Hoe krijg ik vlekken uit mijn stoffen eetkamerstoelen?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Het is een van de eerste dingen waar ik naar kijk in een interieur; de eetkamerstoelen. Van een mooie eettafel met een paar mooie en comfortabele eetkamerstoelen kan ik heel blij worden. Ik zie het meteen voor me, heerlijk lang tafelen op een paar mooie stoffen stoelen van Hay. Toch heb ik een hele lange tijd een paar zeer praktische eetkamerstoelen gehad. Ideaal in combinatie met mijn morsige kinderen.

vlekken uit eetkamerstoelen mamameteenblog.nl

Wanneer zijn stoffen eetkamerstoelen lastig?

Het liefst doe ik mijn kinderen een schort aan en plak mijn meubilair af met plastic, wanneer ze chocomel drinken of een ijsje eten. Want met elk soort van voedsel wat druipt of plakt (en dat is zo’n beetje alles) waar ik mijn kinderen mee zie rondlopen in huis, is het vragen om rampplekken met vlekken. Mijn bloedjes met mijn genen zijn na school als drie loslopende hongerige beren vlak voor hun winterslaap; niet te stoppen. De vlekken chocolademelk zitten op het plafond als bewijs. No KIDDING. En natuurlijk snap ik dat er met kinderen een mogelijk percentage collateral damage is, zelfs met de juiste tafelmanieren. Maar ik, de praktische ik, houd mijn spullen graag mooi en schoon.

Dus welke plekken zijn voor mijn gezin de besten rampplekken voor vlekken? Precies mijn stoffen bank en mijn eetkamerstoelen. Of de stoffen meubelen bij onze grote mensen vrienden en kennissen.

Hoe kom je van de vlekken af?

Ok. Voor alle grote mensen zonder kinderen. Volg het spoor van de vlekken en je weet waar de kinderen zijn. Dus geen vraag van of er vlekken komen, maar wanneer. Goed hebben we dat ook weer helder. Nu de grote hamvraag: hoe kom je van de vlekken af? Dus niet van de kinderen, die zijn leuk, de meeste dan, maar de vlekken, hoe kom je van de vlekken af.

Wanneer je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik een jaar of twee geleden een nieuwe bank heb gekocht. Ik kon niet meer wachten tot mijn jongste telg groot genoeg was. Mijn oude bank was ernstig aan vervanging toe. Dus er kwam een leuke hoekbank, die lekker zit en van stof is. Herkenbaar? Dat gevoel dat je weet dat het niet allemaal vlekkeloos zal verlopen, maar je denkt dat het waarschijnlijk allemaal wel mee zal vallen. En dat doet het ook. Meestal. Want de meeste vlekken krijg je echt wel uit je meubels. Met een vezeldoekje en wat water is het meeste er zo weer uit (mits de vlek redelijk nieuw is).

Royal care kit mamameteenblog.nl

Wat ik nu gebruik en wat ook echt heel prettig werkt, de stof blijft mooi en de vlek gaat eruit, is het middel: De Royal Care kit. Voor meer informatie hoe ik het gebruik kun je het hier lezen!

Het kost minder als nieuwe stoelen laten stofferen

Maar wat als het er allemaal niet zo makkelijk uitgaat? Of je vrienden hebben een mooie, lichte niet-geïmpregneerde bank die in aanraking is geweest met je kinderen? Opnieuw laten stofferen? Aanspraak maken op je verzekering? Of je maakt gebruik van mijn ervaring met een super vlek verwijderaar in je stoffen meubels!

Je stoelen opnieuw laten stofferen is gewoon veel duurder.

Toch mooie eetkamerstoelen?

eetkamerstoelen-Hay-vlekken-verwijderen-mamameteenblog.nl_

De moraal van mijn verhaal? Kies wat je mooi vindt, er zijn zoveel mooie eetkamerstoelen, bijvoorbeeld van het meubelmerk Hay. En eetkamerstoelen, met of zonder stof, zijn makkelijk te reinigen en schoon te houden. Je moet alleen even weten hoe. Hopelijk heb ik je met mijn tip geholpen.

Heb je vragen en/of wil je laten weten hoe het je heeft geholpen? Laat het weten in de comments.

2 gedachten over “Hoe krijg ik vlekken uit mijn stoffen eetkamerstoelen?”

  1. Ik wil een reactie toevoegen op uitslag op donkere badkamertegels.Ik had kalkaanslag berwijderaar gebruikt waarijn donkere tegels wit waren uitgeslagen en ik dacht wat heb ik nu toch gedaan.Ik kreeg het niet weg en ben aan het googelen gegaan en zag allerlei bevindingen en eentje was heel simpel en werkte perfect. Gewoon warm water met een scheutje spoelglansmiddel en wals de witte uitslag was verdwenen

    Beantwoorden

Plaats een reactie