4 redenen om geld te wisselen voordat je op vakantie gaat

Last Updated on 18 juni 2024 by Barbara

Geld wisselen voordat je gaat reizen mamameteenblog.nl

Als je binnen Europa op vakantie gaat, hoef je meestal niet na te denken over geld wisselen. In de meeste landen van de Europese Unie kun je namelijk gewoon met de euro betalen. Ga je op vakantie naar een land waar ze met een andere valuta betalen? Dan denk je misschien dat je dit prima in het land van bestemming kunt doen. Dat klopt, maar het is beter om alvast geld te wisselen voordat je op vakantie gaat. In deze tekst vertellen we je waarom.

Je bent goedkoper uit door van tevoren te wisselen

We beginnen direct met de belangrijkste reden, want wisselen voordat je op vakantie gaat, is over het algemeen een stuk voordeliger. De wisselkoers van vreemde valuta is bij Nederlandse wisselkantoren en banken vaak gunstiger dan in het land van bestemming. Dit is zeker het geval als je van plan bent om op het vliegveld te wisselen. Je betaalt hier vaak de hoofdprijs voor geld wisselen en dat wil je uiteraard voorkomen.


De gunstige wisselkoers is niet de enige reden waardoor je goedkoper uit bent door te wisselen voordat je op vakantie gaat. De commissies en kosten die wisselkantoren en banken in rekening brengen voor het wisselen van geld liggen in Nederland vaak ook lager dan in het buitenland. Daarbij komt dat je voor pinnen in het buitenland kosten maakt. Deze kosten betaal je telkens weer, waardoor geld wisselen voordat je op vakantie gaat voordeliger kan zijn.

Je hoeft niet bang te zijn voor oplichting

Vrijwel alle wisselkantoren en banken in Nederland kun je blind vertrouwen. Zij moeten zich immers aan strenge regels houden, waardoor je er zonder problemen geld kunt wisselen. Je verwacht misschien dat dit in het buitenland niet anders is, maar dat is wel degelijk het geval. In sommige landen word je opgelicht als je er geld wisselt. Je betaalt dan mogelijk veel te veel voor een vreemde valuta, waardoor je vakantie duurder wordt. Wissel je geld voor vertrek? Dan hoef je niet bang te zijn voor oplichting.

Je bespaart tijd door van tevoren te wisselen

Je bespaart ook tijd door geld te wisselen voordat je op vakantie gaat. Doordat je al in het bezit bent van de vreemde valuta als je op de plaats van bestemming bent, hoef je niet eerst op zoek naar een wisselkantoor. Op veel vliegvelden hoef je hier weliswaar niet lang naar te zoeken, maar eerder in deze tekst vertelden we je al dat het niet interessant is om hier geld te wisselen. Hierdoor kun je direct afreizen naar je accommodatie nadat je geland bent en dat zorgt vaak voor minder stress.

Je komt niet voor verrassingen te staan

Voor je vakantie naar Amerika kun je alvast dollars wisselen in Amsterdam. Als je dit doet, verklein je de kans dat je op de plaats van bestemming voor verrassingen komt te staan. Moet je onverhoopt een taxi nemen? Dan is het handig om contant geld op zak te hebben. Je kunt weliswaar steeds vaker pinnen in een taxi, maar dit is nog niet altijd het geval.

4 redenen geld wisselen mamameteenblog.nl
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie