Lente: 5 tips om je lichaam weer topconditie te krijgen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 14 juni 2023 by Barbara

De lente komt eraan. Vorige week was een mooi voorproefje en komende week wordt het alleen maar beter wat betreft het weer. Heerlijk! We gaan weer lekker veel naar buiten en genieten van de zonnestralen. Behalve even voor mij. Ik ben druk met mijn hooikoorts allergie en omdat ik binnen het minste last heb, zit ik nu even binnen.
Maar dat neemt de pret niet weg om me vast voor te bereiden op al het moois wat er zit aan te komen. En een goede manier om mijn lichaam te ontdoen van de winter vibes.
Lees hieronder de tips die ik gebruik om weer in topconditie te komen voor al het mooie weer!

lente lichaam topconditie mamameteenblog.nl

5 tips voor de lente

  • Ontgiften
  • beweging
  • voeding vegan
  • goede verzorging
  • zonbescherming

Ontgiften in de lente

In de lente is het een goed moment om je lichaam te ontdoen van opgehoopte afvalstoffen en giftstoffen.

Met een 100% natuurlijke sapkuur is het een fijne manier om je lichaam te helpen met het reinigingsproces.
Happyjuicy heeft een goed assortiment van sapjes in een kuur van 3-5 dagen.
Daarna voel je je altijd zoveel meer energiek!

Beweging

Ik hoef niet meer te vertellen denk ik waarom het goed is om meer te bewegen. Maar je kunt af en toe je motivatie kwijt zijn of je inspiratie. Elke dag een stukje wandelen of fietsen klinkt misschien wat saai, maar levert je veel op. Heb je meer een stok achter de deur nodig dan past de sportschool beter bij jou.

Behalve dat je een goddelijk lichaam krijgt (kuch) is het ook een manier om afvalstoffen af te drijven en je lichaam maakt een fijn stofje aan waardoor je je extra blij voelt. Win-win!

Voeding

Je voeding is natuurlijk een belangrijk onderdeel om je lichaam weer in topconditie te krijgen. Afgelopen jaar hebben wij hier thuis het vegan eten uitgeprobeerd en ik kan zeggen dat het voor ons zeker een aantal gezondheidsvoordelen heeft opgeleverd. Voor ieder is dit natuurlijk anders, maar minder vlees of dierlijke producten blijkt voor je lichaam een positief effect te hebben.

Buiten mijn preek hierboven om vegan te gaan eten, is gezonder eten natuurlijk altijd goed. Begin met kleine stapjes, zoals bijvoorbeeld geen suiker meer in je koffie of thee. Of een snoepvrije dag in de week. Je zult zien dat het je resultaten oplevert die je makkelijk lang kunt volhouden.

Goede verzorging

O, hoe heerlijk is het om een bezoekje aan een spa te brengen! Tenminste in mijn herinnering, grijns. Ben er eerlijk gezegd al jaren niet geweest, te druk, te moe, zieke kinderen et cetera. Afijn altijd een excuus. Maar nu niet meer. Want thuis kun je ook een moment inplannen om een kleine spa voor je zelf te creëren. Als de kids naar school zijn, op bed liggen of je hebt manlief met kids de deur uitgewerkt naar bos of strand. Dan kun je bijvoorbeeld heerlijk even in bad of je nagels verzorgen.

Er zijn zoveel goede producten verkrijgbaar, je vindt hier een beetje inspiratie voor wat fijne producten.

Zonbescherming in de lente

Als laatste tip probeer ik vanaf het moment dat ik merk dat de zon weer wat sterker wordt, mijn gezicht te beschermen met een hoge beschermingsfactor. Met een SPF 30 kun je toch lekker in de zon zitten met minimale schade aan je huid. Lees er hier meer over op de site van dr. Leenarts.

Vanaf het begin van het voorjaar je gezicht te beschermen zorg je ervoor dat je huid mooi blijft en voorkomt vervelende vlekken of erger nog, vervelende ziektes.

Topconditie voor de langer termijn

Eigenlijk zijn deze tips voor het hele jaar heerlijk en goed om te doen. En wie weet, doe je dit allemaal al. Voor mij is het altijd weer een moment om de puntjes op de i te zetten.

Geniet van het voorjaar!

Lente 5 tips om je lichaam weer topconditie te krijgen Mamameteenblog.nl


Plaats een reactie