ons huis opknappen gordijnen kiezen

Ons huis opknappen: Nieuwe gordijnen kiezen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Na bijna 10 jaar in ons jaren 30 huis te hebben gewoond is het toe aan een beetje opknappen. Hier en daar zijn in de loop der tijd wat gebruikssporen en slijtage ontstaan door ons gezin met 3 kinderen. Zo hebben we pas een lijstje gemaakt met dingen die we willen aanpakken en of vervangen in huis. Alleen soms gebeurt er iets waardoor iets sneller gaat dan gewenst. Zo ook toen onze huisdieren hun kans pakte met de gordijnen. Aai…

huis opknappen Nieuwe gordijnen kiezen mamameteenblog.nl

Het geeft niet , zei ik nog tegen de kids. Kan gebeuren. Ongelukjes horen erbij. Maar van binnen kookte ik of nee, ik baalde eigenlijk! Onze kleine knaagdier vrienden hadden met hun kooi te dicht bij de gordijnen gestaan.

Het resultaat laat zich raden. De beestjes hadden in hun ijver de stof tussen de tralies doorgetrokken en er een mooi nestje van gebouwd. Het zag er heel gezellig uit. Bijna als een soort tent met allemaal zachte plekjes erin.

Gordijnen naar de maan

Maar mijn gordijnen waren helemaal naar de maan. Er zaten gaten en rafels in. En over de eventuele gele vlekken maar niet te spreken. Jakkes!

De gordijnen hingen er gelukkig al een paar jaar. We hadden ze gekocht toen we in het huis trokken zo’n 9 bijna 10 jaar geleden.

Ik dacht toen dat het mooi was om lichte gordijnen te nemen. Ik wilde in het huis alles zo licht mogelijk. Lichte muren, lichte gordijnen, alles licht en fris.

Ik weet ook niet wat ik dacht. Misschien kwam het door mijn 7 maanden zwangere buik compleet met gierende hormonen dat ik dacht dat het slim was om witte gordijnen uit te kiezen met 2 katten, een peuter van bijna 3 jaar en een baby op komst.

What was i thinking?!

Nu met 3 kinderen waren de gordijnen sowieso aan vernieuwing toe. Ze stonden op het lijstje! De plakkerige, vieze handjes kreeg ik niet meer uit de gordijnen gewassen. Getuige was het zielige gordijn die ik volgens de richtlijnen van het etiket gewoon in de was mocht doen en nu zeer gekreukt en 10 cm korter naast zijn maatje voor het raam hing. (note: nooit zelf meer wassen!)

Ik negeerde het maar wijselijk. In de tropen jaren van ons jonge gezin en in mijn hoofd was er sowieso weinig tijd en ruimte in mijn hoofd geweest om nieuwe gordijnen uit te zoeken. Maar nu stonden ze op het lijstje en kon ik er eindelijk een beetje over gaan nadenken.

Niet meer een licht kleur, hoe mooi ik dat nog steeds vond en vind. Het moest iets niet te tuttig zijn zonder bloemetjes, makkelijk schoon te houden. En niet te duur, want waarschijnlijk zullen ze niet weer 10 jaar meegaan, ons gezin kennende.

Dat die arme knaagdiertjes er ondertussen hun huis van aan het maken waren, was jammer maar dus niet een regelrechte ramp. Er moest toch al wat nieuws komen. Dus het geeft niet.

Ik baalde gewoon even, van mijzelf en toch ook van de kleine knaagdiertjes. Hoe lief ik ze ook vind. Of vond, want ze zijn ondertussen wel verhuisd naar een nieuwe eigenaar. Een heel ander verhaal. Ze waren wat hyperactief en vielen elkaar regelmatig aan. Het had echt niks met de gordijnen te maken. Echt!

Afijn, nieuwe gordijnen uitzoeken, dus. Ik heb wat moois gevonden. Iets wat meneer B en ik beiden mooi vonden. Omdat de gordijnen voor de woonkamer zijn, is het toch het mooiste om te kiezen voor lange gordijnen tot op de grond. Ik heb ze ook dit keer zonder voering laten maken.

Ik ben er blij mee. De kleur is uni en donkergrijs. Het geeft een mooi contrast met de houten vloer. En ik ben heel benieuwd hoe ze straks staan als we onze muren een nieuw kleurtje hebben gegeven. Want ja ook de muren hebben geleden onder de kleine kinderen. Dus dat staat ook op ons lijstje!

De muren van kinderkamer hebben we trouwens pas al een kleurtje gegeven. Een soort blauw kleurtje. Ik ben de naam even kwijt, maar als je het wilt weten kun je het terug vinden op mijn Instagram.

Hebben jullie ook een lijstje met dingen die in huis moeten gebeuren?

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com .

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zelf vloeibaar wasmiddel maken mamameteenblog
Zelf vloeibaar wasmiddel maken voor de donkere en de lichte was

Ik denk dat ik het eindelijk eens durfde in 2015. Maar de bewustwording was al veel eerder. Ik denk toen...

Sluiten