17 minutes a day mama met een blog

17 minutes a day

Ik ben echt gek op de momenten dat we als gezin met z’n allen zijn. Het maakt eigenlijk niet uit wat er gedaan wordt. Ieder kan met zijn eigen ding bezig zijn. Op het strand of in de auto.  Het maakt ook niet zo uit waar we zijn. Maar het punt waar het mij omdraait is, dat er niks wordt gezegd. Gewoon stilte. 17 Minutes a day.
Silence!
En er hoeft ook NIKS gezegd te worden. Wanneer je elkaar aankijkt, glimlach je naar elkaar en dat is genoeg. Juist, DAT moment. Herkenbaar?
17 minutes a day mama met een blog

Rust

Het is niet dat ik praten niet leuk vind. Ik vind het heerlijk om te praten. Over van alles te kletsen. Een prettig diepgaand gesprek of een een beetje oppervlakkig  gezwets. Love it.
Nee, waar het mij om gaat, is dat unieke moment van rust. Een soort van kalmte of vrede.
Een gevoel dat alles goed is op dat moment. Dat er niks toegevoegd hoeft te worden, behalve er te  zijn. Klinkt een beetje mindfull. Gewoon te zijn en dat is goed. Als iedereen in mijn directe omgeving dat heeft, dan is het zo’n moment.
Voor mij dan. Heerlijk! Alsof al het harde werk dat een gezin met zich meebrengt, zich dan uitbetaald.
Ik heb die momenten ook wel als ik alleen ben. Ook al komen deze niet zo vaak voor de laatste tijd. Helaas.
Meestal zit ik ergens en meestal, eigenlijk altijd,  heb ik een kopje thee in mijn handen.
En word ik mij ineens bewust dat ik zit te staren en dan glimlach ik en besef ik, dat ik weer een momentje heb.
Een stukje puur geluk.

17 minutes a day

Een tijd terug las ik op NU.nl een artikel over het feit dat moeders per dag maar 17 minuten  voor zichzelf hebben. Zeventien minuten! Als ik het uitschrijf klinkt het toch iets langer, nietwaar?
Tot dan toe was ik mij er sowieso niet zo bewust van hoeveel tijd ik per dag voor mijzelf heb. Met een kleine baby van 4 maanden en 2 dochters van respectievelijk 4 en bijna 7 jaar gaan er dagen voorbij van zero minuten voor mijzelf. En is douchen en naar het toilet gaan een luxe. Een noodzakelijke luxe weliswaar.
Maar nu ik steeds meer bewust word van mijn tijd, is het voor mij wel belangrijk om even dat momentje op de dag voor mijzelf te hebben. Heel even geen zorgtaken,  huishoudelijke taken of verplichtingen, maar pure egoïstische minuten voor mijzelf om op te laden.
Ik, zittend met een kop thee in mijn handen, starend in het niks met een grote glimlach op mijn gezicht. En ik moet zeggen het werkt!
Kostbare zelfzorgminuten, die ervoor zorgen dat ik weer oplaad. Zodat ik weer kan zorgen voor de mijnen. En het moment van rust met zijn allen zich weer uitbetaald!
Maar het zou wel fijn zijn dat in de nabije toekomst die zeventien minuten zich uitbreiden naar een half uur. Hoeveel minuten heb jij voor jezelf op een dag?
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mamameteenblog handtekening

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

2 gedachten over “17 minutes a day”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
het-verhaal-van-mijn-keizersnede-mamameteenblog
Het verhaal van mijn geplande keizersnede

Op verzoek het verhaal van mijn geplande keizersnede. Het is vijf uur in de ochtend en ik ben wakker, eigenlijk...

Sluiten