Een geboortekaartje voor je kindje versturen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

welke info een geboortekaartje mamameteenblog.nl

Laat de wereld weten dat er een nieuw leven is aangebroken! Als aanstaande moeder is een van de eerste dingen die je wilt doen het aankondigen van de komst van je baby aan vrienden en familie. Ondanks dat je misschien nog even moet wachten, kun je niet vroeg genoeg beginnen met het ontwerpen van het geboortekaartje – better safe than sorry! Het is niet alleen een leuk project om samen met je partner of vriend aan te werken, maar het zorgt er ook voor dat je aankondiging uniek is en speciaal op jou en je kind afgestemd. Ondanks dat er geen vaste formule is voor wat er op een geboortekaartje moet staan, zijn er toch een paar belangrijke punten die niet mogen ontbreken.

De belangrijkste ‘moetjes’ op een geboortekaartje

Geboortekaartjes hoeven niet saai te zijn. Of je nu kiest voor een goudfolie geboortekaartje of een kaartje in originele vorm, the Sky is the limit! Maar, er zijn wel een aantal aspecten die niet mogen ontbreken op de geboortekaartjes. Denk bijvoorbeeld aan de naam van de baby en geboortedatum. Maar ook contactgegevens, inclusief de namen van de ouders en eventuele broers en zussen die hun spotlight-moment delen.

Geboortedetails

Maak een geboortekaartje helemaal van jou. Naast de basisgegevens kun je ook andere details toevoegen zoals gewicht en lengte tijdens de bevalling en het tijdstip van de geboorte. Dit is een persoonlijke beslissing die je voor jezelf en je vrienden, familieleden of collega’s moet nemen. Misschien denk je dat ze het leuk zullen vinden meer details over de baby te weten, maar houd het vooral dicht bij jezelf! Maak je geboortekaartjes voor een jongen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een stoer kaartje gaan met een vintage thema en in een originele vorm, zoals een wolk. Wat je ook kiest, doe vooral wat goed voelt voor jullie.

Informatie over bezoekjes

Niets is leuker dan je nieuwe trots aan de buitenwereld te laten zien. Maar, houd er wel rekening mee dat je de kraamtijd als een intense tijd zult ervaren. Een hoop indrukken, veel wolken die voorbij vliegen én je wilt natuurlijk tijd met het gezin doorbrengen. Zet daarom meteen op het geboortekaartje wanneer je graag kraambezoek wilt ontvangen. Zo weten je dierbaren meteen waar ze aan toe zijn. En last but not least: heb je al een aan kraamcadeau gedacht? Voordat je overspoeld wordt met het zoveelste rompertje, kun je hier zelf ook een aandeel in hebben. Zo voorkom je dat er onnodige cadeautjes op de deurmat ploffen.

Wat zet je allemaal op een geboortekaartje Mamameteenblog.nl

Alvast veel geluk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie