Reis naar Egypte boeken? Vergeet deze belangrijke tips niet!

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Al drie keer zijn we in Egypte geweest. En elke keer vinden we het er weer heerlijk. De hotels zijn mooi en schoon en het strand is heerlijk. Maar voor ons is de Rode zee de reden dat we er al een paar keer zijn geweest. Het prachtige leven onder water blijft trekken. Of je nu diepzee wilt duiken of dat je wat snorkelt aan de oppervlakte, het is er echt sprookjesachtig mooi. Wil jij ook naar Egypte? Vergeet deze belangrijke tips niet door te lezen over het visum, de vaccinaties enz.

reis egypte boeken mamameteenblog.nl
Reis boeken naar Egypte?

Reizen met kinderen naar Egypte?

De laatste keer dat we zijn geweest hadden we alleen nog maar onze oudste dochter. Zij was toen 1,5 jaar oud. Maar ik weet nog dat ze het geweldig vond! De mensen in het hotel waren gek op kinderen en dat kon je merken, we werden enorm in de watten gelegd. Ook was er zoveel te zien voor haar. Zowel op het strand als in het hotel. Er waren ook heel veel activiteiten in het hotel speciaal voor kinderen.

Grappig feitje was dat onze dochter nogal een kieskeurige eter was. Toen en nog steeds trouwens. Maar overal werd aan gedacht en moeite voor gedaan! Onze dochter heeft deze hele vakantie dus haar favoriete rijst met tomatenketchup gegeten :).

We hebben het als heel toegankelijk voor gezinnen ervaren. En het feit dat we niet het enige gezin waren bevestigde ons gevoel alleen maar meer.

vakantie Egypte mamameteenblog.nl
Onze vakantie in Egypte

Tips voor reizen naar Egypte

Toch zijn er wat belangrijke tips om rekening mee te houden wanneer je een vakantie of reis boekt naar Egypte. Ik heb hieronder een paar punten op een rijtje gezet.

  • Visum
  • ehbo-kit
  • zonbescherming
  • vaccinaties
  • hulpmiddelen i.v.m. coronamaatregelen

Visum voor Egypte aanvragen

Met een paspoort alleen kom je Egypte niet in, je hebt een visum nodig. Je moet dus een visum voor Egypte aanvragen. De geldigheid van het visum voor Egypte is maximaal drie maanden met een verblijf van 30 dagen, dus let op dat je het niet te lang vooraf aanvraagt. Je kunt het visum op meerdere manieren aanvragen. Zo kun je tijdens het inreizen een visum on arrival aanvragen, dit is meestal aan een loket op de luchthaven. Maar je kunt het visum online aanvragen voor je reis begint. Het voordeel is hier dat je niet in de rij hoeft te staan op de luchthaven en sneller in je hotel bent. Dit zorgt ervoor dat je bij de grens geen lange wachtrijen hebt en makkelijk door kunt lopen. Het visum kost online € 44,95 en duurt maximaal 7 werkdagen voor goedkeuring. Er is eventueel een spoedprocedure voor het visum, deze is wel duurder. Dus wees op tijd. Vergeet daarnaast niet om je eerst te informeren rond om Covid-19. Om problemen te voorkomen is het wel aan te raden om vooraf het visum alvast aan te vragen.

EHBO-kit

Sinds onze reizen heb ik altijd een standaard EHBO-tasje bij. Hier zit ook de antimug stick in en een smeerseltje tegen muggenbeten. Je hebt hem echt nodig in Egypte, want ook hier komt de Dengue mug voor. En die wil je niet mee naar huis nemen.

Zonbescherming

Is je reis gepland in de zomer? Houd dan rekening met hoge temperaturen en een sterke zon. Behalve dat je er voor moet zorgen dat jezelf en de kinderen genoeg vocht binnenkrijgen, is de zon zo krachtig dat je heel snel kunt verbranden. Houdt hier rekening mee met zwemkleding door kleding te kiezen met een goede Uv-filter bij kinderen.

Ook het zand of de tegels kunnen heel warm zijn. Waterschoenen kunnen dan echt een uitkomst zijn. Vergeet deze niet in te pakken naast je hoed of pet en de zwemspullen.

Ook een zonnebrand met een hoge zonnefactor is nodig. En vergeet jezelf en je kinderen niet meerdere malen per dag in te smeren. De after sun is heerlijk voor aan het einde van de dag.

Voor de inpaklijst voor kinderen vind je hier fijne tips.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn voor Egypte niet verplicht, wanneer je vanuit Nederland reist. Mocht je uit een gebied komen waar gele koorts heerst, heb je hier een vaccinatie voor nodig.

Er worden daarnaast vaccinaties geadviseerd. Denk hierbij aan DKTP, hepatitis A en de BMR-vaccinaties. Ongeacht je verblijfsduur worden deze vaccinaties aangeraden.

Hulpmiddelen bij coronamaatregelen

Het ziet ernaar uit dat Corona voorlopig nog niet weg is. De maatregelen zullen voor langere tijd onderdeel blijven van ons dagelijkse leventje. Ook in andere landen is het onderdeel van de dagelijkse routine. Vergeet dus niet je mondkapje mee te nemen en eventuele handschoenen en handlotion.

En voor de laatste reisadviezen rondom Corona en Egypte kun je de site checken van de overheid.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie