spreekt mij zeker aan.

Voordelen

 • filters
 • gratis
 • makkelijk
 • lokaler

Nadelen

 • In principe geen.

Vinted

Vinted, een van de populaire verkoopsites voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding voor kinderen en volwassenen. Je ziet de reclame op tv voor de app waarschijnlijk al een tijdje voorbijkomen. Het is echt een handige app. Ik ben er al een tijdje actief op. In het begin waren er wat kleine opstartprobleempjes, maar nu zijn die grotendeels weg. Je kunt na het downloaden van je app, je eigen profiel instellen, met daarin je voorkeuren, zoals maat, prijs etc. Bij regelmatig bezoeken haal je er echt een paar mooie pareltjes uit.

Hoe werkt het: Je plaats een tweedehands artikel met goede foto’s en omschrijvende tekst toe. De koper betaalt het artikel aan Vinted en zodra het door jouw opgestuurde artikel binnen is bij de koper, betaalt Vinted aan jou de prijs minus de commissie van 10%.

Voordelen

 • Op Vinted verkoop je zonder kosten: je ontvangt het hele verkoopbedrag. Kopers betalen een vaste commissie van € 0,70 en 5% van de verkoopprijs van het artikel.
 • Een advertentie verloopt niet, maar blijft in ‘jouw’ kledingkast staan.
 • Regelmatig hebben ze leuke acties, zoals bv gratis verzending.
 • Kopersbescherming

Nadelen

 • Nog geen ontdekt, maar misschien konden de beginnende kinderziektes in de app bij drukte je enthousiasme wat temperen.

Facebookgroep

Dit is een van mijn favorieten op het moment, een Facebook-groep voor mijn regio. Het werkt gewoon heel goed voor mij om hier 2e-hands spullen verkopen. En ik heb ook echt al een paar keer een mooie verkoop gedaan, van producten die al maanden op Marktplaats stonden. Dus kijk vooral op Facebook (wanneer je dit hebt natuurlijk) of er voor jouw regio een groep bestaat. Voor Den Haag is het bijvoorbeeld: ruilen/gratis/verkopen 070

Voordelen:

 • De lijntjes lijken korter
 • De kopers komen uit de buurt, waardoor er makkelijker een afspraak lijkt te worden gemaakt.
 • Je ziet snel hoeveel mensen je bereikt!
 • Gratis

Nadelen:

 • Je moet wel een facebookaccount hebben en weten hoe Facebook werkt.

United Wardrobe Dit is nu ook Vinted

United Wardrobe is ook weer een verkoop site, alleen bestemd voor tweedehands kleding. Het gebruik is makkelijk en simpel. Ik heb er al heel lang een account, maar nog nooit iets gekocht. Puur en alleen omdat ik nog niet heb kunnen vinden wat ik zocht. Maar het heeft echt wel veel leuke artikelen staan. Ook de betaling is zo geregeld dat je als verkoper en koper zo min mogelijk risico loopt. Dit is wel anders bij Marktplaats geweest. De gebruiksvriendelijkheid is vergelijkbaar met Marktplaats. Ik heb het idee dat je hier mooie juweeltjes kunt vinden die je niet op Marktplaats ziet.

Het plaatsen van een advertentie is gratis. Nadelen heb ik nog niet kunnen ondervinden.

Tweedehands.net

Een steeds groter wordende concurrent van Marktplaats is toch echt wel Tweedehands.net. De lay-out vind ik alleen erg armoedig en is wat onoverzichtelijk. Maar verder makkelijk in gebruik.

Voordelen:

 • Gratis plaatsen – in elke rubriek
 • Eenvoudig in gebruik
 • Géén topadvertenties

Nadelen:

 • Dat vind ik echt de lay-out van de site.

Speurders.nl

Speurders.nl is een website die zich graag wil vergelijken met Marktplaats. Het heeft als voordeel dat het gratis is, maar verder lees ik erg veel negatieve gebruikservaringen. Ik heb het dan nog niet aangedurfd om er gebruik van te maken. Mocht jouw ervaring anders zijn, laat het dan even weten, daar heb ik ook weer wat aan!

Catawiki

Catawiki is een website met tweedehands spullen voor de echte verzamelaars. Het werkt als een veiling en je vindt er echt van alles. Gewoon supergaaf om eens een kijkje te nemen. Ook deze heb ik nog nooit gebruikt.

Je betaald overigens alleen commissie wanneer er een verkoop is.

Markanda.nl

Een nieuwe verkoopsite is Markanda.nl. Ik ben er nog niet heel erg bekend mee. Maar ik ga het zeker eens uit proberen. Mocht jij er al ervaring mee hebben, laat het weten in de comments!

Nog meer Alternatieven Verkoopsites?

Ja, je kunt bijvoorbeeld op de markt gaan staan op Koningsdag. Of een kledingruilparty organiseren met wat vriendinnen (wel gezellig). Maar dit is allemaal niet via internet en ik merk dat dit voor mij toch beter werkt. Wanneer ik heb besloten dat iets weg mag, wil ik het eigenlijk ook zo snel mogelijk mijn huis uit en niet wachten tot een tweedehands markt. Maar dat ben ik :).

Mocht jij nog een goed alternatief hebben voor verkoopsites zoals marktplaats of Vinted voor het online verkopen van je tweedehands spullen laat het dan weten in de comments! Dan helpen we elkaar weer!


de beste websites om je spullen te verkopen mamameteenblog.nl

4 gedachten over “De beste websites om je spullen te verkopen! [TIP]”

 1. open deuren, en als je een site niet gebruikt doe dan niet alsof dit een goede site is om te verkopen. Vinted faciliteren oplichters! ik zou als ik jou was eens naar reviews kijken voor je positief doet over bepaalde sites

  Beantwoorden

Plaats een reactie