Eetkamerstoelen | Welke stoelen kies je wanneer je kinderen hebt in een retro-interieur? [2022]

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

eetkamer stoelen in een gezin met kinderen mamameteenblog.nl

Met het krijgen van kinderen verandert ook je interieur. Je wilt het niet. Tenminste ik niet. Maar het gebeurt. Kinderen zijn de reden om je mooie ingerichte huis van stijlvol naar zeer praktisch te laten overgaan. Als je het toelaat. Het hoeft gelukkig niet wanneer je rekening houdt met een paar handige tips om je huis nog net zo stijlvol en gezellig te houden als voor heen. Praktisch en gezellig, zoals bijvoorbeeld bij het kiezen van je stoelen of eetkamerstoelen in een retro-interieur, anno 2022 met ronde vormen, grafische prints en warme kleuren.

Zo heb ik al eerder aangegeven dat onze eettafel het middelpunt is van onze woonkamer. Hier wordt gewerkt, gespeeld, gelezen en gelezen. Logisch dat we ook heerlijk lekker zittende stoelen willen.

Stoelen die lekker comfortabel zijn en ook passen bij de ruimte. Waar kun je allemaal een keuze in maken bij het kiezen van je ideale eetkamerstoelen?

Het formaat

Bij het uitkiezen van nieuwe stoelen is het formaat eigenlijk het eerste waar je naar kijkt. De zithoogte is leidend wanneer je al een eettafel hebt om te zorgen dat je genoeg bewegings- en beenruimte hebt. Dan kun je makkelijk je benen over elkaar slaan of van houding veranderen.

Verder is de zithouding belangrijk. Afgelopen periode met het Covid virus heb ik heel wat uurtjes aan de eettafel gewerkt en met de kinderen hun schoolwerk gedaan. Het is dan fijn wanneer je op een stoel zit die voor je lengte en postuur goed past. Dit voorkomt klachten aan je rug of benen.

Stoelen met of zonder armleuning

Ik houd van stoelen met een armleuning, het geeft me altijd een beetje comfy gevoel. Het voordeel is dat de kinderen ook mooi een beetje opgesloten zitten aan tafel. Totdat ik mijn derde kreeg, een afgestudeerde Houdini. Dit bracht ons een nieuw soort van gevaarlijke situaties en liet mij van dit idee afstappen. Maar voor mij twee oudste werkte dit prima.

Met of zonder wielen.

Eetkamerstoelen met wielen is ideaal doordat de stoelen lekker, makkelijk verplaatsbaar zijn.

Let alleen wel op, want de stoelen kunnen een stuk hoger komen te staan waardoor er minder ruimte blijft tussen de zitting en het tafelblad.

Kuipstoelen of normale stoelen

Met een zitvorm in de vorm van een kuipje zit ik echt heerlijk, lekkerder dan op een rechte stoel. Ook de kinderen zitten lekker in deze vorm stoelen.

Set of allemaal verschillende stoelen in een retro-interieur anno 2022

Dit is een leuke trend en kun je huis juist die retro stijl geven die je wilt, met ronde vormen, grafische prints en warme kleuren. Het geeft een wat speels effect met de eethoek in de woonkamer. Niet zo strak. Je kunt kiezen uit allemaal hout, als het maar ronde vormen heeft. Zoals eenzelfde type stoel, maar met een andere stoffen bekleding. Wanneer je bijvoorbeeld je stoelen online koopt bij DTP Home, dan zie je een mooie collectie warme kleur stoelen die je mooi kunt combineren met elkaar.

Behalve dat afwisseling in soort, print of kleur een gezellig en retro-effect kan geven is het ook praktisch. Stel dat een stoel vervangen moet worden, dan kun je deze makkelijker vervangen zonder dat je meteen een nieuwe set moet aanschaffen.

Veel keuze aan eetkamerstoelen

Wat voor mij ook echt meewoog in de keuze van eetkamerstoel is dat deze makkelijk te reinigen is. Met kinderen en mijzelf kennende knoei ik regelmatig de boel onder. Het is dan fijn als de stof vuilafstotend is of dat je de stoel makkelijk met een doekje kunt afnemen.

Dat scheelt echt een hoop frustratie en je stoelen blijven lang mooi.

Welke eetkamerstoelen kies je wanneer je kinderen hebt mamameteenblog.nl

Plaats een reactie