opruimen schoonmaken huishouden mamameteenblog

Huishouden: Tijd voor opruimen en schoonmaken

Het voorjaar is in de lucht. Dat merk ik niet alleen aan de crocussen in mijn tuin en mijn loopneus(hooikoorts) maar ook door de opruimkriebels. Al hoewel ik hier al last van heb sinds we terug zijn uit Suriname. Daar waar we voor 3 maanden uit twee grote koffers met zijn vijven leefden. Het maakt het contrast groot met de overdaad aan spullen die we in ons huis in Nederland hebben. Bij thuiskomst gaf mijn huis ook een vreselijk benauwd gevoel, gevuld met al die spullen. In mijn opruimbuien denk ik: Wat nou als ik gewoon spullen ga weg doen? Alles wat ik niet gebruik. Alles wat we niet echt nodig hebben. Gewoon uit de weg. Alleen de spullen die we echt gebruiken en de spullen die we echt mooi vinden. Het is nu bijna negen maanden verder, maar ik blijf bezig. Het lijkt een verslaving te worden, dit opruimen.

huishouden opruimen en schoonmaken mamameteenblog

Het klinkt een beetje als de opruimmethode van Marie Kondo nietwaar? Heerlijk om zo op te kunnen ruimen. Mijn woonkamer is al echt een stuk ruimer. Het oogt zoveel groter en schoner. Onnodig kastje weg, frutsel weg, krukje weg enzovoort enzovoort. Het verbaasd mij soms hoe ik soms kan wennen aan de spullen om mij heen. Want als je mij vraagt waar ze nu eigenlijk voor dienen, dan weet ik soms echt niet zo goed waarom. Omdat ik het mooi vind? Ooit, denk ik, maar nu niet meer zo.

Afijn, ik denk dat je begrijpt wat mij bezighoudt. Zo ben ik nu ook met mijn kledingkast bezig. En die doe ik niet in 1 keer, maar in stapjes. Dat is misschien raar, maar ik heb hier toch iets meer tijd voor nodig.

Mijn plan? Ik heb een vuilniszak gezet naast mijn kast en een kledingrek. En plank voor plank loop ik alles langs. Ik vouw de kleding op zoals Marie dat mij leert op dit filmpje.

En ik merk dat ik het echt prettig vind om zo meer overzicht in mijn kast te creëren. Van da ondergoed-en sokkenla, naar de plank met de truien en de t-shirts. Ik loop het allemaal rustig na. Ook schrijf ik op wat ik nog mis en wat ik nog moet aanvullen. Ik word er oprecht blij van.

Zo langzamerhand kom ik nu bij het hanggedeelte in mijn kast. Deze heb ik stiekem wat genegeerd. Mijn regel is tot nu toe altijd geweest om zomer en wintergarderobe steeds uit te wisselen. Maar ik merk dat hier toch het 1 en ander door elkaar aan het lopen is.

Dat kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat de seizoenen nu een beetje door elkaar heen lopen. Neemt niet weg dat er af en toe flink geruimd moet worden. Mijn hangkast is echt veel te vol. Het past er allemaal niet zo makkelijk meer in. Dit is pas echt een Marie Kondo uitdaging!

Wat ik prettig vind is om kleding als het is gedragen even te kunnen uithangen aan een kledingrek. Zo kan het ook vaak luchten en blijft je kleding mooi hangen. Wat ik ook prettig vind is om zo te zien wat ik vaak draag en wat niet. En soms ontstaan er op die manier ook weer leuke kledingsetjes.

Waar al die opruimkriebels niet toe leiden! Mijn volgende project? Mijn schoenen! O Help!

En als je denkt: hoe lang blijft je kast nu netjes? Lees dan het artikel van Huisvlijt: Marie Kondo: 7 maanden later!

Heb jij ook last van de opruimkriebels in de lente? Stock foto van Africa Studio

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
voorbereidingen tuin zomer mamameteenblog.nl
Voorbereidingen in de tuin voor een warme zomer

Ik staar naar buiten. De zon schijnt, maar de tuin ziet er wat somber uit zo aan het eind van...

Sluiten