Tips om je haar zo goed mogelijk te verzorgen in de zomer

Last Updated on 5 juli 2024 by Barbara

Tips voor mooi zomerhaar mamameteenblog.nl

De zon is vandaag echt warm en sterk. En behalve dat zonnebrand smeren nodig is, draag je vast ook een fijne zonnebril en waarschijnlijk ook een hoed of pet. Zo bescherm je goed je huid en je ogen. Maar hoe zit het met je haar? Hoe kun je je lokken beschermen tegen de zon? En hoe voorkom je na een warme zomer een bos stro op je hoofd, als je net zo gesteld bent op mooi, gezond haar, net als ik.

Je haar beschermen tegen de felle zon

De zon is fel en je haar wordt naarmate je ouder wordt steeds brozer. Het beschermen is dus echt geen overbodige luxe. Doordat de zon uitdroogt kan het gaan splijten of afbreken. En door de uv-straling kun je eventuele geverfde haar ineens een paar tinten lichter worden.

Verzorg je lokken in de zomer

Hoe voorkom je dat je haar beschadigd raakt door de zon in de zomer? Ten eerste is je belangrijk om het goed te voeden. En dan niet alleen na een dagje zon, maar ook door het goed te verzorgen en voorbereiden op een zonnige dag aan het strand of zwembad.

Hieronder volgend een paar fijne tips om je haar zo goed mogelijk te verzorgen in de zomer.

Tips voor mooi zomerhaar

  • Genoeg drinken
  • Draag een hoed
  • Vermijd verven en permanent
  • Gebruik goede verzorgende haarproducten/ shampoo en conditioner met uv-bescherming
  • Niet föhnen, stijlen of straighten
  • Dunne blote huid insmeren, zoals je haarrand of je scheiding
  • Natte lokken zijn kwetsbaar

Veel drinken voor mooi haar

Zorg ook in de zomer voor genoeg vocht in je lichaam. Zo houdt je je lichamelijk in de goede conditie en droog je niet uit. Richtlijn is 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken volgens het voedingscentrum en wat meer wanneer je veel zweet.

Draag een hoed en bescherm je haar

Een hoed of een pet is heel leuk om te dragen in de zomer, maar is ook een bescherming. Het voorkomt ook direct verkleuring wanneer je het hebt geverfd.

Vermijd verven en permanent

Wanneer je weet dat je veel in de zon zult zijn, is het slim om een verfbeurt of een permanentje even uit te stellen. Je kapsel heeft dan echt even tijd nodig om weer te herstellen en zonlicht zal het alleen maar kwetsbaarder maken en uitdrogen. Gebruik een leuke hoed of een sjaaltje om eventuele uitgroei te bedekken. Je lokken zullen je dankbaar zijn.

Gebruik goede haarproducten/shampoo en conditioner

Er zijn verzorgende producten beschikbaar die je kapsel extra beschermen tegen de zon, de zee en het zwembad. Bijvoorbeeld shampoos en conditioners met uv-bescherming, maar ook SPF-stylingproducten en sprays.

Laat je informeren bij de drogist of ga zelf eens op zoek naar speciale after sun shampoos en conditioners. Online kun je ook producten en merken vinden zoals L’Oréal Shampoo of conditioner.

Niet föhnen, stijlen of straighten van je haar

Door je haar te föhnen of straighten stel je het bloot aan een hitte die je haar kan uitdrogen. Met daarna nog zonnetje eroverheen, kan dit je lokken onnodig beschadigen. Probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen en draag je haar lekker veel omhoog, bijvoorbeeld in een knot als je lange lokken hebt. Of leer van de tutorials voor het haar van je dochter.

Dunne blote huid insmeren, zoals je haarrand of je scheiding

Smeer de dunnen blote huid in met zonnebrand. Bijvoorbeeld bij je haarrand of je scheiding. Zo bescherm je ook je hoofdhuid, die tenslotte ook belangrijk is voor je haar en verbrand je huid niet.

Nat haar is kwetsbaar

Nat haar heeft vaak openstaande schubben. Dit maakt het veel kwetsbaarder. Spoel het dus na het zwemmen goed uit (van bv zout en chloor) en bescherm het daarna met een conditioner of leave-in. Een doekje over je lokken zorgt dat het ook uit de zon kan opdrogen.

Een gewaarschuwd mens…

Telt voor twee en heeft mooie lokken. 😉

Lees hier hoe je meer volume kan krijgen in je haar op makkelijke en simpele manier, die je haar niet teveel schaadt.

Tips om je haar zo goed mogelijk te verzorgen in de zomer Mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie