musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt hier al regelmatig. Zeker nu er ook al een paar buurvriendinnetjes de grote sprong gaan wagen. Samen schoolspullen kopen is dan best een interessante ervaring. Zeker als deze vriendinnetjes ook al weer grotere broers en zussen hebben die het examenjaar ingaan. Hoe geweldig is het als je uit de eerste hand informatie krijgt wat je echt nodig hebt straks op school en zeker voor je examenjaar. Het voorbereiden op je examenjaar vergt dan ook wat extra aandacht, ook met betrekking tot de musthaves voor het nieuwe en laatste schooljaar. Dus wat is er in elk geval nodig?

musthaves-schooljaar-mamameteenblog.nl_

De rekenmachine

Als eerste is er een rekenmachine nodig. De Casio FX-CG50 is dé verplichte rekenmachine voor HAVO / VWO. Vanwege de examenstand op deze machine is deze rekenmachine vanaf 2018 (havo) en 2019 (vwo) verplicht. Tip: handig om deze tijdig aan te schaffen.

Deze rekenmachine van Casio heeft een kleuren beeldscherm en een hoge beeldresolutie. De rekenmachine geeft de mogelijkheid om grafische data analyses te maken in 3D en is bovenal heel snel! De musthave nummer 1 voor elk schooljaar en speciaal het eindexamenjaar.

Schrijfmateriaal

Ondanks de digitale wereld zijn er nog steeds goede schrijfspullen nodig voor op school. Denk aan een goede gum, potloden, accentureerstiften, pennen en schriften.

Vergeet de losse schrijfspullen niet in een goede stevige etui te stoppen, ze zullen dit jaar heel wat kilometers afreizen.

Schooltas

Een fijne en comfortabele schooltas is nog altijd een must. Ook al worden de boeken steeds minder er is nog steeds genoeg om mee te moeten nemen.

Dus om je spullen veilig mee te nemen en respect te hebben voor de rug van je kinderen is het slim om bij het kopen van een rugzak een fijn exemplaar aan te schaffen.

Agenda

Er is een onderzoek geweest waarin stond dat een papieren agenda nog steeds de voorkeur heeft bij velen, vooral omdat het minder afleidend werkt ( er ploppen geen berichtjes tussen door op). En ik merk dat dat bij mij thuis ook nog steeds zo werkt. Het is heerlijk om te kunnen krassen, onderstrepen en lekker gedachteloos te kunnen doodlen in je agenda.

Dus voor de liefhebbers is een papieren agenda ook nog steeds een must. In combinatie met een digitale herinnering werkt dit voor mij ook nog steeds het lekkerst.

Multomappen

Het kunnen organiseren van al de informatie die komend jaar wordt losgelaten op je kind of als student is echt cruciaal. Over het algemeen is het handig om 3 verschillende multomappen te gebruiken te gebruiken. De eerste wordt gebruikt om losse belangrijke papieren mbt schoolinformatie en diploma’s in op te bergen.

De tweede map wordt gebruikt voor alle papieren omtrent de lesstof en eventueel aanvullende informatie en de derde map is voor de eventuele stages of projecten.

Vergeet dan niet om er ook losse tabbladen en insteekhoezen bij aan te schaffen. Zo blijft de map ook overzichtelijk en georganiseerd.

Klaar?

Volgens mijn kinderen is er nog veel meer nodig dan wat we elke keer weer aanschaffen, dus klaar zijn we pas, als de school weer begonnen is en het hart gerust. Maar met deze must haves ben je in elk geval een flink eind op weg.

Afbeelding: Shutterstock.com/ sebra

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog
De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je...

Sluiten