Zo wordt het interieur van je auto echt goed schoon

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

In deze tijd met alles rondom virussen ben ik nog nooit zo bewust geweest van alle raakvlakken die je deelt met je medemens. In huis zijn deze plekken wel zo’n beetje bekend. De deurkruk, je telefoon, het aanrecht en toetsenbord zijn echt broedplekken voor bacteriën en virussen binnenshuis. Maar hoe zit dat buiten de deur? Bijvoorbeeld je fiets of het interieur van je auto?

tips interieur van je auto schoonmaken mamameteenblog.nl

Toen we 2 jaar geleden op zoek gingen naar onze nieuwe tweedehands auto kochten zaten we precies in het Corona gebeuren. Ik weet nog elke keer wanneer we een leuke auto zagen, ik dacht: de buitenkant ziet er schoon uit en de binnenkant ruikt fris, maar hoe schoon is het echt?
Ondertussen hebben we onze droomauto gevonden en is deze weer aan een poetsbeurt toe. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het stuur, de versnelling, de handvaten van de autodeur en je gordel.

Heb jij ook je droomauto gevonden, bijvoorbeeld de Mercedes SUV occasion op Gaspedaal.nl, of rijdt je al een tijdje een fijne auto lees hieronder dan wat fijne tips om je auto fris en schoon te houden. .

Want hoe vies is je auto? Volgens dit bericht op het internet mag je er wel van uit gaan dat je auto best een goede schoonmaakbeurt kan gebruiken. Alles wat je aanraakt, zal besmet kunnen worden met bacteriën en dit is niet makkelijk te voorkomen. Tenzij je met handschoenen auto rijdt.

Oef, het idee wat er allemaal aan je stuur kan zitten of aan de gordels.
Een grondige schoonmaakbeurt van het interieur van de auto is blijkbaar geen overbodige luxe.

  • Wat heb je nodig behalve wat kostbare tijd:
  • Stofzuiger
  • Emmer met een sopje met schoonmaakmiddel
  • Emmer met alleen water
  • Een kwast of wattenstaafjes
  • Speciale shampoo voor de bekleding
  • Schoonmaakdoekjes
  • Baksoda

Schoonmaken van het zichtbare vuil

Het schoonmaken van het zichtbare vuil is het makkelijkst. Met een stofzuiger aan de slag haal je het meeste losse vuil op vloermatten, de stoelen en bank wel weg. Vergeet hierbij niet de stoelen eventueel zo ver mogelijk naar achter of voor te schuiven om overal goed bij te kunnen. Ook tussen de naden is het goed om al het stof en viezigheid weg te zuigen met de stofzuiger.

Met een doekje en het sopje schoonmaakmiddel kun je nu alles afnemen wat er nodig is. Denk aan het dashboard, alle knopjes, de versnellingspook, het stuur, de handvaten van de deur, maar ook de armleuningen en eventuele knopje om de ramen te openen.

Met de kwast of wattenstaafjes kun je het stof wegvegen waar je lastig bij kunt komen.

De ramen zijn schoon te maken met schoonmaakmiddel en een ruitenwisser. Vergeet hierbij niet dat vooral de binnenkant van de ramen een goede poetsbeurt kunnen gebruiken. En laat de ramen goed drogen voordat je de ramen opendraait. Anders krijg je strepen op je ramen en dat zou zonde zijn van het harde werk, toch?

Vlekken uit bekleding van het interieur van je auto halen

Met een speciale shampoo of baksoda kun je een hardnekkige vlek in de bekleding inspuiten en de shampoo even laten intrekken. Nu kun je met een vochtige doek de shampoo verwijderen en de vlek er zacht uitwrijven. Bij een vlek die er lang inzit, kun je de behandeling nog een paar keer herhalen om de vlek eruit te krijgen.

Dit klusje met de shampoo kun je ook makkelijk doen op de matten buiten de auto en deze daarna met een harde schoonmaak borstel schrobben. Met een nat schoon doekje kun je het sopje verwijderen en de matten aan de lucht laten drogen.

De autogordel is vaak een ondergeschoven kindje bij het schoonmaken, maar dit is wel 1 van de meest vervuilde plekken in de auto. Je kunt deze toch vrij makkelijk schoonmaken. Met een sopje kun je de gordel flink inzepen en even laten intrekken.

Hierna kun je met een droogdoekje de gordel weer zachtjes droog knijpen of deppen. Helemaal droog zul je ze niet krijgen, maar het laatste restje vocht droogt makkelijk aan de lucht.

Schoonmaken van het onzichtbare vuil

Er zijn wel wat plekken waar je minder snel aan denkt, waar wel degelijk veel bacteriën kun nestelen. Denk hierbij aan de airconditioner. Dit is vrij makkelijk zelf te doen. In het onderstaande filmpje wordt het goed uitgelegd.

Met een nieuwe interieurfilter zorg je weer dat er frisse lucht de auto wordt ingeblazen tijdens het rijden. In het onderstaande filmpje krijg je een idee hoe je dit kunt doen, let wel op dat dit per automerk kan verschillen en dat je dit ook bij de autodealer kunt navragen.

Handige tankpas ook voor het wassen van de auto

Met een handige tankpas kun je vaak ook op een voordelige manier terecht bij de vele wasstraten in Nederland, voor het wassen van de buitenkant van je auto.
Met deze pas zijn er trouwens veel mogelijkheden, zo kun je ook een elektrische auto opladen en tanken bij veel punten in Nederland of zelfs in Europa. Handig wanneer je naar het buitenland met de auto afreist.

Ook handig is een overzicht van de tankkosten en elektrische auto opladen kosten, deze zijn makkelijk terug te vinden op de site voor de zelfstandige ondernemer. Er zijn trouwens nog veel meer services mogelijk via deze kaart en er is zelfs deelname aan een compensatie CO2 project mogelijk. Dat laatste is iets wat mij dan wel weer interessant lijkt.

Een goede poetsbeurt van het interieur van je auto

Voor het onderhoud van je auto is een goede poetsbeurt aan de binnenkant echt wel nodig op zijn tijd. Zeker nu we allemaal wat beter opletten op hygiëne.

het interieur van je auto echt goed schoon mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie