Curly girl methode voor 40+ haar

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 6 december 2023 by Barbara

Het begon na de geboorte van mijn jongste telg. Mijn haar voelde droog, stug en werd zo dun. En het leek maar niet te groeien. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar niets leek te helpen. Met mijn vitamine B12 tekort en een chronische darmziekte heeft mijn haar echt wel wat te verduren, maar dit herkende ik niet. Totdat ik meer leerde over de Curly Girl Methode, toen werd me duidelijk dat ik mijn haar verkeerd behandelde.

Curly girl methode mamameteenblog.nl (1)
Afbeelding van 
rawpixel.com

Mijn haar na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap groeide mijn haar als kool. Het glansde, het was voller en dikker. En ik hoefde het alleen maar te wassen en het viel meteen in model, een enkele dag daar gelaten. Maar ongeveer een maand of vier na de bevalling begon de ellende. Ik had het gelukkig al 2 keer eerder meegemaakt, dus de schrik was iets minder. Maar toch, die plukken haar die ik verloor waren best pittig. En ja, ik wist, het hoorde erbij. Het zal ook wel weer aangroeien, niet zo mooi meer als tijdens de zwangerschap, maar het komt goed; dat dacht ik.

Helaas gebeurde er niets. Het leek wel alsof mijn haar stilstond. Het groeide niet meer. Na een dag wassen was het ’s avonds droog, stug en ’s morgens zat er een echt vogelnestje op mijn hoofd.

Na 4 jaar was ik het zat. Dan maar een flink stuk eraf. Ik ben de eerste beste kapper binnengelopen en heb alles laten afknippen op kaaklengte. Ik vond het vreselijk, maar ik zag echt geen andere oplossing.

Na 2 maanden met een korte bob was ik het alweer zat. Het wilde gewoon niet zitten. Het zal er wel aan hebben gelegen dat ik nu over de 40 jaar ben, dacht ik nog. Je haar structuur verandert tenslotte wanneer je richting de overgang gaat. En ja, wanneer weet je wanneer dat is? Dat weet je pas achteraf toch? Misschien waren dit de eerste signalen.

De Curly Girl Methode

Op zoek naar een goede kapper die raad wist met mijn haar. En die heb ik gevonden! Wat een verademing was dat zeg. Ze was eerlijk en gaf me goed advies. Mijn vraag of ze er iets hippers van wist te maken, was niet zo moeilijk, zei ze(niet echt een uitdaging met dit model). Ook vertelde ze me dat ik eigenlijk heel veel slag en krullen in mijn haar heb.

Pardon? Ik wist wel dat ik wat slag had, maar krullen. Ze vertelde me dat mensen met krullen of slag, van nature veel droger haar hebben. Welke producten gebruikt u voor u haar? Eh…shampoo, elke keer een andere eigenlijk. De kapster vertelde dat mensen met krullen hun haar moeten behandelen en veel meer moeten voeden met de juiste producten. En nee, ze probeerde haar producten niet te verkopen. Maar het klonk zo logisch allemaal.

Na mijn kappersbezoek ben ik gaan googelen en kwam op site van Aukje terecht, die me meer vertelde over de Curly Girl Methode. Zulke mooie krullen als Aukje heb ik niet. Maar het uitgangspunt wat ze hier verteld is zeker interessant. Voor elk type haar eigenlijk.

De zoektocht naar de juiste producten voor de Curly Girl Methode

Na lid te zijn geworden van een facebook groep was de volgende stap de juiste producten aanschaffen.

Dit vereist even je aandacht, het is uitzoeken welke eigenschappen je haar heeft. Heeft je haar bijvoorbeeld proteïne nodig of juist meer vocht. Is het dik of fijn haar, veel of dun?

Mocht je het willen weten, check dan dit boek over curly girl methode en die helpt je hele proces door. Ja, ook als je geen krullen hebt. Het principe van geen siliconen, parabenen en siliconen in je haar kan eigenlijk voor elk type haar goed doen. Ook voor 40+ haar!

Via Notino.nl een website voor parfum vrouwen en verschillende beautyproducten, heb ik de lijn van l’oreal botanicals besteld. Deze lijn werkt voor mijn haar echt heel fijn en is helemaal vrij van siliconen en parabenen.

Mijn haar zit een stuk beter en het glanst weer

Mijn haar ziet er beter uit (toch geen overgang nog). Het is minder droog en pluizig. Ik heb geen krullen in mijn haar, maar een beetje slag heb ik wel. Meer een wavy girl. Ik zie verbetering. Het is nog steeds geen dik golvend haar wat ik had tijdens mijn zwangerschap, maar het is beter als een jaar geleden. Ik ben tevreden.

Nu ben ik natuurlijk hartstikke benieuwd naar hoe jullie je haar verzorgen en of je deze curly girl methode al kende?

Plaats een reactie