fbpx
haard tuin mamameteenblog.nl

De voordelen van een open haard in je tuin

Sale juli 2019

We hebben de eerste zomerdagen alweer achter onze kiezen met mooie temperaturen. En wat hebben we genoten. Niks fijners om aan het einde van een zomerdag samen met vrienden, een goed gesprek en een glas wijn lekker buiten in de tuin te zitten. Het geeft de dag een gouden randje. Ik kan daar de koudere maanden echt al naar uitkijken. Alhoewel ik dan ook binnen prima voor de haard kan zitten. Maar het liefst wil ik de open haard in de zomermaanden óók buitenzetten. Het geeft zoveel extra gezelligheid.

voordelen-haard-mamameteenblog.nl_

Een warm en knapperend vuurtje kan ik echt altijd waarderen. Behalve natuurlijk als het een niet bedoeld vuurtje is. Maar wanneer we op het strand zitten is een kampvuur ook heel fijn of in een restaurant bij een open haard. You get the picture.

Toch zijn er wel een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden wanneer je bij je voorbereidingen van de zomer een haard wilt plaatsen in je tuin. Ik heb er een paar op een rijtje gezet.

Meerwaarde van een haard in je tuin

Meerwaarde klinkt als een verkooppraatje. Maar behalve dat het kan bijdragen aan een goede verkoop van je huis (toekomstmuziek)kan het ook zeker een meerwaarde zijn voor jezelf. Een prettiger woongenot is ook een meerwaarde. In dit geval zie ik mijzelf echt al zitten in mijn tuin bij een knapperend haardvuurtje!

Ruimte

Om een haard buiten te plaatsen heb je ruimte nodig, niet alleen voor de haard zelf. Ook voor het haardhout. Dit moet je op een droge plek bewaren, bijvoorbeeld onder een afdakje in je tuin. En tenzij je zelf geen hout wil gaan verzamelen vind je hier een adres voor droog en goedkoop openhaardhout. Ook fijn voor in de winter zo’n houtvoorraad ;.

Onderhoud

Een open haard heeft over het algemeen niet heel veel aandacht nodig, maar je moet hem natuurlijk wel onderhouden. Dat geldt zowel voor binnen als buiten. Denk dan aan schoonmaken van de haard zelf en van het rookkanaal. Dit laatste is voor buiten echt belangrijk. Voor je het weet heeft er een merel zijn intrek in genomen en is het een beetje sneu als je de familie Merel uitrookt.

Ik lees net dat je dit kunt oplossen met een speciaal roostertje boven in het rookkanaal. Ook weer opgelost!

Gezelligheid

Een warm en knisperend haardvuur is enorm gezellig, behalve als hij op de verkeerde plek staat. Bedenk goed van te voren waar je hem wilt plaatsen in je tuin. Want behalve dat je er plek omheen wilt hebben om te gaan zitten, wil je de buren natuurlijk ook te vriend houden. Die zitten waarschijnlijk niet te wachten op een pluim rook die hun tuin komt binnen gedreven.

Wanneer je een kleinere tuin hebt, zoals wij, kun je kiezen voor een giet ijzeren haard die je makkelijk kunt verplaatsen naar wens. En je kunt deze waarschijnlijk makkelijk opbergen wanneer dat nodig is. Scheelt weer ruimte.

Nu ben ik heel benieuwd, heb ik jou nu ook besmet met haardvuur-wens?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
waarom merkkleding kopen mamameteenblog.nl
Wanneer koop jij merkkleding voor je kinderen of jezelf?

Op de basisschool zie ik ze nu al voorbijkomen. De fashionista's in de dop, de alternatieven en de hippie's lekker...

Sluiten