fbpx
ideale houten eettafel mamameteenblog.nl

Op zoek naar de ideale houten eettafel

Bouwmarktcampagne 2019
Sale juli 2019

Vanaf het begin dat ik op mijzelf woon heb ik een houten eettafel gehad. De structuur van het hout vind ik mooi en ook de warme kleur van het hout spreekt mij aan. De tafel die we nu hebben staan, staat er al een tijdje. Ik denk nu bijna 10 jaar. Pas hebben we hem nog helemaal opgeschuurd en staat hij er nu weer helemaal mooi bij. Eigenlijk vind ik hem steeds mooier worden. Elke groef en buts maakt de tafel meer robuust en geeft de tafel meer karakter.

DE-IDEALE-HOUTEN-EETTAFEL-MAMAMETEENBLOG.NL_

Voor ons is het ook echt een leeftafel. We eten eraan met zijn allen, ik werk eraan, de kids maken hier gezellig hun huiswerk aan. Het is het meubelstuk wat de woonkamer met de keuken verbind en maakt het daardoor het centrum van onze leefruimte.

Mocht de tafel om wat voor reden vervangen moeten worden, is onze keuze echt wel weer een houten exemplaar. Waarom?

Tijdloos

Een houten eettafel is eigenlijk altijd mooi en tijdloos. In de periode dat we nog geen kinderen hadden paste de houten tafel in ons interieur en nu met kinderen past het nog steeds. De tafel past erg mooi op onze houten vloer, waar ik ook nog steeds erg blij mee ben.

Houtsoorten en vormen voor een houten eettafel

Ook zijn de tafel in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Van een zachte grenen tot een teakhouten tafel in elke maat verkrijgbaar. Wij hebben nu een massief teakhouten tafel voor 6 personen. En het hout wordt alleen maar mooier.

Voor nu past een langwerpige houten tafel het mooiste in ons huis, maar ik kan me ook een mooie vierkanten houten tafel voor stellen of een ronde tafel. Het hangt echt af van de ruimte die je tot je beschikking hebt en je eigen smaak welke vorm tafel je wenst.

Onderhoud houten eettafel

Iets waar ik echt heel blij mee ben is het onderhoud. Een houten tafel is echt ideaal in het onderhoud en om schoon te maken. Het is zo makkelijk! En met een gezin met jonge kinderen is dat praktisch en fijn. Persoonlijk zou ik mij het werk van een glazen tafel niet op de hals willen halen met onze kinderen. Prachtig, maar veels te veel gepoets voor mij.

Nu ben ik met een vochtig doekje zo klaar en is het echt te erg, zoals afgelopen keer we voor het eerst hebben gedaan, dan haal je er een schuurmachine overheen. Perfect nietwaar.

Onderstel

Wat een houten tafel echt tot zijn recht kan laten komen is het onderstel. Onze tafel staat op 4 stevige robuusten poten en dat past mooi in ons interieur. Maar voor een meer industriële look kun je natuurlijk ook kiezen voor een metalen onderstel. Of een 2 centrale poten. Het is maar net wat je mooi vind passen bij jouw stijl.

Heb jij jouw perfecte houten eettafel al gevonden?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

2 gedachten over “Op zoek naar de ideale houten eettafel”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
recept romige lasagne met spinzazie en zalm mamameteenblog.nl
Recept | Lekkere groentelasagne met spinazie en zalm.

ℌet is de afgelopen tijd een rare, drukke boel bij ons thuis. Een periode waar niks loopt zoals het hoort,...

Sluiten