kinderkamer vloer mamameteenblog.nl

Tips voor een vloer in de kinderkamer

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wanneer je de kinderkamer mag inrichten is het handig om bij de keuze van de vloer een aantal tips in overweging te nemen. Een vloer kan namelijk best een investering zijn en bepaalt daarnaast ook voor een groot gedeelte de sfeer in een kamer. Zo kun je bij het inrichten van de babykamer ook alvast rekening houden met de metamorfose die een kamer zal ondergaan in de jaren dat je kindje daar slaapt. 

Tips vloer kinderkamer mamameteenblog.nl (1)

Hoe kies je de vloer van de kinderkamer?

Bij de keuze van een vloer kun je rekening houden met diverse factoren. Wat speelt een belangrijke rol bij het maken van de keuze voor jou vloer? Is het; het budget, de uitstraling, geluid, uitstraling en sfeer?

De juiste vloer in de juiste ruimte

Er zijn enorm veel mogelijkheden in vloeren, maar de keuze van het materiaal van de vloer beïnvloed de sfeer. Zo kan een tegelvloer in een slaapkamer al snel een strakke maar kille uitstraling geven. Een vloer met een houten look en feel, zoals laminaat of parket geeft al een veel warmer gevoel.

Belangrijk is om mee te nemen in je beslissing is wat de ondergrond is van de vloer. Trekt er bijvoorbeeld vocht op of zijn de kamers zeer gehorig, dan kan dit invloed zijn op de keuze van je voer.

Welk ruimtelijk effect heeft de vloer?

Wanneer de vloer voor langere tijd gebruikt gaat worden is het ook goed om te bedenken wat voor ruimtelijk effect de vloer kan hebben. Bij een kleine kamer kan een donkere vloer een benauwd gevoel geven; maar in een grote kamer kan een donkere vloer juist meer een knusse sfeer creëren.

Andersom kan in een lichte vloer een ruimte optisch juist groter doen lijken, wat juist heel fijn kan zijn in een kleine ruimte.

Welk effect kunnen plinten hebben?

Bij een kleine ruimte is het handig om de plinten in dezelfde kleur te houden als de vloer. Dit geeft de vloer een grotere oppervlakte.

Ook hier geldt het tegenovergestelde effect, bij plinten in de kleur van de muur lijkt de vloeroppervlakte optisch kleiner.

De praktische vloer

Moet een vloer behalve mooi ook praktisch zijn? Die beslissing is voor iedereen anders, maar het is wel fijn wanneer een vloer gebruiksvriendelijk is, makkelijk schoon te maken en geluiddempend. Vooral het laatste houdt het contact met de buren zo leuk mogelijk, wat ik persoonlijk ook niet onbelangrijk vind.

Meubels op de vloer

Wanneer je een mooie vloer hebt, wil je het effect natuurlijk zo maximaal mogelijk benutten. De vloer zo vrij mogelijk houden van meubels helpt hierbij. Door te kiezen voor meubels die je aan de muur kunt bevestigen; zoals kleine boekenkastjes, is het ruimtelijk effect op zijn grootst.

Een mooie vloer kan zo echt een eyecatcher zijn van de kinderkamer.

Voor meer inspiratie kun je ook in kijkje nemen op VTwonen.nl.

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Werken als diginomad in Suriname mamameteenblog.nl (1)
Lifestyle | Werken als diginomad in Suriname

Afgelopen drie maanden zijn voorbij gevlogen in Suriname. Terwijl ik aan de eettafel zit te typen, bedenk ik dat we...

Sluiten