Zeven tips: je sandalen en sneakers langer mooi deze zomer

Bol AlgemeenBol Algemeen
tips onderhoud sandalen en sneakers mamameteenblog.nl

Het seizoen slaat weer om. Heerlijk de zon schijnt weer! We kunnen meer naar buiten en de hippe sneakers en mooie damessandalen komen weer uit de kast. Ze staan alweer ‘netjes’ bij de voordeur opgesteld. Moet ze wel nog een beetje inlopen, maar eerst krijgen de schoenen een schoonmaak en poets beurt, voordat ze weer aangaan. Het helpt om je schoenen en sandalen veel langer mooi te houden.

Vanuit duurzaam oogpunt vind ik het fijn om zo lang mogelijk met mijn spullen te doen, dat geldt ook voor schoenen. En zeker met de schoenen voor de kinderen. Zolang ze er nog niet uitgegroeid zijn, houd ik ze graag zo lang mogelijk mooi en netjes.

Bij deze een paar goede tips die je schoenen een langer leven kunnen geven. En mocht jij nog een goede tip hebben? Laat hem weten in de comments onderaan!

Magic Erasers voor je sandalen en je sneakers

Ik ben groot fan van deze sponsjes, en gebruik ze voor veel verschillende klusjes. Maar voor veel vlekken op je kleding is het echt een wondermiddel. Even er zachtjes overheen poetsen met het sponsje en voilà, de vlek is verdwenen. Alleen je moet wel snel zijn met behandelen van de vlek, hoe langer de vlek kan intrekken hoe lastiger het wordt om hem eruit te krijgen!

LET OP: Probeer dit eerst op een plekje van de schoen waar het niet zo zichtbaar is. Het kan de kleur of het materiaal aantasten!

Maak gebruik van meubelstiften

Echt ideaal om eventuele diepe beschadigingen te verdoezelen zijn de meubelstiften. Die werken echt ideaal voor je pumps en leren sandalen die je dit seizoen zoveel ziet! En werken zoveel beter dan gewone viltstiften (niet gebruiken dus)

Gebruik een vuilafstotende spray

Deze truc heeft me al menigmaal gered. Denk aan feestjes, met kinderen, en je mooie schoenen op een grasveldje. Ik had geen andere schoenen bij me, maar had gelukkig thuis wel de schoenen met een fijne vuilafstotende spray vooraf ingespoten.

Ik kan wel zeggen dat dit goed helpt, ook bij witte gympen! Je hebt trouwens verschillende vuilafstotende sprays voor ieder type schoenen. Koop ze wel meteen bij de schoenen, dan heb je de juiste spray voor de juiste schoenen.

Verkleurde zolen? Gebruik een zacht gummetje

Zijn de lichte zolen van uw schoenen of gympen verkleurd? Probeer het er eens af te gummen met een gummetje, zo krijg je de ergste verkleuring er weer een beetje af.

Hak en zolen regelmatig controleren van je sandalen

Om te voorkomen dat je schoenen kapot loopt, is het belangrijk dat hak en zolen niet versleten zijn. Controleer daarom regelmatig de onderkant van de schoen op slijtageplekken en breng ze op tijd naar de schoenmaker voor reparatie.

Wissel je schoenen regelmatig af

Het is fijn als je de mogelijkheid hebt om ze ook af en toe af te wisselen, zo kunnen de schoenen ook wat luchten en loop je ze minder snel uit. Af en toe een prop kranten in je leren schoenen of sneakers doen, wil helpen om eventueel vocht en zweet op te nemen. Ook schoenspanners zijn handig om de vorm van je schoenen te behouden.

Je sandalen en je sneakers poetsen

En als laatste deze grootmoeders tip, het ouderwets je schoenen poetsen. Het houdt het leer in goede conditie en stoot het vuil sneller af. Zeker de moeite waard om een goed schoenenpoets setje aan te schaffen. En ja, ook je sandalen en sneakers kun je poetsen. Vraag hierna bij de aanschaf welke poetsmiddelen je mag gebruiken.

Tot zover de tips voor het langer mooi houden van je schoenen en gympen van jezelf en/of kinderschoenen.

Ondertips voor sandalen en sneakers zomer Mamameteenblog.nl

Ook interessant om te lezen:

Bol AlgemeenBol Algemeen