Wil jij meer uit je werkdag halen?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Last Updated on 14 juni 2023 by Barbara

werkdag mamameteenblog.nl

Als je zelfstandig ondernemer bent, dan is er niemand die jou vertelt dat je aan het werk moet gaan of hoe je werkdag moet lopen. Dat is voor de een de ultieme vrijheid, voor de ander is het de oorzaak van het feit dat er heel weinig gedaan wordt op een dag. Als jij ook merkt dat je meer zou kunnen doen op een dag dan dat je dat nu doet, dan is het tijd om daar eens aan te gaan werken. Dat hoeft niet veel moeite te kosten. Sterker nog, als je weet waar je op moet letten, kun je vaak heel eenvoudig een veel productievere dag krijgen. Wij geven je graag een aantal tips en mocht je daarna meer willen, dan kun je ook altijd nog een training gaan volgen. 

Het belangrijkste eerst op je werkdag

Wanneer je zelf je dag mag vormgeven, is het belangrijk dat je weet wat je belangrijkste taken zijn. Je moet daarom altijd prioriteiten stellen. Als je namelijk weet wat op korte termijn af moet en wat nog wel even kan wachten, dan weet je waar je je eerst en laatst op moet gaan richten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een realistische planning kunt maken op een werkdag, maar ook dat je overzicht creëert. Vaak is het namelijk zo dat wanneer je niet goed weet wat je allemaal moet doen, je ook minder gericht te werk zult gaan. Dat kost tijd en voor een zelfstandig ondernemer is tijd geld. Zorg er daarom dat je weet wat het belangrijkste is. Je kunt simpelweg kijken naar welke deadline het eerst volgt, maar je kunt ook kijken naar welke klant jou in de toekomst het meeste werk kan opleveren. 

Effectief werken is rendabel werken 

Veel zelfstandig ondernemers hebben heel veel tijd en zij gebruiken ook al hun tijd voor de klussen die zij moeten uitvoeren. Dat kan ertoe leiden dat je uiteindelijk helemaal niet zo productief werkt. Je bent namelijk veel te veel tijd kwijt. Als je dit weet te veranderen, gaat onderaan de streep je uurloon ook omhoog, dus zorg dat je effectief werkt. Je kunt een cursus time management gaan volgen om echt goed grip te krijgen op je dag. Dan leer je hoe je een goede planning moet maken en hoe je goed kunt inschatten hoeveel tijd je aan een klus kwijt bent. Zo weet je ook of een klus rendabel is. Je zult merken dat je na deze cursus heel anders tegen je werk aankijkt en daardoor ook betere keuzes kunt maken om je bedrijf naar een hoger plan te tillen. 

Bekijk de tips

Er zijn op het internet heel veel goede tips te vinden over hoe je effectief kunt werken. Bekijk deze eens, bijvoorbeeld op de site Het Nieuwe Werken. Hier vindt je tientallen nuttige tips waarmee je echt meer uit je werkdag kunt halen. Neem ze eens door en mocht dit alles naar meer smaken, dan kun je je hier ook opgeven voor een training of cursus. Hier ga je echt heel veel leren. 

Wil jij meer uit je werkdag halen mamameteenblog.nl

Plaats een reactie