thuiswerken mamameteenblog.nl

Hoe ik mijn ideale werkplek creëer nu ik thuis werk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sinds juli vorig jaar staat Mamameteenblog ingeschreven bij de kvk. Behalve dat het Mamameteenblog een stuk verder heeft gebracht in de zin van prettige samenwerkingen en leuke contacten, heeft het me nog iets gebracht. Namelijk een eigen werkplek, een officiele thuiswerkplek.

ideale-werkplek-thuiswerk-mamameteenblog.nl_

Voorheen schoof ik een beetje heen weer tussen de keukentafel en het kantoortje met mijn laptop en aantekenschrift. Maar sinds Mamameteenblog.nl een officieel bedrijf is geworden is merk ik dat het verstandig is om te werken op een officiële werkplek. Het werpt zijn vruchten af wanneer ik werk op een plek waar ik mij prettig voel. Hoe ik dat doe? Lees hier de voor mij 5 belangrijkste aandachtspunten op mijn werkplek.

Een rustige werkomgeving

Doordat ik thuiswerk, merk ik dat ik nogal makkelijk word afgeleid. Dan weer een vaatwasmachine die uitgeruimd dient te worden of een was die opgevouwen wenst te worden etc. En hoewel ik ook de vele voordelen zie van het thuiswerken, waaronder de tussendoor klusjes, merk ik ook dat mijn uitzicht niet op een gevulde aanrecht moet zijn of een volle wasmand. Dat werkt voor mij averechts. Een eigen ruimte of een ruimte waar ik me makkelijker kan afsluiten van de dagelijkse beslommeringen werkt voor mij toch het meest productief.

Ergonomische werkplek

Toen ik nog in loondienst hele dagen achter een bureau zat, merkte ik dit aan het einde van de dag echt wel aan mijn rug. Het belang van een ergonomisch bureau was voor mijn werkgever een voorziening die ik echt als noodzakelijk ervaarde. Met het thuiswerk zit ik soms uren achtereen aan de eettafel. Dit moet ik echt afwisselen met stukjes wandelen of lopen.( wat ik vaak doe door het halen en brengen van de kinderen die hier in de buurt op school zitten.) Maar het lekkerste werken vind ik nog steeds aan het bureau van mijn oud-werkgever, een zit sta bureau. Dit bureau gaf net even wat meer mogelijkheden om verschillende houdingen (zit-sta) aan te nemen tijdens het werk. Helaas heb ik het bureau niet mee mogen nemen van mijn werkgever en staat deze nu hoog op mijn verlanglijstje.

Een goede internetverbinding

Mijn thuiswerk is afhankelijk van het internet. Een verbinding die niet te vaak een storing kan hebben. Iets wat me in verleden nog wel eens wat leuke opdrachten heeft doen verliezen. Gewoonweg omdat de afgesproken deadline niet gehaald kon worden. Tenzij ik in de auto stapte met mijn laptop en buiten mijn wijk in een cafe kroop waar er een wifi-verbinding was. Helaas werken deze wat minder snel, maar dit was altijd beter dan niets. Een stabiele internet verbinding is belangrijk wanneer je thuis werkt en je hebt je te houden aan deadlines, is mijn ervaring.

Genoeg daglicht

In donkere ruimte word ik sneller slaperig en dat gaat ten kosten van de kwaliteit van mijn werk. Goed licht werkt ook prettiger en maakt mijn ogen minder moe. Voor mij werkt het dan ook fijn om dicht bij een raam te werken zodat ik het daglicht goed kan benutten. Daarnaast werkt een goede bureaulamp natuurlijk goed voor de avonduurtjes of donkere dagen.

Neem tijdig meerdere kortere pauze

Dit is 1 van de redenen dat ik het prettig vind om eigen baas te zijn. Het is gek maar met meerdere korte onderbrekingen krijg ik veel meer voor elkaar dan toen ik van pauze naar pauze leefde. Ik kan nu even mijn tuin in lopen, wat rommelen in mijn tuin en weer door. Het zorgt ervoor ik mij sneller kan concentreren wanneer ik een zin juist moet formuleren of een mailtje wil beantwoorden op de correcte manier.

Wat vind jij prettig aan jouw werkplek?

Dit waren mijn 5 manieren om mijn werkplek op een zo prettig mogelijk manier in te richten en misschien heb ik je mogen inspireren. Nu hoor ik graag van jou wat jij prettig vind aan jou werkplek, of wat je misschien anders zou willen zien!

Afbeelding Shutterstock/Door betaktas

Ook leuk om te lezen!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

2 gedachten over “Hoe ik mijn ideale werkplek creëer nu ik thuis werk”

  1. Ja, dat herken ik ook, dat wanneer ik aan de eettafel werk ik de hele boel tussen de middag weer kan opdoeken. En wanneer ik er dan weer goed inzit…pffft. Fijn dat je nu een eigen werkplek hebt. Ik zal de foto’s volgende bekijken, leuk voor inspiratie!

  2. Ik heb sinds vorige week mijn eigen werk plek in mijn woonkamer en vind het ideaal. De jongens eten om 12.00 thuis, dus normaliter moest ik alles steeds opruimen, nu zit ik aan mijn eigen bureau, aan van alles doen en laten liggen, ideaal. De foto’s komen van de week op mijn blog 🙂

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
voordelen hoogpolig vloerkleed mamameteenblog.nl
5 voordelen van een vloerkleed in je kamer

Behalve dat ik een vloerkleed heel erg mooi vind staan op onze houten vloer, heeft een vloerkleed meer voordelen. Het...

Sluiten