fbpx
kinderkamer vloer mamameteenblog.nl

Tips voor een vloer in de kinderkamer

Bouwmarktcampagne 2019
Sale juli 2019

Wanneer je de kinderkamer mag inrichten is het handig om bij de keuze van de vloer een aantal tips in overweging te nemen. Een vloer kan namelijk best een investering zijn en bepaalt daarnaast ook voor een groot gedeelte de sfeer in een kamer. Zo kun je bij het inrichten van de babykamer ook alvast rekening houden met de metamorfose die een kamer zal ondergaan in de jaren dat je kindje daar slaapt. 

Tips vloer kinderkamer mamameteenblog.nl (1)

Hoe kies je de vloer van de kinderkamer?

Bij de keuze van een vloer kun je rekening houden met diverse factoren. Wat speelt een belangrijke rol bij het maken van de keuze voor jou vloer? Is het; het budget, de uitstraling, geluid, uitstraling en sfeer?

De juiste vloer in de juiste ruimte

Er zijn enorm veel mogelijkheden in vloeren, maar de keuze van het materiaal van de vloer beïnvloed de sfeer. Zo kan een tegelvloer in een slaapkamer al snel een strakke maar kille uitstraling geven. Een vloer met een houten look en feel, zoals laminaat of parket geeft al een veel warmer gevoel.

Belangrijk is om mee te nemen in je beslissing is wat de ondergrond is van de vloer. Trekt er bijvoorbeeld vocht op of zijn de kamers zeer gehorig, dan kan dit invloed zijn op de keuze van je voer.

Welk ruimtelijk effect heeft de vloer?

Wanneer de vloer voor langere tijd gebruikt gaat worden is het ook goed om te bedenken wat voor ruimtelijk effect de vloer kan hebben. Bij een kleine kamer kan een donkere vloer een benauwd gevoel geven; maar in een grote kamer kan een donkere vloer juist meer een knusse sfeer creëren.

Andersom kan in een lichte vloer een ruimte optisch juist groter doen lijken, wat juist heel fijn kan zijn in een kleine ruimte.

Welk effect kunnen plinten hebben?

Bij een kleine ruimte is het handig om de plinten in dezelfde kleur te houden als de vloer. Dit geeft de vloer een grotere oppervlakte.

Ook hier geldt het tegenovergestelde effect, bij plinten in de kleur van de muur lijkt de vloeroppervlakte optisch kleiner.

De praktische vloer

Moet een vloer behalve mooi ook praktisch zijn? Die beslissing is voor iedereen anders, maar het is wel fijn wanneer een vloer gebruiksvriendelijk is, makkelijk schoon te maken en geluiddempend. Vooral het laatste houdt het contact met de buren zo leuk mogelijk, wat ik persoonlijk ook niet onbelangrijk vind.

Meubels op de vloer

Wanneer je een mooie vloer hebt, wil je het effect natuurlijk zo maximaal mogelijk benutten. De vloer zo vrij mogelijk houden van meubels helpt hierbij. Door te kiezen voor meubels die je aan de muur kunt bevestigen; zoals kleine boekenkastjes, is het ruimtelijk effect op zijn grootst.

Een mooie vloer kan zo echt een eyecatcher zijn van de kinderkamer.

Voor meer inspiratie kun je ook in kijkje nemen op VTwonen.nl.

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Werken als diginomad in Suriname mamameteenblog.nl (1)
Lifestyle | Werken als diginomad in Suriname

Afgelopen drie maanden zijn voorbij gevlogen in Suriname. Terwijl ik aan de eettafel zit te typen, bedenk ik dat we...

Sluiten