Voorbereidingen in de tuin voor een warme zomer

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Ik staar naar buiten. De zon schijnt, maar de tuin ziet er wat somber uit zo aan het eind van de winter. De bomen en struiken zijn nog kaal. Er is weinig blad en bloem te vinden. Het ziet er wat saai uit. De tuin is toe aan een update. Het liefste voordat de zomer begint. Zo’n heerlijke warme zomer van afgelopen jaar. Dat lijkt me fijn.

Voorbereidingen in de tuin voor een warme zomer mamameteenblog.nl

Onze tuin

Onze tuin is vooral een praktische tuin. Dat was niet altijd zo. Ik ben gek op planten en tuinieren. Hoog op mijn lijstje staat dat ik ooit nog eens een tuinkastje zou willen hebben. Maar met drie jonge kinderen is er met mijn tuinwensen nog niet veel gebeurd.

En behalve praktische redenen heeft dat ook te maken met een tekort aan uren in een dag. Tegen de tijd dat ik klaar ben met al mijn klusjes op een dag, staat mijn hoofd niet meer naar vieze handen maken in de tuin. Dan wil ik alleen nog maar zitten op een bank of tuinset en thee drinken uit mijn favoriete beker. Wanneer de beker thee leeg is is de zon ook al onder.

Maar geen excuses meer. Er zal toch wat moeten gebeuren. Want behalve alle klusjes die moeten gebeuren, heb ik stiekem ook nog een paar wensen die ik graag zou willen zien in mijn tuin. Zeker als het net zo’n fijne zomer wordt als het afgelopen jaar.

Wensenlijstje voor de tuin in de zomer

Zo hebben we al een fijne loungeset, maar een klein zithoekje daar waar de ochtendzon schijnt, zou ik ook heel fijn vinden. Kopje thee of koffie drinken enzo.

En ik ben echt al jaren aan het zeuren bij mijn lief voor een pergola, een mooie houten constructie waar je planten tegenaan kan laten groeien, zoals een klimroos of een blauwe regen. Als verlengstuk van de schuur, zodat het wat groener lijkt achter in de tuin.

Oh en ons weerstation is alweer een tijdje stuk dus ik zou ook graag een nieuw exemplaar ophangen of een hygrometer. Net buiten het keukenraam, zodat als ik ‘s-morgens naar buiten kijk, weet wat het weer gaat doen. Mijn onbedwingbare drang om elke dag het weer te checken wordt dan ook een stuk makkelijker.

Ook hebben wij een paar jaar geleden onze boom omgehakt. Nou ja, om laten hakken. Hij stond er al toen we het huis kochten. Een prachtige Japanse kers. Elk jaar volop in bloei. Maar hij was ziek en niet goed onderhouden. Hij groeide met zijn takken de schuur in en onder zijn voeten was de grond kaal en mossig. Na deskundig advies te hebben ingewonnen, hebben we hem laten verwijderen, met pijn in mijn hart. Het advies was om de grond even te laten rusten en dan weer eventueel een nieuwe boom te planten. We zijn nog steeds in onderhandeling welke boom we terug planten. Een veel lastigere keuze dan je denkt!

Een mooi glazen tuinkastje is nog steeds een droom. Niet echt realistisch met 3 ravottende kinderen in de tuin. Dus die zal nog even moeten wachten. Snik.

Verder heb ik dit jaar zin in heel veel mooie bloeiers. Veel bloemen. Dus daar ga ik een mooi plannetje voor maken.

Hebben jullie al plannen voor de tuin deze zomer?

Plaats een reactie