Op zoek naar de ideale houten eettafel

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 8 januari 2024 by Barbara

Vanaf het begin dat ik op mijzelf woon, heb ik een houten eettafel gehad. De structuur van het hout vind ik mooi en ook de warme kleur van het hout spreekt mij aan. De tafel die we nu hebben staan, staat er al een tijdje. Ik denk nu bijna 10 jaar. Pas hebben we hem nog helemaal opgeschuurd en staat hij er nu weer helemaal mooi bij. Eigenlijk vind ik hem steeds mooier worden. Elke groef en buts maakt de tafel meer robuust en geeft de tafel meer karakter.

DE-IDEALE-HOUTEN-EETTAFEL-MAMAMETEENBLOG.NL_

Voor ons is het ook echt een leeftafel. We eten eraan met zijn allen, ik werk eraan, de kids maken hier gezellig hun huiswerk aan. Het is het meubelstuk wat de woonkamer met de keuken verbind en maakt het daardoor het centrum van onze leefruimte.

Mocht de tafel om wat voor reden vervangen moeten worden, is onze keuze echt wel weer een houten exemplaar. Waarom?

Tijdloos

Een houten eettafel is eigenlijk altijd mooi en tijdloos. In de periode dat we nog geen kinderen hadden paste de houten tafel in ons interieur en nu met kinderen past het nog steeds. De tafel past erg mooi op onze houten vloer, waar ik ook nog steeds erg blij mee ben.

Houtsoorten en vormen voor een houten eettafel

Ook zijn de tafel in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Van een zachte grenen tot een teakhouten tafel in elke maat verkrijgbaar. Wij hebben nu een massief teakhouten tafel voor 6 personen. En het hout wordt alleen maar mooier.

Voor nu past een langwerpige houten tafel het mooiste in ons huis, maar ik kan me ook een mooie vierkanten houten tafel voor stellen of een ronde tafel. Het hangt echt af van de ruimte die je tot je beschikking hebt en je eigen smaak welke vorm tafel je wenst.

Onderhoud houten eettafel

Iets waar ik echt heel blij mee ben is het onderhoud. Een houten tafel is echt ideaal in het onderhoud en om schoon te maken. Het is zo makkelijk! En met een gezin met jonge kinderen is dat praktisch en fijn. Persoonlijk zou ik mij het werk van een glazen tafel niet op de hals willen halen met onze kinderen. Prachtig, maar veel te veel gepoets voor mij.

Nu ben ik met een vochtig doekje zo klaar en is het echt te erg, zoals afgelopen keer we voor het eerst hebben gedaan, dan haal je er een schuurmachine overheen. Perfect nietwaar.

Onderstel

Wat een houten tafel echt tot zijn recht kan laten komen is het onderstel. Onze tafel staat op 4 stevige robuuste poten en dat past mooi in ons interieur. Maar voor een meer industriële look kun je natuurlijk ook kiezen voor een metalen onderstel. Of een 2 centrale poten. Het is maar net wat je mooi vind passen bij jouw stijl.

Heb jij jouw perfecte houten eettafel al gevonden?

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “Op zoek naar de ideale houten eettafel”

Plaats een reactie