Is een derde kindje echt zo anders?

Een van de meest gestelde vragen van afgelopen tijd is: En hoe bevalt dat? Een derde kindje? Is het echt zo anders?
Even kort de bocht: Ja!
 
derde-kindje-anders-mamameteenblog.nl_
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Had je het mij gevraagd toen hij 4 maandjes was, had ik toch anders geantwoord.  Toen kon hij voornamelijk nog liggen, een beetje tijgeren en draaien.  Huilen als hij het er niet mee eens was.
Maar nu?

11 Maanden

Liam is nu 11 maanden en hij is een echte boef aan het worden.
De ondeugd straalt van zijn gezicht. Elke dag leert hij nieuwe dingen en hij is niet te beroerd om dat te demonstreren.
Het is een soort van sneeuwbaleffect. Als hij iets kan, probeert hij het volgende. Kan hij een kastdeurtje opendoen? Waarom niet een laatje proberen te openen?
En kan hij opstaan uit zijn badzitje? Waarom dan niet ook opstaan uit de kinderstoel aan tafel?

Alles gaat gepaard met een grote grijns! Heerlijk om te zien en mee te maken. Maar o boy, en dan bedoel ik ook echt O BOY, het is wel een beetje intensief.
Je kunt hem geen seconde alleen laten. Geen seconde je blik van hem afwenden.

Op scherp, continue

Mijn gehoor en zicht en staan op scherp, vol continue.
Hij is nu vanuit zijn horizontale fase aan het doorstoten naar de vertikale fase, zoals men dat zo mooi zegt. Dat betekent in Jip en Janneke-taal dat hij van liggen naar lopen gaat.
En dat gaat zo snel.
Veel sneller dan bij de vorige twee, of misschien lijkt dat maar zo.
Zou ook kunnen, want de tijd moet nu opgedeeld worden door drie, drie kinderen wel te verstaan.
En allemaal willen ze wat anders. Eigen tijd schiet hier nogal bij in.
De oudste, van ruim 7 jaar, is afgelopen jaar van schattig naar stoer gegaan. Terwijl de middelste nog droomt van prinsessen en kastelen. En de jongste? Nou, dat weet je denk ik nu wel. Die heeft de missie om zo snel mogelijk te gaan lopen en dan hard weg te rennen. Aargh!

Sociaal leven?

Onnodig om te zeggen dat ik even mijn handen hartstikke vol heb.
Mijn sociale leven, of liever gezegd ons sociale leven is ZERO, nul komma nul, Nada.
En dan nog, de dagen lijken te kort. De weken vliegen van maandag naar de vrijdag en weer door naar de maandag. Herkenbaar? Anyone?
En de maand juni dan, wow, ik weet niet of jullie dat ook zo ervaren, maar het lijkt wel of iedereen nog even zijn laatste moetjes erdoor heen wil rammen voor de vakantie. Tandartsen (jaja we zijn er weer geweest) en consultatiebureau-afspraken, het afronden van schoolactiviteiten, wat zieken tussendoor, en `en passant` nog het afscheid nemen van mijn werk.
Ik zal er nog wat meer over uitweiden met een blogje binnenkort, maar het is gebeurt. Iets wat we thuis vaak besproken hebben en wat dan ineens mogelijk wordt, stoppen met werken.
Na bijna 18 jaar heb ik de knoop doorgehakt om een volgende stap te nemen en afscheid te nemen van mijn werkgever.
Spannend? Zo echt wel! Maar het is goed. Tijd voor wat anders.

Meer tijd voor het bovenstaande zullen we maar zeggen.
En weer meer tijd voor het bloggen.

En hoe gaat het met jullie?

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

7 gedachten over “Is een derde kindje echt zo anders?”

  1. Herkenbaar 😞 Maar gelukkig is het ook genieten met zo’n ondernemend mannetje. Het is zo weer voorbij! Dat merk ik wel aan de drie oudsten! Ohja die wegloopfase straks…op de camping vond ik dat echt vermoeiend…

    Succes met de grote verandering!

  2. Leuk een derde als ik het zo lees. Maar ben blij genoeg met mijn tweetal. Komt dus geen derde 😉 mijn 2e is al mijn kadootje

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Een Zwaar Hart

Vandaag was een beetje een gekke dag.  Het was namelijk verrassend lekker weer en de stemming was goed. Maar toch...ik...

Sluiten