ideale houten eettafel mamameteenblog.nl

Op zoek naar de ideale houten eettafel

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vanaf het begin dat ik op mijzelf woon heb ik een houten eettafel gehad. De structuur van het hout vind ik mooi en ook de warme kleur van het hout spreekt mij aan. De tafel die we nu hebben staan, staat er al een tijdje. Ik denk nu bijna 10 jaar. Pas hebben we hem nog helemaal opgeschuurd en staat hij er nu weer helemaal mooi bij. Eigenlijk vind ik hem steeds mooier worden. Elke groef en buts maakt de tafel meer robuust en geeft de tafel meer karakter.

DE-IDEALE-HOUTEN-EETTAFEL-MAMAMETEENBLOG.NL_

Voor ons is het ook echt een leeftafel. We eten eraan met zijn allen, ik werk eraan, de kids maken hier gezellig hun huiswerk aan. Het is het meubelstuk wat de woonkamer met de keuken verbind en maakt het daardoor het centrum van onze leefruimte.

Mocht de tafel om wat voor reden vervangen moeten worden, is onze keuze echt wel weer een houten exemplaar. Waarom?

Tijdloos

Een houten eettafel is eigenlijk altijd mooi en tijdloos. In de periode dat we nog geen kinderen hadden paste de houten tafel in ons interieur en nu met kinderen past het nog steeds. De tafel past erg mooi op onze houten vloer, waar ik ook nog steeds erg blij mee ben.

Houtsoorten en vormen voor een houten eettafel

Ook zijn de tafel in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Van een zachte grenen tot een teakhouten tafel in elke maat verkrijgbaar. Wij hebben nu een massief teakhouten tafel voor 6 personen. En het hout wordt alleen maar mooier.

Voor nu past een langwerpige houten tafel het mooiste in ons huis, maar ik kan me ook een mooie vierkanten houten tafel voor stellen of een ronde tafel. Het hangt echt af van de ruimte die je tot je beschikking hebt en je eigen smaak welke vorm tafel je wenst.

Onderhoud houten eettafel

Iets waar ik echt heel blij mee ben is het onderhoud. Een houten tafel is echt ideaal in het onderhoud en om schoon te maken. Het is zo makkelijk! En met een gezin met jonge kinderen is dat praktisch en fijn. Persoonlijk zou ik mij het werk van een glazen tafel niet op de hals willen halen met onze kinderen. Prachtig, maar veels te veel gepoets voor mij.

Nu ben ik met een vochtig doekje zo klaar en is het echt te erg, zoals afgelopen keer we voor het eerst hebben gedaan, dan haal je er een schuurmachine overheen. Perfect nietwaar.

Onderstel

Wat een houten tafel echt tot zijn recht kan laten komen is het onderstel. Onze tafel staat op 4 stevige robuusten poten en dat past mooi in ons interieur. Maar voor een meer industriële look kun je natuurlijk ook kiezen voor een metalen onderstel. Of een 2 centrale poten. Het is maar net wat je mooi vind passen bij jouw stijl.

Heb jij jouw perfecte houten eettafel al gevonden?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

2 gedachten over “Op zoek naar de ideale houten eettafel”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
recept romige lasagne met spinzazie en zalm mamameteenblog.nl
Recept | Lekkere groentelasagne met spinazie en zalm.

ℌet is de afgelopen tijd een rare, drukke boel bij ons thuis. Een periode waar niks loopt zoals het hoort,...

Sluiten