Ons huis opknappen: Nieuwe gordijnen kiezen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 maart 2024 by Barbara

Na bijna 10 jaar in ons jaren 30 huis te hebben gewoond is het toe aan een beetje opknappen. Hier en daar zijn in de loop van de tijd wat gebruikssporen en slijtage ontstaan door ons gezin met 3 kinderen. Zo hebben we pas een lijstje gemaakt met dingen die we willen aanpakken en/of vervangen in huis. Alleen soms gebeurt er iets waardoor iets sneller gaat dan gewenst. Zo ook toen onze huisdieren hun kans pakte met de gordijnen. Aai…

huis opknappen Nieuwe gordijnen kiezen mamameteenblog.nl

Het geeft niet, zei ik nog tegen de kids. Kan gebeuren. Ongelukjes horen erbij. Maar van binnen kookte ik of nee, ik baalde eigenlijk! Onze kleine knaagdier vrienden hadden met hun kooi te dicht bij de gordijnen gestaan.

Het resultaat laat zich raden. De beestjes hadden in hun ijver de stof tussen de tralies doorgetrokken en er een mooi nestje van gebouwd. Het zag er heel gezellig uit. Bijna als een soort tent met allemaal zachte plekjes erin.

Gordijnen naar de maan

Maar mijn gordijnen waren helemaal naar de maan. Er zaten gaten en rafels in. En over de eventuele gele vlekken, maar niet te spreken. Jakkes!

De gordijnen hingen er gelukkig al een paar jaar. We hadden ze gekocht toen we in het huis trokken zo’n 9 bijna 10 jaar geleden.

Ik dacht toen dat het mooi was om lichte gordijnen te nemen. Ik wilde in het huis alles zo licht mogelijk. Lichte muren, lichte gordijnen, alles licht en fris.

Ik weet ook niet wat ik dacht. Misschien kwam het door mijn 7 maanden zwangere buik compleet met gierende hormonen dat ik dacht dat het slim was om witte gordijnen uit te kiezen met 2 katten, een peuter van bijna 3 jaar en een baby op komst.

What was I thinking?!

Nu met 3 kinderen waren de gordijnen sowieso aan vernieuwing toe. Ze stonden op het lijstje! De plakkerige, vieze handjes kreeg ik niet meer uit de gordijnen gewassen. Getuige was het zielige gordijn die ik volgens de richtlijnen van het etiket gewoon in de was mocht doen en nu zeer gekreukt en 10 cm korter naast zijn maatje voor het raam hing. (note: nooit zelf meer wassen!)

Ik negeerde het maar wijselijk. In de tropen jaren van ons jonge gezin en in mijn hoofd was er sowieso weinig tijd en ruimte in mijn hoofd geweest om nieuwe gordijnen uit te zoeken. Maar nu stonden ze op het lijstje en kon ik er eindelijk een beetje over gaan nadenken.

Niet meer een licht kleur, hoe mooi ik dat nog steeds vond en vind. Het moest iets niet te tuttig zijn zonder bloemetjes, makkelijk schoon te houden. En niet te duur, want waarschijnlijk zullen ze niet weer 10 jaar meegaan, ons gezin kennende.

Dat die arme knaagdiertjes er ondertussen hun huis van aan het maken waren, was jammer maar dus niet een regelrechte ramp. Er moest toch al wat nieuws komen. Dus het geeft niet.

Ik baalde gewoon even, van mijzelf en toch ook van de kleine knaagdiertjes. Hoe lief ik ze ook vind. Of vond, want ze zijn ondertussen wel verhuisd naar een nieuwe eigenaar. Een heel ander verhaal. Ze waren wat hyperactief en vielen elkaar regelmatig aan. Het had echt niets met de gordijnen te maken. Echt!

Afijn, nieuwe gordijnen uitzoeken, dus. Ik heb wat moois gevonden. Iets wat meneer B en ik beiden mooi vonden. Omdat de gordijnen voor de woonkamer zijn, is het toch het mooiste om te kiezen voor lange gordijnen tot op de grond. Ik heb ze ook dit keer zonder voering laten maken.

Ik ben er blij mee. De kleur is uni en donkergrijs. Het geeft een mooi contrast met de houten vloer. En ik ben heel benieuwd hoe ze straks staan als we onze muren een nieuw kleurtje hebben gegeven. Want ja ook de muren hebben geleden onder de kleine kinderen, net als de gordijnen. Dus dat staat ook op ons lijstje!

De muren van kinderkamer hebben we trouwens pas al een kleurtje gegeven. Een soort blauw kleurtje. Ik ben de naam even kwijt, maar als je het wilt weten kun je het terug vinden op mijn Instagram.

Hebben jullie ook een lijstje met dingen die in huis moeten gebeuren?

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com .

Plaats een reactie