Welke fietsreizen kun je maken?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

Welke fietsreizen fietsvakantie mamameteenblog.nl

Fietsreizen worden steeds populairder en is allang niet meer alleen voor de oudere vakantieganger. Een fietsvakantie is ook leuk voor jonge mensen of gezinnen. Het is een sportieve vakantie, waar je veel van de omgeving kunt ontdekken. Het grote voordeel van fietsreizen is dat je op plekken kunt komen waar minder toeristen bekend zijn. Het is een mooie manier om de wereld te ontdekken. Als je kiest voor een georganiseerde fietsreis, geniet je een aantal voordelen. Je kunt bijvoorbeeld elektrische fietsen huren en overnachtingen.

Fietsreizen Nederland

In de corona periode zijn veel mensen erachter gekomen dat een vakantie in eigen land helemaal niet verkeerd is. Er zijn veel mooie (natuur) gebieden en fietsroutes in Nederland. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Nederland een echt fiets land is. Maar hoe plan je zo’n fietsvakantie in Nederland? Je moet met een aantal dingen rekening houden wanneer je een planning gaat maken voor jouw fietsvakantie. Je moet rekening houden met de persoon die het minst ver kan fietsen. Hoeveel kilometer kan deze persoon per dag fietsen? Of huur je elektrische fietsen? Wat wil je onderweg allemaal zien? Maak dan een route langs al deze punten. Waar ga je allemaal overnachten en welke bagage is hiervoor nodig? Als je geen zin hebt om zelf zo’n planning te maken, kun je ook een georganiseerde fietsreis boeken. Dan wordt alles voor je uitgestippeld.

Fietsvakantie België

Je kunt ook in het buitenland een fietsreis maken. Als je niet zo ver van huis wilt, is een fietsvakantie in België een uitstekende keuze. België is vlak bij huis, maar toch zit je in een totaal andere omgeving. Dat is een groot pluspunt voor je vakantiegevoel. Net zoals een fietsvakantie in Nederland, moet je je reis in België ook plannen. Dit kun je zelf doen of je boekt een georganiseerde reis. Als je ervoor kiest om het zelf te plannen, kun je de reis helemaal naar je eigen hand zetten. Alles wat je wilt zien, kun je verwerken in jullie route.

Er zijn veel verschillende fietsroutes in België, onder andere:

  • De Vlaanderen route: Deze route gaat door de polder, het bos en historische steden zoals Damme, Brugge, Gent en Leuven. Deze route is 920 kilometer lang en je kunt op verschillende punten in Nederland beginnen aan deze route.
  • Het RAVel-Netwerk: Deze route is ruim 1400 kilometer lang. En volgt een reis langs natuurparken, langs kastelen en door de historische steden zoals Bouillon, Dinant en La-Roche-en-Ardenne.
  • Elke drie jaar wordt Beaufort aan de kust georganiseerd, dit is de grootste openlucht en kunsttentoonstelling van België. Langs de kust zijn al deze kunstenaars verspreid, welke goed te bewonderen zijn met de fiets. Er zijn van zes eerdere edities dertig kunstwerken blijven staan, deze vormen nu het beaufort Beeldenpark. Dit is ook leuk om te bezoeken als je er bent.
Welke fietsreizen kun je maken Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie