De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je twee keer raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de comfortabelste stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze hebben er wel een neus voor. Net als dat Joey van Friends wist wat de aantrekkingskracht van een relaxstoel is. Dus wat is het geheim van deze relaxfauteuils? En waarom wil ik na het schrijven dit artikel er ook een?

voordelen-van-een-relaxfauteuil-mamameteenblog.nl

Relaxfauteuil: ervaar hoe lekker deze stoel zit!

Het klinkt natuurlijk wat cliché, maar het was de stoel waar vroeger ruzie over werd gemaakt bij mijn vriendin thuis, wie er aan het einde(of begin en midden) van de dag in mocht zitten. Jong en oud waren verslingerd aan die stoel. Ik weet het nog precies, hij stond in het midden van de woonkamer. Ik heb zelfs nog ergens foto’s waar ik in die stoel zit met mijn vriendinnetje. Je snapt dat ik daar graag kwam, en wanneer ik terug denk aan hun huis, denk ik automatisch aan die stoel. De straatnaam ben ik kwijt, maar de stoel… haha, genoeg gezwijmel.

Een relaxfauteuil staat voor comfort en behalve mijn herinneringen zijn daar ook goede redenen voor. Deze stoelen zijn zo ontwikkeld dat er verschillende functies mogelijk zijn. Er zijn vaak verschillende standen mogelijk van helemaal plat, waar je lekker helemaal kunt liggen tot de positie dat je een warme maaltijd kunt eten.

Allemaal als doel om de juiste ondersteuning te geven voor jouw lichaam in de gewenste positie, dat maakt deze stoel zo fijn om in te zitten.

Ontworpen voor jouw lichaam

Want om dat comfort te bereiken, worden relaxstoelen speciaal op maat gemaakt voor jou. Er wordt gekeken naar een aantal persoonlijke eigenschappen zoals:

  • De beenlengte
  • Eventuele wensen
  • Jouw gezondheid
  • Jouw zitgedrag

Daarnaast kun je bij het kopen van een relaxstoel kiezen voor verschillende mogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan een sta-op functie wilt en of je deze met een accu wilt of met een vast snoer afhankelijk kunt zijn van een stopcontact. Ook kun je kiezen voor stoelverwarming.

Loop jij er ook al een beetje warm voor?

Goed voor je gezondheid

Relaxfauteuils zorgen voor een juiste zit en zijn zo ontworpen dat het zorgt voor de juiste ondersteuning wanneer je veel of langere tijd moet zitten. Het helpt houdingsafwijkingen te voorkomen of verergeren. En bij drukletsel of ongemak kun je makkelijk met de afstandsbediening de stand van de stoel veranderen zodat de druk van een bepaalde plek afneemt. Zo ontwikkel je geen doorligplekken of andere ongemakken.

Het maakt dat je comfortabel zit, je gezondheid ondersteunt en ook heerlijk kunt ontspannen.

Verschillen tussen een gewone fauteuil en relaxfauteuil

Bij het schrijven van dit artikel vroeg ik meneer B waarom wij nog geen relaxfauteuil hebben? Lijkt me zalig! We hebben toch een fijne stoel?, was het antwoord. En ja, wat is het verschil eigenlijk?

Eh..behalve al de redenen die ik hiervoor heb genoemd? Onze stoel zit heerlijk hoor, maar die kun je op geen enkele manier in welke stand verplaatsen. Daarnaast val ik er ook niet makkelijk in slaap in. Dat zegt toch ook iets. Nee, een fauteuil met volledige ondersteuning lijkt me heerlijk, het is jammer dat ik er geen had, toen ik nog een baby in de nacht moest voeden, dat had het leven een stuk relaxter gemaakt. Zeker met de functie waarin ik geholpen zou worden om weer overeind te komen; de sta-op functie.

Maar goed ik ben er van bewust dat de relaxstoel inderdaad een beetje een oude mensen imago heeft. Maar ik ga hem er nog een keer van overtuigen, net als het vloerkleed :)!

Lelijke stoel?

Een relaxfauteuil lelijk en voor oude mensen. Dat is niet waar! Ze zijn juist hip. Deze stoelen zie je allang niet meer bij alleen maar oude mensen staan. De jongere generatie heeft ze ook ontdekt. Denk ook maar weer even aan Joey van Friends. (heb je het filmpje al gezien?)

En dat ze lelijk zijn is ook niet waar, oké, af en toe zit er nog een beetje belegen exemplaar tussen, maar verder is de vormgeving steeds mooier en ook de materialen van de stoelen zijn aangepast. Zo passen ze prima in elk interieur. Zie hier mijn favorieten!

Zijn er ook nadelen aan deze stoelen?

Nadeel?

Ja, er zijn ook nadelen. Door het mechanisme die nodig is bij alle functionaliteiten is de stoel behoorlijk zwaar. Dus als je graag je interieur herinricht, houd er dan rekening mee dat je hulp nodig hebt of een meubelverplaatser nodig hebt.

Ook de prijs is vaak een drempel. Maar dat komt omdat mensen een relaxfauteuil vergelijken met een gewone fauteuil. Dat is natuurlijk niet eerlijk. Deze stoel heeft zoveel meer mogelijkheden en vaak schaf je deze stoel voor een veel langere tijd aan.

Toch wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Een relaxfauteuil zit gewoon heel erg lekker en kan heel mooi staan in je woonkamer als een centerpiece. Een investering die je dus dubbel dwars eruit krijgt. Ik ben overstag!

Tip: Heb je wel eens nagedacht over de voordelen van een hoog laag bed?

Wil jij er nu ook één?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie