Vergelijking zorgverzekering en oversluiten? Hier moet je op letten

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 mei 2023 by Barbara

online vergelijking zorgverzekering mamameteenblog.nl

Alle zorgpremies voor volgend jaar zijn bekend. En het heeft de aandacht bij velen. Er is tenslotte nog nooit zoveel vraag geweest naar zorg als afgelopen jaren. Het is voor iedereen handig om ook dit jaar extra aandacht te besteden aan je zorgverzekering. De premie is voor iedereen fors omhoog gegaan; maar behalve dat is de vraag of de verzekering nog past bij jouw situatie. Dus waar moet je op letten bij het oversluiten van je zorgverzekering? En waar vind je een vergelijking zorgverzekering?

De premies zijn fors duurder dit jaar

In Nederland ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten.  Je bent dan verzekerd van basiszorg. Denk hierbij aan huisartsenzorg, het ziekenhuis, de psychiater en wat verstaan wordt onder basismedicatie. Dit basispakket wordt vastgesteld door de overheid.

Vergelijking zorgverzekering voor de beste deal?

Een verzekering is als een soort contract. Je bent dan verzekerd van de zorg die onder het basispakket valt en dat deze wordt vergoed door je verzekering (mits er een contract is met de betreffende zorgverlener). Zorg die daarbuiten valt, denk aan de opticien, fysiotherapie of de tandarts, wordt niet altijd (volledig) vergoed. Dat is weer afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringen.

Controleer dus altijd goed:

  • Welke zorg je nodig hebt en
  • Welke vergoedingen daar tegenover staan
  • Je verzekeraar een contract heeft met de zorgverlener.

Bedenk dus goed wat jouwe gewenste voorwaarden (lees ook deze tips) zijn voor een aanvullende verzekering in jouw situatie. Een vergelijk zorgverzekering kun je makkelijk online doen. Dit kost maar een paar minuten en je weet meteen of jouw gewenste verzekeraar jouw gewenste voorwaarden heeft. En kijk hierbij ook eventueel vooruit. Heb je misschien een kinderwens of is je brokkenpiloot met bril weer toe aan een nieuwe glazen? Of heb je zelf misschien wat gezondheidsklachten die je wilt laten behandelen.

En niet onbelangrijk, het is een snelle manier om te zien hoeveel deze voorwaarden jou kosten.

Is de laagste premie automatisch de verzekering voor jou?

Een verzekeringen weggegooid geld? Dat weet je pas wanneer je de verzekering nodig hebt. Weersta dus de neiging om alleen maar naar de prijs te kijken en te denken dat je hebt bespaard. Want de goedkoopste verzekering is niet altijd de beste verzekering in jouw situatie. En de beste voorwaarden, die jij belangrijk vindt, hebben helaas niet altijd de laagste prijs.

Het is dus een afweging tussen je wensen en de kosten. Dan kun je iets duurder uit zijn, maar heb je wel betere voorwaarden die beter aansluiten bij je wensen.

Tot slot

De verschillen in premie kunnen best groot zijn. Neem er dus echt de tijd voor om voor jezelf uit te zoeken welke verzekering bij je past, gebruik zo nodig een vergelijking zorgverzekering online, om verrassingen te voorkomen.

Vergelijking zorgverzekering en oversluiten Hier moet je op letten mamameteenblog.nl

Plaats een reactie