onderhoud droger levensduur mamameteenblog.nl

Deze tips geven je droger een langere levensduur en een frissere was

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Als mama van 3 jonge kinderen is mijn wasdroger een groot goed voor al het wasgoed! Hoe belangrijk het is kwam ik achter nadat de droger er mee ophield. Ik vond de was al een tijdje wat klammer, maar ik dacht dat misschien kwam door de hoeveelheid was die ik in de machine had gedaan. Helaas was het een voorteken van een serieus mankement. Bij het uitzoeken van het probleem was de conclusie dat de machine niet meer te redden was. Gelukkig mochten we van de verkopende partij tegen een kleine bijbetaling een nieuw exemplaar uitzoeken op een website met wasdroger aanbiedingen. Ideale site btw met een helder overzicht en veel keuzes.

levensduur-droger-mamameteenblog.nl_c

Vanuit bespaar oogpunt en voor het milieu probeer ik elke week 1 was uit te hangen. Deze kan dan rustig even drogen zonder dat de volgende was alweer staat te trappelen. Maar alle wassen op het droogrek met een baby en 2 jonge kinderen is best een hele uitdaging kan ik je vertellen. Ik heb respect voor de ouders die de was altijd (moeten) uithangen. En ben heel blij met mijn droger.

Van de installateur heb ik wel tips gekregen om je wasdroger beter te onderhouden zodat deze veel langer mee kan gaan!

Dus voor alle mama’s en wasdrogerliefhebbers deel ik hier een paar tips die goed zijn voor je was, je droger en je portemonnee!

Pluizenfilter schoonhouden van de droger

onderhoud-droger-pluizenfilterlevensduur-mamameteenblog.nl_

Het lievelingsklusje van mijn dochters is de pluizenfilter schoonmaken. Dit is een belangrijk klusje die je na elke droogbeurt moet doen. Wanneer je pluizenfilter vol zit kan je de pluis makkelijk wegvegen en daarna eventueel het filter voorzichtig met de stofzuiger schoonmaken. Ook kan je de filter eventueel schoonspoelen onder de kraan en daarna eerst goed laten drogen voordat je hem weer terugzet.

Wanneer je de pluizenfilter niet regelmatig schoonmaakt kost het langer voordat een was droog is en dat kost je weer meer energie. Ook kan de pluis losraken en in je machine terecht komen waar het vaak veel schade kan veroorzaken, zeker wanneer de pluis heet wordt en vlam kan vatten. Daar moet je niet aan denken, toch?

Wat trouwens ook echt een goede tip is, let op wat je in de droger doet. Sommige kleding ma in de droger, maar verliezen toch veel pluis en vezels. Denk bijvoorbeeld aan een zacht plaid of zachte flanellen doek. Probeer te voorkomen dat ze in de droger belanden. De hoeveelheid pluis kan echt schade aanbrengen aan de machine. Dat zie je niet meteen, maar na verloop van tijd merk je dat je machine toch minder goed droogt. Grote kans dat je bepaalde stoffen de oorzaak zijn!

Condensbak

Bij condens- en warmtepompdrogers wordt het water uit de kleding opgevangen in de condensbak. Wanneer je geen waterafvoerslang hebt, dan moet je de bak na elke droogbeurt legen. Er zijn drogers die dat aangeven, mijn droger geeft dat niet aan en stopt met drogen wanneer de bak vol zit. Ik leeg de bak dus bij elke droogbeurt.

Condensor

Ook de condensor moet je regelmatig schoonmaken. Deze zit vaak onderin. Ook hier geldt dat wanneer er pluizen in komen te zitten en losraken het binnenwerk beschadigd kan worden. Ook het energieverbruik neemt hierdoor toe. Je voorkomt dit door de condensor er met bijbehorende onderdelen uit te halen en het af te spoelen met water. Bij een warmtepompdroger moet je het filter goed schoonmaken van de condensor. Het pluis zuig je weg met de stofzuiger.

Maak bij condensdrogers (waaronder warmtepompdrogers) de condensor regelmatig schoon. Sommige wasdrogers geven door middel van een lampje aan wanneer dit moet gebeuren en sommige zijn zelfreinigend.

Ik heb een zelfreinigende condensdroger, die ik echt ideaal vind. Hieronder heb ik een filmpje van mijn model droger geplaatst, het was het enige filmpje die ik kon vinden die duidelijk is en Nederlands. Maar ik moet zeggen dat ik het een nogal irritant filmpje vind. De informatie klopt echter wel helemaal. Maar sla hem gerust over…

De machine zelf schoonmaken

Zelf maak ik de wasmachine vaak schoon met een microvezel doekje met water. Maar eerst gebruik ik de stofzuiger om hem stofvrij te maken. Zowel aan de achterkant ( ja, daar kan ik redelijk makkelijk bij) als aan de voorkant bij de opening en bij de lader. Hier vind ik vaak veel stof tussen de randjes. Daarna loop ik alles nog eens langs met de microvezel doek. Sta soms verbaasd wat ik er dan nog allemaal afhaal.

Ondertussen heb ik mijn nieuwe droger alweer enige tijd in gebruik en ik moet zeggen dat ik er heel tevreden over ben. Hij is zuinig (A++), maakt nog minder geluid dan het vorige exemplaar en hij droogt de was lekker en fris. Het onderhoud valt me echt alles mee en is echt zo gedaan na elke droogbeurt. En beter voorkomen dan genezen, nietwaar?

Heb jij een droger en hoe onderhoud jij deze?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
inpakken vakantie mama mamameteenblog.nl
Wat mama niet mag vergeten op vakantie!

Inpakken! Aan de ene kant vind ik de voorpret voor de vakantie hartstikke leuk, maar aan de andere kant geeft...

Sluiten