dikke buiken memories mamameteenblog

Dikke Buiken Memories

Pas sprak ik nog met een vriendin over het zwanger zijn. Hoe heerlijk het wel niet is, maar ook de minder leuke dingen. De herinneringen borrelde weer op! Dit volgende stukje heb geschreven voor een oudere editie van Mamablad Kindje op Komst: Dikke Buiken Memories.
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

dikke buiken memories mamameteenblog

De Maatschappij en dikke buiken

‘Je gaat die dikke buik nog missen straks. De deuren, die voor je worden opengehouden. Tassen die voor je gedragen worden. De lieve knikjes van mensen.’
Natuurlijk denk ik bij mezelf, in welk jaar ben jij zwanger geweest, lieve vriendin?
De maatschappij lijkt iets minder gecharmeerd van zwangere vrouwen nu, is mijn ervaring.
Mijn inziens heb je nu 2 hoofdcategorieën mensen: de Hulpvaardigen  en de Negeerders.

Zoals Laatst op het perron

 Zoals pas nog op het perron van de tram, sta ik met een banaan in mijn handen,  komen twee controleurs mij vertellen dat ik absoluut niet mocht eten op het perron. Hoogzwanger en straalmisselijk (helaas 9 maanden lang) probeerde ik het alternatief uit te leggen. Namelijk een vieze vloer. Maar nee, hoor, onverbiddelijk. De banaan moest weg of ik mocht weg. Pardon? Gelukkig kwam de tram en zonder banaan maar met volle mond ben ik ingestapt.
Duidelijk gevalletje van categorie Negeerders.

De gemene heks in de supermarkt.

O ja en deze dan, tijdens de zwangerschap van Celeste. Ik stond met een dikke buik  in de supermarkt bij de groenten- en fruitafdeling. Mijn oudste dochter van bijna 3 jaar was druk bezig om de perziken te sorteren, want die lagen allemaal verdeeld en zij wilde ze weer netjes bij elkaar leggen. (Geen idee trouwens waar die drang naar orde is gebleven, nu ze zes is.)
Iets waar de jongeman van de groente en fruit afdeling vertederend om moest glimlachen.
Met een schuin oog hou ik haar in de gaten en probeer met mijn andere oog de bananen af te wegen.
Plots staat er een oudere grijze gemeenkijkende dame bij mijn dochter en geeft haar een veeg  uit de pan.
Of ze met haar tengeltjes van het fruit af wil blijven.  Pardon? Het lipje van  mijn dochter begint te trillen en ik snel naar haar toe.  Met mijn zwangere buik spring ik in de vuurlinie. En daar krijg ik toch een tirade over mij heen, daar lusten de honden geen brood van. Mijn dikke buik was een reden extra om tegen mij uit te vallen. De jongen van de afdeling moest de manager halen. Serieus.
En normaal ben ik echt niet op mijn mondje gevallen, maar ik was echt helemaal beduusd en ook een beetje trillerig. Wat mij opviel is dat er een kring van mensen om mij heen kwam staan, maar echt niemand wat zei. Nog niet eens een begripvol knikje.  Was ik echt zo`n slechte moeder?
Weer een categorie Negeerders.
Toen ik thuis kwam met mijn boodschapjes, hielp een zeer hulpvaardige buurman even de boodschapjes naar binnen te dragen. Ik was zo blij.
Toch nog een categorie Hulpvaardigen.
Tot zover, lieve vriendin staat het toch echt 2-1.

 

Maar misschien als jij nu even de deur voor mij openhoud?

Lees hier mijn gedachten over kleine meisjes worden groot.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

5 gedachten over “Dikke Buiken Memories”

  1. Nouja zeg, wat raar van die vrouw om zo fel te doen. Ik zou ook woedend worden. We leven wel even in een andere tijd nu zou je denken. Gewoon aanspreken had ook gekund.
    Ik kan me even geen negeerders bedenken. Misschien vond ik het normaal? Geen idee. Oh en misselijk zijn op het perron, heb ik ook gehad! Inclusief productie ja… Ik moest ook wat te eten hebben idd.

    • Rare snuiters in de grote stad 😉 Ja dat gekke verbod dat je niet mag eten op het perron..kan veel `betere` dingen om te verbieden bedenken die je niet op het perron mag doen…Raar gedoe 🙂

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
17 minutes a day mama met een blog
17 minutes a day

Ik ben echt gek op de momenten dat we als gezin met z'n allen zijn. Het maakt eigenlijk niet uit...

Sluiten