Tips voor een vloer in de kinderkamer

Pre-Zomer Pre-Zomer

Last Updated on 28 september 2022 by Barbara

Wanneer je de kinderkamer mag inrichten is het handig om bij de keuze van de vloer enkele tips in overweging te nemen. Een vloer kan namelijk best een investering zijn en bepaalt daarnaast ook voor een groot gedeelte de sfeer in een kamer. Zo kun je bij het inrichten van de babykamer ook alvast rekening houden met de metamorfose die een kamer zal ondergaan in de jaren dat je kindje daar slaapt. 

Tips vloer kinderkamer mamameteenblog.nl (1)

Hoe kies je de vloer van de kinderkamer?

Bij de keuze van een vloer kun je rekening houden met diverse factoren. Wat speelt een belangrijke rol bij het maken van de keuze voor jou vloer? Is het; het budget, de uitstraling, geluid, uitstraling en sfeer?

De juiste vloer in de juiste ruimte

Er zijn enorm veel mogelijkheden in vloeren, maar de keuze van het materiaal van de vloer beïnvloed de sfeer. Zo kan een tegelvloer in een slaapkamer al snel een strakke, maar kille uitstraling geven. Een vloer met een houten look en feel, zoals laminaat of parket geeft al een veel warmer gevoel.

Belangrijk is om mee te nemen in je beslissing is wat de ondergrond is van de vloer. Trekt er bijvoorbeeld vocht op of zijn de kamers zeer gehorig, dan kan dit invloed zijn op de keuze van je voer.

Welk ruimtelijk effect heeft de vloer?

Wanneer de vloer voor langere tijd gebruikt gaat worden is het ook goed om te bedenken wat voor ruimtelijk effect de vloer kan hebben. Bij een kleine kamer kan een donkere vloer een benauwd gevoel geven, maar in een grote kamer kan een donkere vloer juist meer een knusse sfeer creëren.

Andersom kan in een lichte vloer een ruimte optisch juist groter doen lijken, wat juist heel fijn kan zijn in een kleine ruimte.

Welk effect kunnen plinten hebben?

Bij een kleine ruimte is het handig om de plinten in dezelfde kleur te houden als de vloer. Dit geeft de vloer een grotere oppervlakte.

Ook hier geldt het tegenovergestelde effect, bij plinten in de kleur van de muur lijkt de vloeroppervlakte optisch kleiner.

De praktische vloer

Moet een vloer behalve mooi ook praktisch zijn? Die beslissing is voor iedereen anders, maar het is wel fijn wanneer een vloer gebruiksvriendelijk is, makkelijk schoon te maken en geluiddempend. Vooral het laatste houdt het contact met de buren zo leuk mogelijk, wat ik persoonlijk ook niet onbelangrijk vind.

Meubels op de vloer

Wanneer je een mooie vloer hebt, wil je het effect natuurlijk zo maximaal mogelijk benutten. De vloer zo vrij mogelijk houden van meubels helpt hierbij. Door te kiezen voor meubels die je aan de muur kunt bevestigen; zoals kleine boekenkastjes, is het ruimtelijk effect op zijn grootst.

Een mooie vloer kan zo echt een eyecatcher zijn van de kinderkamer.

Voor meer inspiratie kun je ook in kijkje nemen op VTwonen.nl.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief voor fijne duurzame tips, inspiratie en nog veel meer!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!