alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is er een berg aan spullen om uit te zoeken. Veel van de spullen geef ik weg, gooi ik weg of verkoop ik. En het schiet ook al echt heel erg op.het prettigst vind ik om de spullen te verkopen. Vaak zijn het nog goede spullen die makkelijk een tweede leven kunnen hebben en daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke goed voor het milieu om spullen te recyclen. Ik denk dat het meeste wat ik heb verkocht zijn kleine kastjes, zoals een buikkastje en boekenkasten. Het is gek, maar het voelt heel fijn om zo op te ruimen. Alle spullen die je niet gebruikt weg te doen. Het werkt heel bevrijdend op een gekke manier en het huis is nu zo snel opgeruimd. Het bracht mij op het idee om een artikel te maken met websites waar je spullen kunt verkopen en wat mijn ervaring met de sites is. Altijd handig, toch?

alternatieve-websites-marktplaats-spullen-verkopenmamameteenblog.nl_

Marktplaats.nl

Marktplaats was mijn nummer 1 in het verkopen van tweedehands spullen. Ik was er het bekendste mee en ik het is ook erg gebruiksvriendelijk. Toch ervaar ik het nu minder fijn. Er staat altijd veel reclame van bedrijven op de eerste pagina en het publiek is veel gehaaider. Ze komen vaak afspraken niet na en willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. En ondanks dat ik nog steeds wel verkoop op Marktplaats zit ik er toch met een ander gevoel in. Ik hoef mijn spullen niet hier te verkopen (er zijn ook andere sites) en ik verkoop het alleen aan mensen die vriendelijk kunnen communiceren. Het blijft tenslotte altijd nog een beetje het elkaar gunnen, nietwaar?

Voordelen:

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Veilige betaalmethode
 • In principe gratis, maar je kunt ook gebruik maken van een soort van upgrade waardoor je spullen meer bovenaan komen te staan. Tweede hands auto’s verkopen op marktplaats is niet gratis. Op autoscout kan dit trouwens wel.

Nadelen:

 • Heel veel winkels adverteren hier. Dus je ziet altijd eerst een rij advertenties voordat je de echte tweedehands spullen ziet.
 • Advertenties verlopen.
 • Mensen willen echt voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Normaal vraag je 40%-60% van de aankoopprijs voor tweedehands spullen in goede staat. Maar mensen proberen toch echt wel het onderste uit de kan te krijgen.
 • Mensen komen hun afspraken niet na, bijvoorbeeld wanneer ze iets willen komen bekijken of ophalen. Irritant voor de verkoper, want je blijft tenslotte thuis voor een gemaakte afspraak.

Alternatieven voor spullen verkopen

Door mijn ervaring vond ik het tijd om ook andere mogelijkheden te onderzoeken. En ik ben best spontaan verrast hierin.

Daarom heb ik een aantal alternatieven voor je verzameld, de meeste heb ik gebruikt en sommige niet, maar wilde ik toch genoemd hebben, zodat je zelf een keus kunt maken. Daarnaast heb ik wat voor- en nadelen benoemd bij sommige van de sites.

Reshopper

Een website/ app die gericht is op het verkopen en kopen van tweedehands kinder- en babyspullen in de buurt. Denk aan kleding, meubels en speelgoed. Het verhaal van het ontstaan van de app is wel grappig. Een paar vaders die vonden dat het teveel aan speelgoed beter kon worden gerecycled, liefst in je eigen buurt. Zo ontstond Reshopper: het doel van Reshopper is simpel: het verkopen van je tweedehands kinderspullen moet gemakkelijker, lokaler en hierdoor ook socialer worden. Dat laatste spreekt mij zeker aan.

Voordelen

 • filters
 • gratis
 • makkelijk
 • lokaler

Nadelen

 • In principe geen.

Vinted

Vinted, de website/app voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding voor kinderen én volwassenen. Je ziet de reclame op tv voor de app waarschijnlijk al een tijdje voorbijkomen. Het is echt een superhandige app. Ik ben er al een tijdje actief op. In het begin waren er wat kleine opstartprobleempjes, maar nu zijn die grotendeels weg. Je kunt na het downloaden van je app, je eigen profiel instellen, met daarin je voorkeuren, zoals maat, prijs etc. Bij regelmatig bezoeken haal je er echt een paar mooie pareltjes uit.

Hoe werkt het: Je plaats een tweedehands artikel met goede foto’s en omschrijvende tekst toe. De koper betaalt het artikel aan Vinted en zodra het door jouw opgestuurde artikel binnen is bij de koper, betaalt Vinted aan jou de prijs minus de commissie van 10%.

Voordelen

 • Op Vinted verkoop je zonder kosten: je ontvangt het hele verkoopbedrag. Kopers betalen een vaste commissie van € 0,70 en 5% van de verkoopprijs van het artikel.
 • Advertentie verloopt niet, maar blijft in ‘jouw’ kledingkast staan.
 • Regelmatig hebben ze leuke acties, zoals bv gratis verzending.
 • Kopersbescherming

Nadelen

 • Nog geen ontdekt, maar misschien konden de beginnende kinderziektes in de app bij bijvoorbeeld drukte je enthousiasme wat temperen.

Facebookgroep

Dit is 1 van mijn favorieten op het moment, een facebookgroep voor mijn regio. Het werkt gewoon heel goed voor mij. En ik heb ook echt al een paar keer een mooie verkoop gedaan, van produkten die al maanden op Marktplaats stonden. Dus kijk vooral op Facebook (wanneer je dit hebt natuurlijk) of er voor jou regio een groep bestaat. Voor Den Haag is het bijvoorbeeld: ruilen/gratis/verkopen 070

Voordelen:

 • De lijntjes lijken korter
 • De kopers komen uit de buurt, waardoor er makkelijker een afspraak lijkt te worden gemaakt.
 • Je ziet snel hoeveel mensen je bereikt!
 • gratis

Nadelen:

 • Je moet wel een facebookaccount hebben en weten hoe Facebook werkt.

United Wardrobe

United Wardrobe is ook weer een site alleen bestemd voor tweedehands kleding. Het gebruik is makkelijk en simpel.Ik heb er al heel lang een account, maar nog nooit iets gekocht. Puur en alleen omdat ik nog niet heb kunnen vinden wat ik zocht. Maar het heeft echt wel veel leuke artikelen staan. Ook de betaling is zo geregeld dat je als verkoper en koper zo min mogelijk risico loopt. Dit is wel anders bij Marktplaats geweest. De gebruiksvriendelijkheid is vergelijkbaar met Marktplaats. Ik heb het idee dat je hier mooie juweeltjes kunt vinden die je niet op Marktplaats ziet.

Het plaatsen van een advertentie is gratis. Nadelen heb ik nog niet kunnen ondervinden.

Tweedehands.net

Een steeds groter wordende concurrent van Marktplaats is toch echt wel Tweedehands.net. De lay-out vind ik alleen erg armoedig en is wat onoverzichtelijk. Maar verder makkelijk in gebruik.

Voordelen:

 • Gratis plaatsen – in elke rubriek
 • Eenvoudig in gebruik
 • Géén topadvertenties

Nadelen:

 • Dat vind ik echt de lay-out van de site.

Speurders.nl

Speurders.nl is een website die zich graag wil vergelijken met Marktplaats. Het heeft als voordeel dat het gratis is, maar verder lees ik erg veel negatieve gebruikservaringen. Ik heb het dan nog niet aangedurfd om er gebruik van te maken. Mocht jouw ervaring anders zijn, laat het dan even weten, daar heb ik ook weer wat aan!

Catawiki

Catawiki is een website met tweedehands spullen voor de echte verzamelaars. Het werkt als een veiling en je vindt er echt van alles. Gewoon supergaaf om eens een kijkje te nemen. Ook deze heb ik nog nooit gebruikt.

Je betaald overigens alleen commissie wanneer er een verkoop is.

Nog meer Alternatieven?

Ja, je kan bijvoorbeeld op de markt gaan staan op Koningsdag. Of een kledingruilparty organiseren met wat vriendinnen (wel supergezellig). Maar dit is allemaal niet via internet en ik merk dat dit voor mij toch beter werkt. Wanneer ik heb besloten dat iets weg mag, wil ik het eigenlijk ook zo snel mogelijk mijn huis uit en niet wachten tot een tweedehands markt. Maar dat ben ik :).

Mocht jij nog een goed alternatief hebben voor marktplaats voor het online verkopen van je tweedehands spullen laat het dan weten in de comments! Dan helpen we elkaar weer!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

2 gedachten over “De 7 beste websites om je spullen te verkopen!”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
huishouden en peuters mamameteenblog.nl
3 makkelijke voorbeelden van hoe je je peuter betrekt bij het huishouden

Je kent het wel. Je peuter is bij je en je hebt nog tientallen huishoudelijke taken te doen. Er ligt...

Sluiten