Must haves voor het nieuwe thuiswerken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Goed, het is duidelijk. Met het virus is het thuiswerken het nieuwe werken geworden. Mannen, vrouwen en kinderen hebben afgelopen maanden gedwongen thuis gewerkt. Voor school of voor een baas. Hoewel de reacties in mijn omgeving overwegend positief zijn, is het in de media niet onverdeeld. Intussen werkt nog steeds het gros van de volwassenen thuis. Voor mij is het niet nieuw. Ik heb er juist voor gekozen om thuis te werken, als blogger en tekstschrijver. En voor mij, in deze gezinssituatie en het werk van manlief, is het echt ideaal.
Thuiswerken vergt wel wat aanpassingen hier en daar, hebben wij afgelopen thuis ondervonden. En niet alleen als mindset, maar ook door wat aanpassingen te doen in huis, maak je het thuiswerken een stuk comfortabeler.

must haves thuiswerken mamameteenblog.nl

Praktische must haves voor het thuiswerken

Zelf heb ik al op heel wat plekjes in het huis gewerkt. Het ligt een beetje aan het jaargetijde en het licht van de dag waar ik prettig zit. Maar er zijn nog wat dingen belangrijk voor een prettige thuiswerkplek.

Bureau

Het is een inkoppertje, maar echt een hele dag op de bank zitten met je laptop is ergonomisch niet goed voor je lichaam. Misschien merk je het niet de eerste dag, maar op den duur gaan je spieren en botten wel protesteren. I tried. Een goede plek om te werken is dus beter voor je lichaam. Denk hierbij aan een bureau en stoel die past bij jouw lichaam. Meer info kun je lezen in dit artikel op mijn blog.

Koptelefoon

Met een druk gezin om mij heen is een koptelefoon echt onontbeerlijk. Ik kan niet zonder. Het werkt zo veel prettiger en ik ben veel geconcentreerder. Het onderdrukt de ruis en ik kan mij echt even helemaal afsluiten in mijn werkbubbel.

Licht

Ik had het er net al even over, maar het juiste licht is zo veel prettiger om te werken. In de winter is het licht vaak net te zacht (dus kunstlicht) en in de zomer kan het zonlicht weer te fel zijn. Een goede zonwering door middel van een gordijn of shutter kan dan veel doen. Je kan natuurlijk ook met je zonnebril opzitten. Vonden de kinderen ook hilarisch!

Stekkerdoos

Tja, met al die mensen in huis (5x) die en online moesten met een device en hun accu’s moesten opladen, is het soms vechten om de beste plek bij het stopcontact. Gelukkig hebben we nu een aantal verlengsnoeren en kan iedereen lekker aan het werk met een volle accu van hun device.

Kabelbinders

Dan kom je ook automatisch bij de volgende must have. Al die kabels door het huis moeten wel een beetje slim geleid worden. Met de juiste kabelbinders bij kortpack.nl is dat probleem ook zo verholpen. Wel zo veilig en opgeruimd.

Must haves voor de mind in het thuiswerken

Het is gek, maar thuiswerken vereist echt een andere mindset. Want waar het aan de ene kant heel flexibel werken is en je je eigen tijd beter kan indelen is er ook het gevaar dat alles teveel in elkaar overloopt. Zo kreeg ik al snel het gevoel dat ik alles tegelijk moest doen.

Dat werkte voor mij niet prettig en kreeg er stress van. Zo heb ik voor mezelf wat basisregels opgesteld voor bij het thuiswerken. Zo zijn de tijden dat ik werk, echt voor mijn werk. En andersom. Dan krijgen mijn kids, man en et cetera weer alle aandacht. Op die manier heb ik niet meer gevoel dat ik alles tegelijk moet doen en ook maar half doe. Daarnaast heb ik nog wat fijne trucs voor de juiste mindset.

Koffie

Ik drink nog niet eens zo lang koffie. Pas een jaartje of 6. Maar ik ben er nu echt blij mee. Mijn ochtendmomentje begint echt met een kopje koffie. Mijn tweede en laatste bakkie van de dag is vaak tijdens het werk. Ik drink het overigens altijd zwart.

Water

Na de koffie drink ik een glas water. Ik zet een fles water in de koelkast met een schijfje citroen. Dit is zo lekker en daarom drink ik ook makkelijk meer water. Zeker in zo’n leuke waterfles die je tegenwoordig kan kopen. En dat werkt weer goed voor mijn concentratie.

Behalve dat ik daarna 10 x naar de wc moet. Daar moet ik nog iets op vinden.

Pauze-app

Dit is echt een geweldige tip, vind ik zelf dan. De pauze-app op je telefoon. Je hebt er verschillende, maar allemaal met het doel om je hersenen even een pauze te gunnen, zodat je daarna weer lekker fris door kan gaan. Dus niet een wasje tussendoor in de was gooien, maar echt even ontspannen. Iets doen waar je blij van wordt en wat je oplaadt. Bijvoorbeeld naar buiten of iets lezen wat je interesseert.

Krijg je dan niet minder gedaan? Dat is het gekke, door je hersenen even wat rust te gunnen en daarna weer door te gaan kom je soms tot inzichten die je anders veel meer tijd hadden gekost. Kortom je moet eens proberen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 gedachte over “Must haves voor het nieuwe thuiswerken”

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.