De beste verzekering: 5 tips voor de juiste keuze voor jou

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Het is weer die tijd van het jaar. De zorgverzekering loopt af. En dan is het ook meteen tijd om de andere verzekeringen onder de loep te nemen. Is het slim om te verlengen of om over te stappen? Hoe weet je nu of je de beste verzekering afsluit, zonder dat het al je tijd opslokt? Lees hieronder 5 handige tips.

De beste verzekering mamameteenblog.nl

Wat wil je verzekeren?

Maak ten eerste een overzichtje van al je verzekeringen. Zet ze eens op een rijtje en vraag je af of je nog iets mist op het lijstje? Of stel je de vraag of het nog wel nodig is om een bepaalde verzekering te hebben.

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland en ook een autoverzekering als je deze hebt. Maar een tuinverzekering (ja deze bestaat) is natuurlijk onzin als je deze niet hebt. Mocht je er wel 1 hebben dan valt eventuele schade gewoon onder de inboedelverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering of een ORV kan wel weer heel handig zijn in bepaalde situaties. Je hebt een overlijdensrisicoverzekering nodig om te voorkomen dat jij, je partner of je kinderen financieel in de problemen komen wanneer jij of je partner overlijdt. Je partner kan dan bijvoorbeeld de hypotheek of huur blijven betalen, of de studie van de kinderen. Het is dus goed om eerlijk te kijken naar je huidige financiële situatie.

Een verzekering is eigenlijk in het leven geroepen wanneer jezelf niet genoeg financiële draagkracht hebt om schade of defecten zelf te betalen. Je hoeft dus alleen te verzekeren wat je financieel niet kunt dragen.

Dat principe geldt eigenlijk voor alle verzekeringen.

Is pakketkorting handig?

Een verzekeraar wil graag dat je zoveel mogelijk polissen bij hun afsluit. Een veelgebruikte manier van een aantal verzekeringen is het aanbieden van pakketkorting. En dat ziet er aantrekkelijk uit. Want zodra je meerdere pakketten bij dezelfde verzekeraar afsluit, ontvang je korting.

Toch is dat lastig, want een verzekeraar heeft zelden de beste verzekering voor alle pakketten. Wil je overstappen dan geldt de pakketkorting misschien niet meer of wordt minder. Dit vergt een rekensom om de extra kosten van 1 verzekering af te wegen tegen de pakketkorting. Dit kan nadelig uitvallen en dan wordt overstappen minder makkelijk. Want dan is het nodig om meer dan 1 verzekering opnieuw afsluiten.

Goed om je af te vragen of pakketkorting voordelig is in jouw situatie.

Vergelijken voor de beste verzekering

Een verzekering is eigenlijk een soort contract. Neem de tijd om te kijken of de aanbieding nog steeds de beste verzekering is voor jou, vergeet dus ook niet de voorwaarden met elkaar te vergelijken. Wanneer je gebruik maakt van een online vergelijker kost dit maar een paar minuten. Er zijn er veel online te vinden.

Het kan echt interessant zijn om hier eens gebruik van te maken.

Altijd voor de laagste prijs kiezen

Geld voor verzekeringen kan als weggegooid geld voelen, totdat je de verzekering nodig hebt. Daarom hebben we al snel de neiging om bij het afsluiten alleen naar de prijs te kijken en te denken dat je slim hebt bespaard. Maar de goedkoopste verzekering is niet altijd de beste verzekering voor jou. De beste voorwaarden die jij belangrijk vindt hebben niet altijd de laagste prijs.

Maak dus een afweging tussen je wensen en de kosten. Dan kun je iets duurder uit zijn, maar heb je wel betere voorwaarden die beter aansluiten bij je wensen.

Kijk of je de verzekering ook online kunt afsluiten

Tot slot nog een geldbesparende tip. Online een verzekering afsluiten kan veel prijsvoordeel opleveren. Vaak gaat alle communicatie dan ook digitaal. Maar als je hier geen probleem mee hebt, kan dit voordelig uitpakken.

De beste verzekering 5 tips voor de juiste keuze Mamameteenblog.nl

Van welke tip maak jij al gebruik?

Plaats een reactie