Dingen die je moet weten over een molton

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 december 2021 by Barbara

Toen wij een boxspring als nieuw bed kochten, werden wij door de verkoper geadviseerd een Molton erbij aan te schaffen. Geen idee waar de goede man het over had, maar het zou beter voor het matras zijn. Hij zal ongetwijfeld met de beste bedoelingen de hoes aan ons verkocht hebben, maar ik heb lang gedacht dat moltons niet meer waren dan een matrasbeschermers. Toch zijn er wel wat dingen die interessant zijn om te weten over een molton.

molton-meer-dan-matrasbeschermer-mamameteenblog.nl_

Behalve dat ik een molton heerlijk vind liggen, is het meer dan een product. Het is een bepaalde techniek die stoffen zoals wol en katoen kan opruwen. Dit zorgt ervoor dat stof dikker wordt en andere eigenschappen krijgt. De opgeruwde stof kan nu meer vocht opnemen.

Moltons absorberen transpiratie

Zo verlies je ‘s-nachts wanneer je slaapt minimaal een halve liter vocht door transpireren en soms verlies je wel meer dan halve liter. Dit vocht moet natuurlijk ergens heen. En als het niet kan verdampen door bijvoorbeeld je dekbed heen, dan zakt het in je matras. Een molton heeft het vermogen om het vocht op te nemen en wanneer je de volgende ochtend je bed openslaat kan het alsnog het vocht loslaten en verdampen. Zo voorkom je dat je matras vol met vocht komt te zitten. Het is dan wel zo handig om elke ochtend je bed lekker helemaal open te slaan en te laten luchten.

Hygiene van het matras

Door het vocht-absorberend vermogen van een molton blijft je matras langer schoon en fris. Je voorkomt dat er bacteriën en huisstofmijt zich in je matras gaan nestelen die ervoor zorgen dat het een minder gezonde slaapomgeving wordt.

Gezonde slaapomgeving

Een gezonde slaapomgeving draagt ook bij aan de kwaliteit van je slaap. En een betere slaap zorgt voor een betere gezondheid. Wat ik persoonlijk wel kan waarderen.

Levensduur van je matras

Maar behalve dat het hygiënischer is en zorgt voor een beter vochtopname is het ook goed voor je matras zelf. Doordat je matras beter beschermd wordt, verleng je ook de levensduur van je matras aanzienlijk. En dat scheelt je natuurlijk ook weer in je portemonnee.

Meer dan alleen matrasmoltons

Er bestaan trouwens meer dan alleen matrasbeschermers van Molton. Zo heb je ook kussenslopen van molton en lakens van molton. En dat is wel zo prettig, want behalve dat het moltons hartstikke praktisch zijn, liggen ze natuurlijk ook heerlijk zacht.

Conclusie

Volgens mij kun je wel merken dat ik erg blij met het concept van de molton. Maar ik hoor graag of jij er ook zo blij van wordt of misschien heb je een andere goede suggestie. Laat het achter in de comments.

Afbeelding van Shutterstock/ Door gowithstock

Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie