Mama en de Geit

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mama en de geit: Het is gek, zo stil. Zo stil had ik niet verwacht. Ik keek een beetje uit naar de stilte, stiekem.
Maar nu het zo ver is kan ik mijn draai niet vinden.
Ik luister, maar niks, alleen de stilte. De wasmachine moet nog aan en er moet ook nog een was weggewerkt worden. Twee wassen eerlijk gezegd. Heb ik best even tijd voor zou ik denken.
Misschien straks.
Ik luister nog een keer, Liam ligt nog steeds lekker te slapen. Al twee zalige uurtjes is hij in diepe rust en ik vermoed dat hij elk moment wakker kan worden. Dat betekent dat ik niet iets kan gaan doen wat ik halverwege moet laten liggen. Alle echte moetjes in het huis heb ik al gedaan. De rest moet ook nog, maar ik kan mij er niet toe zetten.
Het is stil, zo gek.

Mama en de Geit mamameteenblog.nl


Me-Time

Misschien een lekker kopje thee voor mijzelf zetten, een momentje me-time. Met een lekker stuk chocola, stuk-JE bedoel ik. Nee, beter geen chocola, ik moet er nu echt beter op gaan letten, op dat ON-bewust calorieën wegwerken.
Alleen een lekker kopje thee dan maar. In gedachten ga ik terug naar afgelopen 6 weken zomervakantie. De eerste vakantie met drie kinders, nu ik kan je zeggen, dat was best wel pittig.
Drie koters die continue willen eten, drinken en bezig gehouden worden, elk op zijn eigen niveau.

De vakantie was een geit

 

Nee, de vakantie was superleuk, maar ik heb wel weer veel geleerd.
Voor de vakantie was ik echt toe aan een wat relaxter ritme. Ik was moe en een beetje verstrooid.
Die vakantie, zou in mijn ogen echt de oplossing zijn.

Maar nee, het was echt een beetje mijn geit.
Niet een echte, natuurlijk niet. Duh! Maar de geit uit een Joods wijsheid.
Ik las hierover een aantal maanden geleden in de Flow, in de column van Aaf. Ik ben gek op haar Columns! Aaf als je dit leest: Dikke Pluim!

Het verhaal van de geit

Maar goed ik dwaal af, de geit.
Het gaat eigenlijk zo:
Er is een gezin die in een piepklein huisje woont. Een papa, een mama, 3 leuke kindertjes, een opa en een oma. Op een dag komt de papa erachter dat zijn vrouw weer zwanger is. De vader is niet blij, hij maakt zich zorgen. Hij woont in een te klein huis en hij werkt heel hard, maar een groter huis zit er niet in. Hij gaat advies vragen bij de wijze mannen. In het gesprek met de Rabbijn legt de man zijn probleem voor. De Rabbijn luistert en kijkt bedenkelijk. Dan knikt hij en zegt de vader dat hij een geit moet nemen. Een geit? denkt de vader. Ja, een geit, zegt de Rabbijn.
Goed, er kwam een geit in huis.

De geit was best lief, maar hij poepte en plaste overal, hij stonk en at het bankstel op. Daarnaast blèrde hij de hele dag.
Iedereen werd er stapelgek van. Na twee weken frustratie ging de man terug naar de Rabbijn.
En? vroeg de Rabbijn. De man gaf aan dat hij gek werd van de geit.
Aha, zei de Rabbijn, weet u wat u moet doen? Doe de geit weg.
De geit weg?

Goed, de geit ging weg.
Wat een rust in huis, geen gemekker meer en het stonk niet meer, de bank bleef weer heel en ook nergens meer vieze uitwerpselen. Het leven was weer aangenaam in huis, zo zonder geit.
Wat een rust!

Mama en de geit

Ja, school is best druk, maar een vakantie ook. De vakantie was mijn geit, best leuk en gezellig, maar wat een rust zo zonder geit.
Maar nu de kinderen naar school zijn en Liam ligt te slapen, moet ik toch echt weer even mijn ritme vinden.
Best wel gek die stilte.
Of hoor ik Liam nu?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

1 gedachte over “Mama en de Geit”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Mommy needs a break!

 Ondertussen in de derde week van de vakantie. Met een vinger volgt Mylène de druppels regen die van het raam...

Sluiten