Buikgriep volle wasmand mamameteenblog.nl

Een aanval van het buikvirus én mijn truc voor een overvolle wasmand

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wanneer je mij had gevraagd of ik het had zien aankomen, dan had ik nee gezegd. Ja, we waren een dagje naar de binnenspeeltuin geweest en ja, onze peuter was heel erg hangerig, maar niks-nieuws onder de zon (zonder de zon dan, letterlijk). Niks vermoedend hadden we meneer peuter op woensdagavond lekker in bed gelegd. En met de twee oudsten ook in dromenland was ons huis in rust (zijn jullie kids ook zo absurd druk afgelopen tijd?). Na onze eigen dingen die we wilden regelen voor die dag (een lege wasmand), hebben manlief en ik ons heerlijk geïnstalleerd op de bank voor de televisie. Met een hapje, een drankje en een gezellig praatje; even bijkomen van de dag, heerlijk! En voor we het wisten was het later dan we gepland hadden. (Hoe bedoel je, goede voornemens?).

Buikgriep wasmand mamameteenblog.nl

Het gedonder begint, en eindigt met een volle wasmand

Spijt! Want om klokslag drie uur begon het gedonder. Om de 10 minuten moesten we eruit. Huilen en spugen; en spugen en huilen; bed verschonen; huilen; spugen en weer een bed verschonen. Een gevalletje van ouderwetse buikgriep en een overvolle wasmand! Tot vijf uur in de morgen waren we bezig. Elke 10 minuten weer eruit. Het verbaasd mij trouwens hoe snel ik weer diep in slaap was en hoeveel pijn het doet als je dan weer wakker moet worden. En van versnelling 0 naar 100 mag.

Gebroken! We waren gebroken! En de dag moest nog beginnen om 7.00 uur, gelukkig was de peuter weer helemaal in orde (grrr). Maar zoals echt bikkels hebben we dag doorlopen om s’avonds weer lekker met een drankje en een hapje op de bank te gaan zitten, met het voornemen om er zo weer lekker vroeg in te duiken (niet helemaal gelukt). Die nacht hebben we geslapen als roosjes. Hoe lekker is dat! Helemaal out! Wakker worden van de wekker en je dan af vragen wat voor dag het is, dat is zo lekker, je nog even 5 minuutjes omdraaien, om op je gemak even na te soezen.

Die slaap hadden we nodig! Ook voor wat die dag ging komen. Mijn oudste werd wakker met pijn in haar buik. Op zich is dat niet iets nieuws. Dus met een: probeer het maar op school en als het niet lukt, kom ik je halen hebben we haar toch naar school gestuurd. En zowaar lukte het tot 12 uur. Tussen de middag kroop ze op de bank, met een dekentje en trok een soort van wit-groen weg.

Virussen en mama’s

O ja, het virus heeft zijn slag geslagen. Na mijn oudste dochter, volgde de jongste dochter, volgde ik, met als afsluiter manlief. Wat een ellende. Hopelijk is dit geen voorbode voor wat ons nog te wachten staat deze winter, wat betreft virussen. Mama’s kunnen tenslotte helemaal niet ziek zijn!

Na een paar dagen brak, en veel laten liggen (overvolle wasmand etc.), zijn we er allemaal goed doorheen gekomen. Om vervolgens op maandagochtend toch maar weer gewoon te beginnen. Allemaal. Ik vind mijn kids kanjers! Echte Kanjers.

Mijn truc voor een overvolle wasmand

Terug naar de wasmand. Zoals ik al zei was deze overvol. Op zich niks nieuws in een huis met 3 kinderen onder de 10 jaar. Maar hier heb ik wel een systeem in. Normaal gesproken dan. Het is geen supertip, maar het werkt wel om de wasmand onder controle te houden. De truc voor mij is om elke dag wat aan de was doen, ook al is het maar 10 minuutjes. Zo houd ik op een gekke manier, ook een beetje het overzicht (lees: controle) en zie ik mijn mooie, lege brabantia wasmand ook nog. In mijn ideale schema besteed ik elke dag een half uur aan de was. Dat is inclusief sorteren, wasje draaien, vouwen en wegleggen. Niet allemaal natuurlijk, maar dit wissel ik per dag af. Soms pak ik er wat extra’s bij, zoals een la uit 1 van de kledingkasten van de kinderen doorlopen, of het eenzame sokkenmandje doorspitten.

Maar zoals laatst, met allemaal zieken, inclusief mijzelf, probeer ik toch elke dag 10 minuten aan de was te besteden. Echt, deze truc werkt voor mij! Ik weet dat de was nooit helemaal klaar is, dat heb ik allang geaccepteerd (echt!), dus dat is ook niet mijn doel. Mijn doel is om elke dag wat aan de was te doen, al is het maar 10 minuten. Het werkt. Zo genoeg over de was nu.

De maand november was trouwens echt een gekkenhuis (was dat bij jullie ook zo?) en ik ben blij dat we nu in december zijn beland. Maar nu zo halverwege de maand, bekruipt mij het vermoeden dat er niet zoveel verschil gaat zitten tussen deze twee maanden.

Lees: Op mijn vorige bericht over een pyjamadag, kreeg ik veel reacties! Blijkbaar ben ik niet de enig die niet structuurloos kan leven. Tijd voor een nieuwe pyjamadag-poging!

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Disney on Ice 2017 mamameteenblog.nl
Disney On Ice | Een herinnering om nooit te vergeten

Vijftien december Disney On  Ice in Rotterdam en wij mochten daarbij zijn! Wat een feest. Al weken waren de kaartjes...

Sluiten