Wat doe jij met je geld?

Last Updated on 8 januari 2024 by Barbara

Het is niet het meest besproken onderwerp, ook niet op dit blog, maar laten we het eens over geld hebben. Ieder gezin heeft te maken met financiële zaken, dus het gaat in principe iedereen aan. In dit geval zoomen we in op het overschot op je bankrekening of spaarrekening, als je dat tenminste hebt. Want je weet dat je er geen rente meer over krijgt. Wat ga je er dan mee doen?

geld sparen beleggen mamameteenblog.nl

Je kunt investeren met je geld in bijzondere ervaringen

Geld hebben is fijn en biedt je enige zekerheid voor de toekomst. Maar de toekomst is niet nu. Wat nu als je ervoor kiest om geld te besteden aan bijzondere ervaringen waar je op dit moment al iets aan hebt? Dat kan gewoon, het is jouw geld. Let wel: het gaat dus niet om het kopen van spullen, maar om het maken van herinneringen waar je (hopelijk) de rest van je leven met veel plezier op terug kunt kijken. Dat is toch een prima besteding van het geld dat je momenteel over hebt?

Waardebehoudende spullen zijn ook een optie

Er is een reden voor dat mensen zo graag in kunst, horloges of oldtimers investeren. Dat komt doordat deze spullen hun waarde behouden of zelfs nog in waarde stijgen in de toekomst. Inmiddels is het aanbod voor dit soort investeringen flink gestegen. Van whisky tot LEGO, van meubels tot LP’s: er is van alles dat zijn waarde kan behouden of zelfs nog wat extra geld kan opleveren. Verdiep je wel eerst in de aankoop die je wilt doen, want niet alle spullen behouden hun waarde of worden meer waard.

Of ben je toe aan beleggen?

Voor veel mensen klinkt beleggen nog een beetje eng. Want ja, je kunt je inleg verliezen. Maar dat risico hangt af van hoe je gaat beleggen. Tijdens de cursus beleggen voor beginners leer je sowieso de belangrijkste lessen al: het spreiden van je investeringen, zodat je nooit op één paard wedt, is daarvan de belangrijkste. Er is ook keuze genoeg, want je kunt bijvoorbeeld beleggen in aandelen, opties, ETF’s (trackers) en beleggingsfondsen. Hoe meer je leert op dit gebied, des te beter weet je hoe je je geld wilt investeren.

Het grootste voordeel van zelf beleggen: dit kun je al doen als je een bedrag van € 50 over hebt. Het is dus erg laagdrempelig. Met kleine bedragen durf je waarschijnlijk ook makkelijker keuzes te maken in het begin. Naast beleggen met een eenmalig bedrag kun je ook elke maand een vast bedrag inleggen in een beleggingsfonds. Op deze manier groeit je vermogen gaandeweg, net als je rendement (dat hopen we tenminste). Wil je nog wat tips over beleggen? Lees hier dan verder.

Er zijn dus genoeg opties als je iets met je geld wilt doen!

Let wel op: beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Wat doe jij met je geld Mamameteenblog.nl
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie