Lets Doodle! Say what? | Een manier om je beter te concentreren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Dit is echt grappig. Doodlen of ze noemen het ook wel droedelen. Wat is het, een doodle tekenen? Het is een tekening maken zonder een duidelijk doel. Ikzelf wist niet dat het zo heette, maar ik doe dit al jaren. Wanneer ik aan de telefoon zit of aan tafel met een pennetje en een achterkant van een bijvoorbeeld een lege envelop. Gedachteloos  tekeningetjes of doodlen maken.

let's doodle say what mamameteenblog.nl

Doodlen

Blijkt het een naam te hebben. Ik kwam deze zomer op https://www.gewoonleuker.nl/  een artikel tegen en dit bleef in mijn hoofd zitten. Deze week kwam ik weer een filmpje tegen. En er blijken er meer te zijn, leuke filmpjes op YouTube die uitleggen hoe of wat.
Het is een beetje mindfulness, maar dan anders. Je kunt er op YouTube veel vinden, deze hieronder vond ik fijn en leerzaam.

Lekker ontspannen of juist beter te concentreren

Lekker een beetje krabbelen. Heerlijk. Vroeger op school krabbelde ik mijn hele schrift onder. Een doodle hier en een in de kantlijn, op de kaft en tussen mijn aantekeningen door. Zo kon ik mij veel beter concentreren.

Bloemetjes en letters waren mijn favoriet. Nog steeds vind ik het heerlijk om lekker gedachteloos tekeningetjes te maken op papier. Het blijkt ook een goede manier te zijn om je geest leeg te maken. Helemaal niks doen is vaak moeilijk. Maar door even rustig te droedelen geef je je gedachten eigenlijk wat rust. Het is wat ik nog steeds graag doe. Wil je daar meer over leren, dan kun je hier kijken.

Wat heb je er voor nodig om een doodle te maken?

Wat heb je nodig om te doodlen. Eigenlijk alleen maar een pen en papier. Maar als je het wat professioneler wilt aanpakken dan is een tekenschrift en een paar lekker schrijven de pennen of stiften heel fijn. Zelf gebruik ik vaak fineliners van Sakura. Ik heb ze in zwart en in kleur.

En ik ben gek op mooie tekenschriftjes. Ik sleep er altijd 1 mee in mijn tas. Als ik in de tram zit, of moet wachten bij de dokter of iets. Ik vind het ideaal.

Spannend om te doodlen

Het schriftje laat ik echt niet aan iedereen zien. Het voelt heel persoonlijk. Mijn krabbels zijn echt van dat moment. Zo zie aan mijn tekeningen of ik moe ben, blij of verdrietig. Dus ja, spannend om te tekenen en het daarna te laten zien vind ik het wel. Maar het houdt mij niet tegen, gelukkig.

Houd jij van doodlen of heb je geen idee waar ik het over heb? 🙂

2 gedachten over “Lets Doodle! Say what? | Een manier om je beter te concentreren.”

Plaats een reactie