de prinses met de slechte ogen mamameteenblog

De prinses met de slechte ogen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn oudste dochter heeft slechte ogen en dus een bril. Nog niet zo heel lang, hoor, sinds februari dit jaar.
Het is niet echt een ding voor mij hoor. En ook niet voor haar. Het staat wel charmant en een tikkeltje eigenwijs.
Ze is nu inmiddels bijna 6 jaar. Maar mijn vermoeden van slechte ogen was al veel langer.
Zo was er het signaal dat zij altijd met haar neus op het beeldscherm van de televisie stond, en ook op school geen werkjes meer wilde doen.

de prinses met de slechte ogen mamameteenblog

De Oogtest

Zo rond haar derde jaar mocht ze van het consultatiebureau een oogtest doen. Dit verliep, zoals bij meerdere contacten op het consultatie bureau niet geheel vlekkeloos. Dus terug, een nieuwe afspraak, en weer proberen. Maar madame weigerde de test te doen.
Het instituut consultatiebureau is naar mijn inziens een prima iets. Maar bij mij en ook bij mijn dochters halen sommige dames daar niet het beste in ons naar boven.

Met dit in mijn achterhoofd gingen er nog niet meteen alarmbellen af. En ook op school heeft geen van de juffies iets in de gaten. Ja, ze heeft korte concentratie en ja, ze is een beetje jong nog.
Genoeg argumenten voor mij om niet meteen naar de oogarts te gaan.

Het onderbuikgevoel

Behalve het onderbuik gevoel. Dat gevoel waar je niet precies de vinger op kunt leggen, maar waarvan je weet er komt een moment dat dat gevoel een naam krijgt.
Zo ook in deze situatie. Ik ben toch naar de huisarts gegaan en ik heb een verwijsbrief gekregen.
Met een vier maanden wachttijd, eindelijk een afspraak gehad. En bam, daar was de uitslag.
Mijn meisje heeft aan beiden ogen +13,5.
Ik kon het niet geloven. Dat arme kind, ze is bijna stekeblind geweest.
Achteraf, ja achteraf valt alles op zijn plek. Het plaatje word helemaal duidelijk.

Voor meer informatie check deze site: thuisarts.nl

Een aangeboren afwijking

Belangrijk is nu dat het geen ziekte is, het wordt niet erger. Belangrijk is ook dat we ermee aan de slag moeten en kunnen.
Elke dag om en om een oog afplakken, voor vier uur lang. Makkelijk is het niet voor haar.
Afgelopen week weer terug geweest voor controle. En het gaat goed. Niet snel, maar wel goed.
Door deze aangeboren afwijking is haar netvlies niet goed ontwikkeld. Dit gebeurt normaal in het baby stadium en moet dus nu nog gebeuren. Door de stickers wordt het netvlies gedwongen om zich te gaan ontwikkelen.

We zijn er nog wel even zoet mee. Waarschijnlijk zullen we nog een jaar bezig zijn met het afplakken van de ogen.
Mijn vragen of het allemaal zin had gehad als ik eerder naar onderbuikgevoel had geluisterd?
De ene arts zegt ja, de ander nee. Voor mij heeft onderbuikgevoel duidelijk een functie.
Eentje die ik niet meer zal negeren.

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “De prinses met de slechte ogen.”

  1. He, wat een verhaal! Nou, maar goed dat je het hebt gedaan! Naar de doc!

    Maar brilletjes zijn leuk bij kinderen 🙂 Ik vind het altijd wel wat hebben 🙂

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
7 Tips voor de beste Selfie

  Het nieuwe woord dat in de Nederlandse taal opgenomen is, is voor het jaar 2013 een Selfie! Eerlijk gezegd...

Sluiten