voorbereidingen tuin zomer mamameteenblog.nl

Voorbereidingen in de tuin voor een warme zomer

Ik staar naar buiten. De zon schijnt, maar de tuin ziet er wat somber uit zo aan het eind van de winter. De bomen en struiken zijn nog kaal. Er is weinig blad en bloem te vinden. Het ziet er wat saai uit. De tuin is toe aan een update. Het liefste voordat de zomer begint. Zo’n heerlijke warme zomer van afgelopen jaar. Dat lijkt me fijn.

Voorbereidingen in de tuin voor een warme zomer mamameteenblog.nl

Onze tuin

Onze tuin is vooral een praktische tuin. Dat was niet altijd zo. Ik ben gek op planten en tuinieren. Hoog op mijn lijstje staat dat ik ooit nog eens een tuinkastje zou willen hebben. Maar met drie jonge kinderen is er met mijn tuinwensen nog niet veel gebeurd.

En behalve praktische redenen heeft dat ook te maken met een tekort aan uren in een dag. Tegen de tijd dat ik klaar ben met al mijn klusjes op een dag, staat mijn hoofd niet meer naar vieze handen maken in de tuin. Dan wil ik alleen nog maar zitten op een bank of tuinzet en thee drinken uit mijn favoriete beker. Wanneer de beker thee leeg is is de zon ook al onder.

Maar geen excuses meer. Er zal toch wat moeten gebeuren. Want behalve alle klusjes die moeten gebeuren, heb ik stiekem ook nog een paar wensen die ik graag zou willen zien in mijn tuin. Zeker als het net zo’n fijne zomer wordt als het afgelopen jaar.

Wensenlijstje voor de tuin in de zomer

Zo hebben we al een fijne loungeset, maar een klein zithoekje daar waar de ochtendzon schijnt, zou ik ook heel fijn vinden. Kopje thee of koffie drinken enzo.

En ik ben echt al jaren aan het zeuren bij mijn lief voor een pergola, een mooie houten constructie waar je planten tegenaan kan laten groeien, zoals een klimroos of een blauwe regen. Als verlengstuk van de schuur, zodat het wat groener lijkt achterin de tuin.

Oh en ons weerstation is alweer een tijdje stuk dus ik zou ook graag een nieuw exemplaar ophangen of een hygrometer. Net buiten het keukenraam, zodat als ik ‘s-morgens naar buiten kijk, weet wat het weer gaat doen. Mijn onbedwingbare drang om elke dag het weer te checken wordt dan ook een stuk makkelijker.

Ook hebben wij een paar jaar geleden onze boom omgehakt. Nou ja, om laten hakken. Hij stond er al toen we het huis kochten. Een prachtige Japanse kers. Elk jaar volop in bloei. Maar hij was ziek en niet goed onderhouden. Hij groeide met zijn takken de schuur in en onder zijn voeten was de grond kaal en mossig. Na deskundig advies te hebben ingewonnen, hebben we hem laten verwijderen, met pijn in mijn hart. Het advies was om de grond even te laten rusten en dan weer eventueel een nieuwe boom te planten. We zijn nog steeds in onderhandeling welke boom we terug planten. Een veel lastigere keuze dan je denkt!

Een mooi glazen tuinkastje is nog steeds een droom. Niet echt realistisch met 3 ravottende kinderen in de tuin. Dus die zal nog even moeten wachten. Snik.

Verder heb ik dit jaar zin in heel veel mooie bloeiers. Veel bloemen. Dus daar ga ik een mooi plannetje voor maken.

Hebben jullie al plannen voor de tuin deze zomer?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
BACKYARD WILDERNESS MAMAMETEENBLOG.NL
Op zoek naar de wildernis in je eigen achtertuin | Film Omniversum Backyard Wilderness

Hoe goed ken jij je eigen achtertuin? De vraag waar het om draait in de film de Backyard Wilderness, vanaf...

Sluiten