fbpx

Hoe ik mijn ideale werkplek creëer nu ik thuis werk

Sinds juli vorig jaar staat Mamameteenblog ingeschreven bij de kvk. Behalve dat het Mamameteenblog een stuk verder heeft gebracht in de zin van prettige samenwerkingen en leuke contacten, heeft het me nog iets gebracht. Namelijk een eigen werkplek, een officiele thuiswerkplek.

ideale-werkplek-thuiswerk-mamameteenblog.nl_

Voorheen schoof ik een beetje heen weer tussen de keukentafel en het kantoortje met mijn laptop en aantekenschrift. Maar sinds Mamameteenblog.nl een officieel bedrijf is geworden is merk ik dat het verstandig is om te werken op een officiële werkplek. Het werpt zijn vruchten af wanneer ik werk op een plek waar ik mij prettig voel. Hoe ik dat doe? Lees hier de voor mij 5 belangrijkste aandachtspunten op mijn werkplek.

Een rustige werkomgeving

Doordat ik thuiswerk, merk ik dat ik nogal makkelijk word afgeleid. Dan weer een vaatwasmachine die uitgeruimd dient te worden of een was die opgevouwen wenst te worden etc. En hoewel ik ook de vele voordelen zie van het thuiswerken, waaronder de tussendoor klusjes, merk ik ook dat mijn uitzicht niet op een gevulde aanrecht moet zijn of een volle wasmand. Dat werkt voor mij averechts. Een eigen ruimte of een ruimte waar ik me makkelijker kan afsluiten van de dagelijkse beslommeringen werkt voor mij toch het meest productief.

Ergonomische werkplek

Toen ik nog in loondienst hele dagen achter een bureau zat, merkte ik dit aan het einde van de dag echt wel aan mijn rug. Het belang van een ergonomisch bureau was voor mijn werkgever een voorziening die ik echt als noodzakelijk ervaarde. Met het thuiswerk zit ik soms uren achtereen aan de eettafel. Dit moet ik echt afwisselen met stukjes wandelen of lopen.( wat ik vaak doe door het halen en brengen van de kinderen die hier in de buurt op school zitten.) Maar het lekkerste werken vind ik nog steeds aan het bureau van mijn oud-werkgever, een zit sta bureau. Dit bureau gaf net even wat meer mogelijkheden om verschillende houdingen (zit-sta) aan te nemen tijdens het werk. Helaas heb ik het bureau niet mee mogen nemen van mijn werkgever en staat deze nu hoog op mijn verlanglijstje.

Een goede internetverbinding

Mijn thuiswerk is afhankelijk van het internet. Een verbinding die niet te vaak een storing kan hebben. Iets wat me in verleden nog wel eens wat leuke opdrachten heeft doen verliezen. Gewoonweg omdat de afgesproken deadline niet gehaald kon worden. Tenzij ik in de auto stapte met mijn laptop en buiten mijn wijk in een cafe kroop waar er een wifi-verbinding was. Helaas werken deze wat minder snel, maar dit was altijd beter dan niets. Een stabiele internet verbinding is belangrijk wanneer je thuis werkt en je hebt je te houden aan deadlines, is mijn ervaring.

Genoeg daglicht

In donkere ruimte word ik sneller slaperig en dat gaat ten kosten van de kwaliteit van mijn werk. Goed licht werkt ook prettiger en maakt mijn ogen minder moe. Voor mij werkt het dan ook fijn om dicht bij een raam te werken zodat ik het daglicht goed kan benutten. Daarnaast werkt een goede bureaulamp natuurlijk goed voor de avonduurtjes of donkere dagen.

Neem tijdig meerdere kortere pauze

Dit is 1 van de redenen dat ik het prettig vind om eigen baas te zijn. Het is gek maar met meerdere korte onderbrekingen krijg ik veel meer voor elkaar dan toen ik van pauze naar pauze leefde. Ik kan nu even mijn tuin in lopen, wat rommelen in mijn tuin en weer door. Het zorgt ervoor ik mij sneller kan concentreren wanneer ik een zin juist moet formuleren of een mailtje wil beantwoorden op de correcte manier.

Wat vind jij prettig aan jouw werkplek?

Dit waren mijn 5 manieren om mijn werkplek op een zo prettig mogelijk manier in te richten en misschien heb ik je mogen inspireren. Nu hoor ik graag van jou wat jij prettig vind aan jou werkplek, of wat je misschien anders zou willen zien!

Afbeelding Shutterstock/Door betaktas

Ook leuk om te lezen!

2 gedachten over “Hoe ik mijn ideale werkplek creëer nu ik thuis werk”

  1. Ja, dat herken ik ook, dat wanneer ik aan de eettafel werk ik de hele bel tussen de middag wee kan opdoeken. En eer ik er dan weer goed inzit…pffft. Fijn dat je nu een eigen werkplek hebt. Ik zal de foto’s volgende bekijken, leuk voor inspiratie!

  2. Ik heb sinds vorige week mijn eigen werk plek in mijn woonkamer en vind het ideaal. De jongens eten om 12.00 thuis, dus normaliter moest ik alles steeds opruimen, nu zit ik aan mijn eigen bureau, aan van alles doen en laten liggen, ideaal. De foto’s komen van de week op mijn blog 🙂

Een reactie plaatsen

Lees vorig bericht:
voordelen hoogpolig vloerkleed mamameteenblog.nl
5 voordelen van een vloerkleed in je kamer

Behalve dat ik een vloerkleed heel erg mooi vind staan op onze houten vloer, heeft een vloerkleed meer voordelen. Het...

Sluiten