Prullenbakken: Dit zijn alle soorten die je tegenkomt

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Een prullenbak is onmisbaar in elk huishouden. Kies je voor een welbekende pedaalemmer of een prullenbak waarmee je het milieu een gunst doet? Afval scheiden is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook om nieuwe producten te maken. Door te kiezen voor een afvalbak met 3 vakken, sorteer je afval makkelijk en snel bij het weggooien. Wij hebben de verschillende prullenbakken voor je op een rijtje gezet. Zo kies je de beste prullenbak die het best past bij jouw huishouden.

alle soorten prullenbakken mamameteenblog.nl

Dit zijn de verschillende soorten prullenbakken

  • Sensor prullenbak
  • Pedaalemmer prullenbak
  • Push prullenbak
  • Touch prullenbak
  • Duo/trio prullenbak

Sensor Prullenbak

Dit type prullenbak is middels de sensor hygiënisch en gebruiksvriendelijk. De prullenbak opent automatisch als je met je voet een lichte tik tegen de sensor geeft. Hierdoor opent de prullenbak, wat natuurlijk ideaal is als je handen vol zijn. De prullenbak sluit automatisch na een paar seconden waardoor je het niet meer vergeet dicht te doen.

Pedaalemmer prullenbak

Dit is de bekendste prullenbak die er bestaat. De pedaalemmer is simpel en handig in gebruik. Het is makkelijk te openen als je met je voet het pedaal ingedrukt houdt. De afvalbak sluit meteen als je jouw voet van het pedaal af houdt. Zo hoef je niet bang te zijn voor nare geurtjes uit de afvalbak.

Push prullenbak

De push prullenbak is de perfecte klassieker voor als je snel iets moet weggooien. Door een zachte duw tegen de deksel te geven kun je afval direct weggooien. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de prullenbak is je woning binnen no-time afvalvrij.

Touch prullenbak

Je opent de touch prullenbak op een eenvoudige manier door de deksel in te drukken. Dankzij de veer opent de afvalbak en kun je jouw afval weggooien. Heb je veel om weg te gooien? Een voordeel van de touch prullenbak is dat de deksel open blijft staan. Dan hoef je de prullenbak niet steeds te openen, een win-win situatie!

Duo/ trio prullenbakken

Dit is de beste prullenbak om afval te scheiden. Maak gebruik van een duo prullenbak om restafval en GFT van elkaar te scheiden. Wil je al het afval scheiden? Kies dan voor een trio prullenbak. Dankzij de drie componenten kun je op een makkelijke manier restafval, GFT en plastic van elkaar scheiden. Milieu en gebruiksvriendelijk!

Denk ook hieraan

Een goede vuilnisbak is slechts het halve werk. Heb je ook gedacht aan de juiste vuilniszak en nare geurtjes die om de hoek kijken? Voorkom nare luchtjes door etensresten. Hieronder vind je een aantal handige tips om de beste vuilniszak te vinden en om vervelende luchtjes te voorkomen.

De beste vuilniszak voor je prullenbak

Hoe kies je de beste vuilniszak voor je nieuwe aanwinst? Een vuilniszak moet gemiddeld 30% groter zijn dan je afvalbak. Je kiest het perfecte formaat door de lengte van de vuilnisbak op te meten. Bij zowel een vierkante, rechthoekige als een ronde prullenbak tel je er 10 tot 20 cm bij op. Door voor een grotere zak te gaan puilt je afval niet uit.

Wat doe je tegen de sterke geur

Je wilt ook een fris huis hebben. Maar soms geven etensresten in de vuilniszak een onaangename geur af. Hoe kom je er vanaf? Ten eerste kun je een afvalzak met lavendelgeur gebruiken. De geur van lavendel ruikt lekker fris, waardoor vervelende geurtjes verleden tijd zijn. Daarnaast kun je de geur bestrijden door een halve citroen in de vuilnisbak te wrijven. De citroen verwijdert niet alleen vieze luchtjes maar ook bacteriën. En met azijn kun je de vuilnisbak goed reinigen. Kijk wel of het materiaal van de bak tegen het zuur van de azijn kan.

prullenbakken alle soorten Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie