kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te laten inspireren op Pinterest of zoals ik laatste mocht doen, meekijken met styliste Mirjam van eengoedverhaal.nu.

kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl (1)

Kinderkamer inrichten: de regels

Om te beginnen is het goed om te kijken naar de basis en het doel van de kamer van de kinderkamer.

  • Wat is de vorm? Vierkant, rechthoekig, hoog plafond of juist een schuin dak?
  • Hoeveel licht inval heb je en ligt de kamer op het Zuiden of Noorden?
  • Is het de bedoeling dat je kind voor lange tijd in deze kamer slaapt of is het de bedoeling dat het doorschuift naar eventuele broers en of zussen?
  • Wat is praktisch om op de vloer te leggen? Is het een gehorige kamer en gaat je kindje hier ook veel spelen. De antwoorden kunnen bepalend zijn voor wat je op de vloer legt?

Door elk van deze vragen te beantwoorden kun je een goede inschatting maken van wat je nodig hebt voor de basis.

De vorm van de kamer bepalen

De vorm kan bepalend zijn hoe de kamer ingericht kan worden. Welke ruimte is er? Voor nu is er misschien alleen een ledikantje nodig, maar in een jaar of 5 misschien al wel een groter bed en een bureau.

Wat zijn de opbergmogelijkheden? Kun je er een kast in kwijt? En hoe groot kan deze zijn?

Een slaapkamer van een kind heeft vaak meer functies behalve slapen. Zo zal je kindje hier ook spelen en op langer termijn ook huiswerk maken. Is er ook ruimte om speelgoed op te slaan en voor de verdere toekomst ook een bureau?

Wanneer je dit in kaart hebt gebracht kun je gaan kijken wat je als raamdecoratie kunt aanschaffen.

Het lichtinval in de kinderkamer

Het lichtinval in de kamer kan een rol spelen in het slaapritme van je kindje. De hoeveelheid licht die in de ochtend en de avond de kamer in schijnt kan het lastiger maken om in slaap te vallen of juist zorgen dat je kinderen extra vroeg wakker worden (en dat wil je meestal niet). Zo kun je met goedkope rolgordijnen en overgordijnen de kamer extra verduisteren. Via Veneta.com heb je ook de mogelijkheid om verduisterende gordijnen aan te schaffen op maat en kun je zelfs het advies van een adviseur inwinnen.

De vloer in de kinderkamer

Een vloer in de kinderkamer moet natuurlijk mooi zijn en praktisch. Al vaker heb ik een artikel geschreven over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Bepalend voor de keuze van een vloer zijn: het budget, de uitstraling, geluid en sfeer. Voor meer informatie kun je het artikel lezen: Tips voor een vloer in de kinderkamer.

Behang of muurverf in de kinderkamer?

Dit vind ik 1 van de leukste items bij het inrichten van de kinderkamer, want hier zijn zoveel leuke mogelijkheden! Denk aan dat gave fotobehang van een jungle van Annet Weelink of die waanzinnige dino wereld op de muur van je kleuter!

Voor een babykamer zijn er veel leuke muurstickers of washitape verkrijgbaar die je kunt plakken op een neutrale kleur muurverf. Ook kun je met half behang en half verf op een muur een heel gaaf effect creëren. Eigenlijk is alles zo’n beetje mogelijk!

De meubels in een kinderkamer

Meubels is natuurlijk altijd een kwestie van smaak, maar ook hier zijn een paar regels die je kunt gebruiken.

  • Zet de kamer nooit te vol.
  • Probeer 1 meubelstuk te laten pronken. Bij een babykamer is dit vaak een wiegje, maar later kan dit een mooie kast zijn of een mooi, stoer bed.
  • Houd de kleuren rustig van de meubels. Eventueel kun je een kast of een tafeltje eenlikje verf geven.
  • Kies voor een kinderkamer het liefst zo rustig mogelijke kleuren. Je kunt daarna altijd nog een felle kleur gebruiken als eyecatcher met accessoires. En je kunt deze ook weer makkelijker aanpassen aan veranderende wensen.

Accessoires in de kinderkamer

Begin deze zomer mocht de zolderkamer van mijn dochter gerestyled worden. Een lastig klusje die ik gewonnen had via Instagram bij Mirjam Hart. Zij mocht van de Xenos een make-over weggeven en mocht ik die nou juist gewonnen hebben! Je kunt het verslag lezen op eengoedverhaal.nu!

Het was echt superleuk! En mijn dochter is er nog steeds heel blij mee. Op Mirjam haar blog kun je nog meer leuke tips lezen over het inrichten van je huis.

Maar het was echt leuk om ook een styliste in huis bezig te zien. Hoe ze naar een kamer kijkt en hoe ze het aanpakt is voor mij leerzaam geweest. Ook hier geldt de kunst van het weglaten. Een tip die ik zeker ga gebruiken bij de kamers van mijn 2 andere kids.

Tot zover de regels voor het inrichten van een kindermaker. Succes en mocht je nog tips hebben of een leuke inspiratie blog, laat het me weten! Ik lees het graag!

Afbeeldingen van Mirjam Hart

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl
De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist...

Sluiten