Self-care met green, clean en sustainable beautyproducten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Ik las pas ergens dat de eerste 30 jaar je lichaam er voor jouw is, maar dat jij er daarna moet zijn voor je lichaam. Met dit in gedachten en een goede blik in de spiegel kan ik dit wel beamen. Met mijn 45 jaar is het nodig dat er wat extra aandacht moet worden besteed aan mijn ‘beautyroutine’. Het gaat toch allemaal minder ‘vanzelf’. Er is structureel meer onderhoud nodig. Dus ja, waar begin je dan. Met het idee van een duurzamer leven wil ik ook niet te veel beautyproducten in de badkamer, maar wel verantwoorde green, clean en sustainable beautyproducten die echt wat voor mijn huid en haar doen.

Self-Care beautyproducten voor de 40+ huid mamameteenblog.nl (1)

Via BeautyPR kreeg ik een aantal mooie beautyproducten thuis gestuurd. Allemaal green, clean en sustainable beauty en lifestyle producten. Ze zien er echt allemaal prachtig uit en ook van de beschrijvingen wordt je blij.

Stappenplan selfcare:

Mijn idee om wat meer structureel voor mijzelf te zorgen is door wat extra aandacht te geven aan mijn huid en aan mijn voeding, zeker deze herfst. Zo heeft mijn huid echt een oppepper nodig. Dit doe ik door af en toe een peeling en een maskertje te gebruiken en dagelijks te hydrateren met een goede gezichtscrème of olie. Met mijn voeding vind ik het lastiger, omdat de aanpassingen die ik hier doe, niet altijd een direct resultaat laten zien. Maar neemt niet weg dat dit toch belangrijk is.

Hoe heb ik de beautyproducten gebruikt en wat is mijn ervaring:

Hoe heb ik de producten toegevoegd aan mijn routine? Hier een overzicht van mijn ervaringen:

Zenz

De keuze tussen gezond haar en een gezond milieu is een keuze die je niet hoeft te maken bij het werken met de producten van ZENZ Organic. ZENZ Organic staat voor een duurzame schoonheidsindustrie met respect voor klanten, medewerkers en het milieu. Met de biologische producten van ZENZ Organic van Deense origine vermijd je SLS, MI, Parabenen, PPD, PTD, resorcinol, ammoniak en microplastics.

Al deze beautyproducten zijn gemaakt van de beste en schoonste natuurlijke ingrediënten zoals biologische koudgeperste avocado-olie en biologische gezuiverde aloë vera. Ze zijn geproduceerd onder strikte voorwaarden en de meeste producten bevatten uitsluitend veganistische ingrediënten. Onze producten zijn niet op dieren getest en de verpakkingen zijn gemaakt van recyclebaar plastic. 

selfcare beautyproducten 40+ zenz mamameteenblog.nl

Treatment pure no.3

Dit is een zeer fijne verzorging voor mijn haar. Na deze zomer kan mijn haar wel een oppepper gebruiken, en met dit masker is dat makkelijk en effectief gedaan. Met dit masker voor mijn haar zie ik dat mijn haar er weer een stuk minder droog uitziet en voelt. Een product waar ik echt aangenaam verrast door ben. Het is ook geschrikt voor zwangere vrouwen of als je gevoelig bent voor parfum. Je gebruikt het na het wassen of op droog haar. Je laat het intrekken en spoelt na max. 30 minuten weer uit je haar. Het fijne is dat het effect meteen zo duidelijk is en omdat het op droog haar toepasbaar is kan ik makkelijker de droge plukken behandelen. Het is een verrassend fijn product wat mijn haar niet verzwaard.

Oil treatment 98

Deze olie is een hele fijne olie voor droog haar en met name voor krullend haar. Nu heb ik meer een flinke slag, dan krullen, maar ook voor mijn haar werkt het heel fijn. Met een klein druppeltje olie op mijn hand kneed ik het in de puntjes van mijn haar. Direct mooi resultaat. Wel geldt hier less is more, anders wordt mijn fijne haar te zwaar en dat wil ik niet.

Maar je kunt het ook op je hoofd huid gebruiken. Want het is ook heel geschikt voor een geïrriteerde en jeukende hoofdhuid, het beschermt en kalmeert de gevoelige huid.

En het ruikt ook heel erg lekker.

Skin for Skin

Skin for Skin is een echt duurzaam ‘made in Holland’ product en vindt haar oorsprong op het voormalige eiland Urk. Urk was vroeger een eiland in de Zuiderzee waar de bewoners rond moesten komen van de visserij. Dag en nacht op het water om met een goede vangst thuis te komen. Waar ze eerst de zee opgingen met houten botters…. Zich door tegenslagen heen worstelden…. Innoveerden om bestaansrecht te houden…… Werd in 1939 de afsluitdijk een feit en Urk was niet meer het eiland Urk. Maar de mentaliteit en de werkzaamheden bleven, houten botters werden grote kotters en inmiddels heeft Urk de grootste visindustrie van Europa.

Ondanks verschillende uitdagingen blijven de Urkers innoveren. Zo ook binnen het bedrijf van mijn man, Varia Vis. Vanuit de vraag hoe wij zo duurzaam mogelijk bezig kunnen zijn binnen onze bedrijfsvoering, en circulaire initiatieven te creëren, hebben wij een oplossing voor onze reststroom gevonden. Een uniek, gepatenteerd, 100% natuurlijk proces om diverse waardevolle stoffen uit de huid van de vis te halen, waaronder collageen.

selfcare beautyproducten 40+ Skin for skin mamameteenblog.nl
Skin for Skin

Get me glowing mask

Een masker zo makkelijk aan te brengen door een ‘sheetmasker’ en een heerlijk effect. Mijn huid voelt echt superzacht en dit houdt al meer dan week aan. Mijn huid kan er zo deze herfst wel weer even tegenaan.

Tea-Amo

Een heerlijke thee met bessen en: witte thee, groene thee, verbeneblad, lemongrass, aroma, lemon mirte, zwarte bessen, rode rozenbloesem, zonnebloembloesem, rode bessen. Zelfs mijn man vindt deze thee echt heel lekker. Need I say more?

Collageen supplement

Met deze collageen capsules met vitamine C is het idee om de huid te voeden van binnenuit.

De filosofie: Dit collageen supplement bestaat uit puur Skin for Skin natief VIScollageen en vitamine C. Vitamine C speelt een rol bij de vorming van collageen. Collageen is onder andere te vinden in onze botten, kraakbeen, bloedvaten, bindweefsel, huid, haar en nagels. Naarmate we ouder worden (al vanaf je 25ste) kan de productie van collageen wel wat ondersteuning gebruiken. Als de huid door onder andere collageen afname veroudert ontstaan er rimpels, de stevigheid van de huid verandert en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid.

En ik moet zeggen, na 2 weken gebruik ziet mijn huid er een stuk gladder uit. Mijn voorhoofdsrimpel lijkt een stukje minder. Dus ik ben tevreden, ik houd jullie op de hoogte of ik nog meer verbetering zie.

Squalan

Squalan is ontstaan vanuit de natuur en gevonden door twee gepassioneerde ervaringsdeskundigen, die zelf in hun leven alles geprobeerd hebben op het gebied van huidverzorging. Dit merk is het resultaat van een lange zoektocht en werkt verzachtend, kalmerend en herstellend. Deze beautyproducten bevatten eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van je huid versterken en ondersteunen. Het is het antwoord voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en 100% natuurlijke huidverzorging.

selfcare 40+ Squalan mamameteenblog.nl
Squalan

Facial oil

Dit is persoonlijk 1 van mijn nieuwe pareltjes. Deze olie is zo fijn op mijn huid en houd mijn huid heerlijk zacht en soepel. Het doet precies waar het voor is gemaakt. En dat het 100% plantaardig is een sterke pre voor mij. Ik kan zelfs in de ochtend vrij snel na het smeren van de olie op mijn gezicht al mijn make-up aanbrengen.

Deze krachtige anti-agingolie helpt de hydratatie van de huid. Perfect bij de eerste tekenen van huidveroudering, Zeer geschikt voor de droge, vochtarme en rijpere huid. Het hoofd-ingrediënt van dit serum is 100% plantaardig en is identiek aan een stof die van nature in de huid voorkomt en die met de jaren afneemt. Hieraan is nog een plantaardige olie toegevoegd die het vocht 24 uur in de huid vasthoudt en de huid hydrateert.

Cleanser

Normaal maak ik mijn huid schoon met druivenpit olie en dat werkt helemaal prima. Maar met deze olie krijgt mijn huid net dat beetje extra nodige voeding. En dat merk ik doordat mijn huid steviger aanvoelt.

Deze ‘oil to milk’-reinigingsgel is zacht, diep reinigend en verzorgend. Moringazaadolie staat bekend om haar zuiverende werking en bescherming tegen (milieu)schade van buitenaf. De combinatie van oliën maakt deze cleanser zeer geschikt als reiniger. Rijk aan antioxidanten, omega 3,6,9, vitamine A en E.

Sun protecter

Echt een helemaal natuurlijke zonnebrandcrème voor het gezicht. Daar ben ik echt heel blij mee! En het smeert zo fijn! Voor die laatste zomerse zonnestralen echt een must, maar deze is ook heerlijk om mee te nemen op vakantie!

De filosofie: Deze zonnebrandlotion met squalaan-olie voor langdurige hydratatie bevat een hoge dosering minerale (natuurlijke) filters tegen schadelijke UvA en UvB-straling. Breng deze lotion aan over je dagverzorging heen (zoals Squalan Pure of Squalan Moisturizer) voor optimale verzorging en bescherming van je huid.

Wow

Het eerste product dat World of Wellcare lanceert is een bacteriewerende Handgel waarmee je je handen veilig kunt reinigen zonder water en zeep. De World of Wellcare Handgel bestaat uit 70% alcohol en plantaardige glycerine om je handen te verzorgen, is vegan en is verpakt in een mooi en handzaam flesje dat makkelijk doseert. Het unieke is dat de Handgel in Nederland wordt geproduceerd, geregistreerd in overeenstemming met de Europese cosmeticawetgeving en voorzien van een veiligheidsinformatieblad (MSDS). Bescherm jezelf en de mensen om je heen.

selfcare 40+ wow mamameteenblog.nl

Handgel

Ik moet zeggen dat ik al verschillende flesjes handgel in mijn tas heb gehad, maar deze is toch wel erg prettig om te gebruiken. Mijn handen zijn weer snel opgedroogd en ze ze drogen er opvallend minder van uit.

Duurzamer beautyproducten voor een intensievere beautyroutine

Afgelopen tijd is een gekke tijd geweest. Door werk en school was iedereen meer thuis. Dat vroeg flexibiliteit van iedereen, maar ook een hoop extra werk in huis. Er bleef minder tijd over voor mij, merkte ik. Of ik maakte er minder tijd voor. Met deze producten om te testen en te proberen merkte ik dat dat ook belangrijk is. Voor jezelf zorgen. Ik denk dat het met deze producten gelukt is om mijn routine aan te vullen waar nodig.

Welke duurzame beautyproducten hebben jullie pas ontdekt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.