De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 december 2021 by Barbara

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt hier al regelmatig. Zeker nu er ook al een paar buurtvriendinnetjes de grote sprong gaan wagen. Samen schoolspullen kopen is dan best een interessante ervaring. Zeker als deze vriendinnetjes ook alweer grotere broers en zussen hebben die het examenjaar ingaan. Hoe geweldig is het als je uit de eerste hand informatie krijgt wat je echt nodig hebt straks op school en zeker voor je examenjaar. Het voorbereiden op je examenjaar vergt dan ook wat extra aandacht, ook over de must haves voor het nieuwe en laatste schooljaar. Dus wat is er in elk geval nodig?

musthaves-schooljaar-mamameteenblog.nl_

De rekenmachine

Als eerste is er een rekenmachine nodig. De Casio FX-CG50 is dé verplichte rekenmachine voor HAVO / VWO. Vanwege de examenstand op deze machine is deze rekenmachine vanaf 2018 (havo) en 2019 (vwo) verplicht. Tip: handig om deze tijdig aan te schaffen.

Deze rekenmachine van Casio heeft een kleuren beeldscherm en een hoge beeldresolutie. De rekenmachine geeft de mogelijkheid om grafische data analyses te maken in 3D en is bovenal heel snel! De musthave nummer 1 voor elk schooljaar en speciaal het eindexamenjaar.

Schrijfmateriaal

Ondanks de digitale wereld zijn er nog steeds goede schrijfspullen nodig voor op school. Denk aan een goede gum, potloden, accentureerstiften, pennen en schriften.

Vergeet de losse schrijfspullen niet in een goede stevige etui te stoppen, ze zullen dit jaar heel wat kilometers afreizen.

Schooltas

Een fijne en comfortabele schooltas is nog altijd een must. Ook al worden de boeken steeds minder er is nog steeds genoeg om mee te moeten nemen.

Dus om je spullen veilig mee te nemen en respect te hebben voor de rug van je kinderen is het slim om bij het kopen van een rugzak een fijn exemplaar aan te schaffen.

Agenda

Er is een onderzoek geweest waarin stond dat een papieren agenda nog steeds de voorkeur heeft bij velen, vooral omdat het minder afleidend werkt (er ploppen geen berichtjes tussen door op). En ik merk dat dat bij mij thuis ook nog steeds zo werkt. Het is heerlijk om te kunnen krassen, onderstrepen en lekker gedachteloos te kunnen doodlen in je agenda.

Dus voor de liefhebbers is een papieren agenda ook nog steeds een must. In combinatie met een digitale herinnering werkt dit voor mij ook nog steeds het lekkerst.

Multomappen

Het kunnen organiseren van al de informatie die komend jaar wordt losgelaten op je kind of als student is echt cruciaal. Over het algemeen is het handig om 3 verschillende multomappen te gebruiken te gebruiken. De eerste wordt gebruikt om losse belangrijke papieren mbt schoolinformatie en diploma’s in op te bergen.

De tweede map wordt gebruikt voor alle papieren omtrent de lesstof en eventueel aanvullende informatie en de derde map is voor de eventuele stages of projecten.

Vergeet dan niet om er ook losse tabbladen en insteekhoezen bij aan te schaffen. Zo blijft de map ook overzichtelijk en georganiseerd.

Klaar?

Volgens mijn kinderen is er nog veel meer nodig dan wat we elke keer weer aanschaffen, dus klaar zijn we pas, als de school weer begonnen is en het hart gerust. Maar met deze must haves ben je in elk geval een flink eind op weg.

O ja, de een goede schooltas die echt jaren meegaat, vind je hier.

En hier staat een artikel hoe je leren leuk kunt maken voor kinderen.

Afbeelding: Shutterstock.com/ sebra

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie