reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om te bedenken waarom ik zo graag een vloerkleed in huis wilde. Uiteindelijk werd manlief ook enthousiast en ik denk dat we ondertussen al 2 kleden hebben versleten. Iets met goedkoop is duurkoop en huisdieren ;). De redenen voor een vloerkleed zijn voor mij nog steeds hetzelfde, namelijk een afgebakende ruimte creëren, ruimtelijk gevoel, isoleert warmte en verbeterd de akoestiek.

Waarom-zou-je-kiezen-voor-een-vloerkleed-woonkamer-mamameteenblog.nl_
Foto door Daria Shevtsova via Pexels

Een afgebakende ruimte creëren

In een huis waar de woonkamer en eetkamer in elkaar overlopen of in dezelfde ruimte zijn, kan een vloerkleed er op een natuurlijke manier voor zorgen dat de functies in de ruimte afgebakend worden. Door een vloerkleed neer te leggen verbind je alle meubels van de zithoek met elkaar. Zo zorg je ervoor dat het met de juiste vorm, afmeting en kleur een mooi geheel wordt!

Spelen met het ruimtelijke gevoel met een vloerkleed

Met het juiste vloerkleed kun je door de kleur, vorm en afmeting ook een ruimtelijker gevoel creëren. Denk bijvoorbeeld aan een groot vierkant wit kleed. Dit geeft een het gevoel alsof er er ruimte is. Het tegenovergestelde is ook waar, met een donker kleed, kun je de illusie creëren van een kleinere ruimte.

Warme en luxe uitstraling

Met een hoogpolige of velours vloerkleden kun je ook een hele warme en sjieke sfeer uitstralen. Het maakt dat mensen graag in de zithoek willen zitten en nodigt uit tot gezelligheid.

Isoleert warmte

Een mooie bijkomstigheid is dat vloerkleden warmte kunnen isoleren. Zo is het bijvoorbeeld heel prettig om in de kinderkamer een kleed te leggen, wanneer je kinderen veel op de grond spelen. Ze zullen het echt waarderen.

Tussen de omhoogstaande polen of draadjes van het tapijt wordt de lucht vastgehouden. Warme lucht heeft zo een prettig isolerend effect. Vanzelfsprekend houdt een hoogpolig vloerkleed meer warmte vast dan een het laagpolig kleed.

Dempt geluiden en gaat echo tegen

Dit heeft ons echt verbaasd, namelijk hoeveel invloed een kleed heeft op de akoestiek in je kamer. Het kleed absorbeert namelijk een groot gedeelte van het geluid. Daardoor heb je minder echo en ook prettiger geluid. Op het vloerkleed staat een icoontje wanneer het deze eigenschap heeft. Altijd fijn om te weten. 🙂

Schoonmaken vloerkleed

Je mooi kleed vereist natuurlijk wel wat extra aandacht voor onderhoud. Niet dat dat heel veel werk is, maar je kunt bijvoorbeeld je kleed niet gaan boenen met chloor, dat werkt blekend en kan de vloer onder het kleed flink beschadigen. Ik gebruik zelf al heel lang met backing soda om je kleed te reinigen. Snel, makkelijk en goedkoop. Mocht je willen weten hoe ik dit doe, kun je dit artikel lezen: Je vloerkleed reinigen met backingsoda.

Mocht jij nog een goede reden voor een vloerkleed weten of heb je een vraag, laat het achter in de comments!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl
De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met...

Sluiten