Thuis een luxe slaapkamersuite inrichten? 4 tips!

Last Updated on 12 juni 2024 by Barbara

Thuis een luxe slaapkamersuite inrichten? 4 tips!

Creëer een echt hotelgevoel in je slaapkamer, door er een luxe suite van te maken. De beste plek om dit te doen in huis? Dat is toch wel op de zolder. Hier kun je namelijk echt een oase van rust inrichten. Ook is de zolder vaak net wat groter dan de slaapkamerruimte op de eerste verdieping, wat nog een reden is om hiervoor te kiezen. Dit zijn onze tips voor de inrichting en styling!

Slaapkamer met badkamer voor meer luxe

De slaapkamer en de badkamer combineren: hoe luxe is dat? Het is dan ook niet voor niets een trend om een (kleine) badkamer bij de slaapkamer in te bouwen. En op een wat grotere zolderverdieping past dat prima! Je kunt ervoor kiezen om dit als een extra slaapkamer te zien. Maak er dan echt iets luxueus van, door er een stijlvol ovaal bad te plaatsen. Zo’n vrijstaand bad in een modern jasje is prachtig om tegenaan te kijken. Maar je kunt ook denken aan een elegante inloopdouche. Of combineer het bad en de douche. Als je een gezin hebt, is dit praktisch gezien ook nog eens een uitkomst. Je hoeft zo immers niet meer met iedereen de badkamer te delen, wat ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat nog best wat stress kan schelen.

Jouw wensen

Goed om in gedachten te houden: richt de badkamer in naar jouw wensen. Iedereen denkt immers weer anders over de perfecte badkamer! Vind je het een mooi idee om in je slaapkamer te kunnen badderen? Dan zijn half vrijstaande baden de moeite waard om naar te kijken. Je kunt een hoek in de ruimte aanwijzen voor het badkamergedeelte. Maar het kan ook zo zijn dat je hele andere plannen hebt voor de slaapkamerinrichting. Je kunt er bijvoorbeeld ook een leeshoekje inrichten, met een boekenkast en een comfortabele fauteuil. Ook dit is een ideaal plekje om tot rust te komen. Of richt juist een hoekje in om te sporten in de slaapkamer, om nog maar een idee te delen. Wat vind je belangrijk voor de ruimte? Dat is je uitgangspunt om mee te werken.

Mooie materialen

Om de suite in huis die luxe uitstraling te geven, ga je natuurlijk op zoek naar mooie materialen. Dit speelt een essentiële rol in de looks. Materialen om voor te gaan zijn onder andere hout, riet, rotan, fluweel en glas. Vooral het bed mag er stijlvol uitzien. Ga voor een bedframe van sfeervol hout. Daarachter plaats je een fluwelen hoofdbord, of een hoofdbord van rotan of riet. Je maakt je bed op met zacht beddengoed, van satijn bijvoorbeeld. Daarover drapeer je een sierlijke plaid. Het is toch een heerlijk idee om daar iedere avond weer in te mogen kruipen? Verder zijn houten meubels altijd een goede toevoeging, zoals een kledingkast. Hang dan nog mooie stoffen gordijnen voor de ramen, het liefst in een lang formaat.

Luxe kleurgebruik

Niet alleen de materialen tellen mee, maar ook de kleuren. Denk dus goed na over de kleuren die je kiest. Durf vooral uit te pakken met kleur. Zo staan wat donkerdere, aardse tonen prachtig in de kamer. Witte muren? Die schilder je liever in bijvoorbeeld zand, groen, grijs of bruin. Dat zorgt juist voor die luxere uitstraling. Schilder niet alleen de muren, maar ook het plafond als dat bij de ruimte past. En kijk meteen naar de kleur van de vloer. Een donkerbruine houten vloer staat bijvoorbeeld beeldig. Of ga je voor een strakkere uitstraling, met donkergrijze tegels of beton? De details mogen dan juist weer opvallen. Kies bijvoorbeeld voor nachtlampjes of andere accessoires in metallic kleuren. Denk tot slot nog na over de tonen van de verlichting. Ga voor warme, gele tonen als lichtbron, of het nu gaat om het nachtlampje of de verlichting aan het plafond. Dat past beeldig in het plaatje.

Zie je het al voor je, die suite in eigen huis? Of je nu een gedeelte van je slaapkamer luxer maakt of juist uitpakt met een complete make-over, het is echt een cadeautje aan jezelf. En je gaat hier straks slapen als een roosje!

Thuis een luxe slaapkamersuite inrichten 4 tips mamameteenblog.nl
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie