5 voordelen van een kleed in je kamer

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Behalve dat ik een kleed heel erg mooi vind staan op onze houten vloer, heeft een vloerkleed meer voordelen. Het geeft een warme sfeer in de woonkamer en beschermt de vloer daar waar we er het meest gebruik van maken. Ook in de kamer van de kinderen ervaren we voordelen van een vloerkleed. Lees hier welke voordelen wij ervaren van een vloerkleed.

voordelen-kleed-mamameteenblog.nl_

Warme sfeer en warme voeten

Een groot voordeel is dat een kleed meteen zorgt voor sfeer in een kamer. De kamer krijgt meteen een minder kil gevoel. Natuurlijk is het wel afhankelijk welk soort vloerkleed je kiest in welke kamer. Zo zal een sisal vloerkleed minder warm aanvoelen in een kinderkamer en een Marokkaans Berber vloerkleed niet echt passen in een ruimte van binnenkomst zoals een hal met een voordeur. Maar alles is natuurlijk afhankelijk van smaak en persoonlijke stijl. Voor de kinderkamer hebben we gekozen voor een vloerkleed van zacht materiaal en een lichte kleur. Het maakt het extra aantrekkelijk voor de kinderen om lekker op het kleed te spelen met hun speelgoed.

Bescherm je vloer waar veel op wordt gelopen met je een kleed

Behalve dat het een fijne plek creëert voor de kinderen zorgt het kleed ook meteen voor een beetje extra bescherming van de vloer. Daar waar veel gelopen er gespeeld wordt zal deze tenslotte sneller slijten en dat geldt vooral in een kinderkamer. Hoe prettig is het dat we er nu een kleed hebben liggen die extra bescherming biedt zodat de vloer langer mooi blijft.

Prettig met kleine kinderen om op te spelen

Zoals gezegd merken wij dat de kinderen het extra prettig vinden om op de vloer te spelen nu er een hoogpolig vloerkleed ligt. Het bakent op een natuurlijke manier de ruimte voor ze af en dat geeft ze een vertrouwt gevoel.

Een kleed dempt geluid

Wat wijzelf ook al hebben opgemerkt is dat het helpt om geluid te dempen. Zodat ook de buren blij zijn wanneer er intensief gespeeld wordt op het kleed. Wanneer er nu wat speelgoed op de grond valt, klinkt dat toch minder hard als wanneer er het direct op de harde grond valt.

Een vloerkleed kan helpen tegen allergie

Hoe gek het ook klinkt maar een kleed kan positief bijdragen leveren tegen een stof allergie. Het ligt er wel aan welke materialen je kiest voor een vloerkleed. Een kleed kan makkelijk stof absorberen. Dit zal dan minder makkelijk door het huis gaan warrelen en irritatie aan huid en longen veroorzaken. Het is natuurlijk wel nodig om regelmatig het kleed van het stof te ontdoen door het goed te stofzuigen met een speciale stofzuiger.

Lees hier hoe je je vloekleed kan reinigen.

Zijn jullie ook zo gecharmeerd van een vloerkleed in je huis?

Plaats een reactie