haard tuin mamameteenblog.nl

De voordelen van een open haard in je tuin

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We hebben de eerste zomerdagen alweer achter onze kiezen met mooie temperaturen. En wat hebben we genoten. Niks fijners om aan het einde van een zomerdag samen met vrienden, een goed gesprek en een glas wijn lekker buiten in de tuin te zitten. Het geeft de dag een gouden randje. Ik kan daar de koudere maanden echt al naar uitkijken. Alhoewel ik dan ook binnen prima voor de haard kan zitten. Maar het liefst wil ik de open haard in de zomermaanden óók buitenzetten. Het geeft zoveel extra gezelligheid.

voordelen-haard-mamameteenblog.nl_

Een warm en knapperend vuurtje kan ik echt altijd waarderen. Behalve natuurlijk als het een niet bedoeld vuurtje is. Maar wanneer we op het strand zitten is een kampvuur ook heel fijn of in een restaurant bij een open haard. You get the picture.

Toch zijn er wel een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden wanneer je bij je voorbereidingen van de zomer een haard wilt plaatsen in je tuin. Ik heb er een paar op een rijtje gezet.

Meerwaarde van een haard in je tuin

Meerwaarde klinkt als een verkooppraatje. Maar behalve dat het kan bijdragen aan een goede verkoop van je huis (toekomstmuziek)kan het ook zeker een meerwaarde zijn voor jezelf. Een prettiger woongenot is ook een meerwaarde. In dit geval zie ik mijzelf echt al zitten in mijn tuin bij een knapperend haardvuurtje!

Ruimte

Om een haard buiten te plaatsen heb je ruimte nodig, niet alleen voor de haard zelf. Ook voor het haardhout. Dit moet je op een droge plek bewaren, bijvoorbeeld onder een afdakje in je tuin. En tenzij je zelf geen hout wil gaan verzamelen vind je hier een adres voor droog en goedkoop openhaardhout. Ook fijn voor in de winter zo’n houtvoorraad ;.

Onderhoud

Een open haard heeft over het algemeen niet heel veel aandacht nodig, maar je moet hem natuurlijk wel onderhouden. Dat geldt zowel voor binnen als buiten. Denk dan aan schoonmaken van de haard zelf en van het rookkanaal. Dit laatste is voor buiten echt belangrijk. Voor je het weet heeft er een merel zijn intrek in genomen en is het een beetje sneu als je de familie Merel uitrookt.

Ik lees net dat je dit kunt oplossen met een speciaal roostertje boven in het rookkanaal. Ook weer opgelost!

Gezelligheid

Een warm en knisperend haardvuur is enorm gezellig, behalve als hij op de verkeerde plek staat. Bedenk goed van te voren waar je hem wilt plaatsen in je tuin. Want behalve dat je er plek omheen wilt hebben om te gaan zitten, wil je de buren natuurlijk ook te vriend houden. Die zitten waarschijnlijk niet te wachten op een pluim rook die hun tuin komt binnen gedreven.

Wanneer je een kleinere tuin hebt, zoals wij, kun je kiezen voor een giet ijzeren haard die je makkelijk kunt verplaatsen naar wens. En je kunt deze waarschijnlijk makkelijk opbergen wanneer dat nodig is. Scheelt weer ruimte.

Nu ben ik heel benieuwd, heb ik jou nu ook besmet met haardvuur-wens?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
waarom merkkleding kopen mamameteenblog.nl
Wanneer koop jij merkkleding voor je kinderen of jezelf?

Op de basisschool zie ik ze nu al voorbijkomen. De fashionista's in de dop, de alternatieven en de hippie's lekker...

Sluiten