Zwanger 17 weken van mijn derde kindje

17 weken mamameteenblog.nl
Voorjaar 2014: Goed, zwanger dus, zwanger 17 weken van mijn derde kindje. Een van de meest gestelde vragen die ik de laatste tijd krijg is, naast de vraag, wil je weten wat het wordt?, is: Hoe anders is een derde zwangerschap?
De eerste keer dat iemand dit aan mij vroeg, heb ik daar wel even over moeten nadenken. De andere twee zwangerschappen zijn toch al weer zo`n ruim 6 jaar en 3,5 jaar geleden. En ja, je mommybrain likes to forget. 
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zwanger 17 weken, fysieke kwaaltjes?

Zijn de fysieke kwaaltjes anders?

Nee, niet echt. Nog steeds misselijk en moe, soms in iets meer of mindere mate. Maar tot nu toe, nee, niet bijzonder.

Misschien meer in mijn hoofd?

Ja, dat toch weer wel. Ik heb minder tijd om met de baby in mijn buik bezig te zijn. Je merkt dat er een volledig gezin draaiende is. School, werk, gezin en sociaal netwerk maakt minder tijd voor dagdromen.
Mijn hersenen zijn tot nu toe ook best nog wel scherp, minder moes. Dat was bij de andere zwangerschappen duidelijk minder. Of misschien ben ik dat vergeten.

Zwangeren in mijn eentje?

Maar wat ik echt onderschat heb, is het feit dat ik deze zwangerschap niet alléén zwanger. Mijn meiden doen mee. Het is echt ònze baby. In hun beleving is het echt al zo werkelijk. Elke dag wordt er over gesproken. Op school wordt er voor de kleine geknutseld. Thuis worden er tekeningen gemaakt en er wordt over gezongen. Complete baby situaties worden nagespeeld. Denk aan een baby die niet wil slapen of wil eten.
En dan ook nog sssssssssst, de baby slaapt. Smile.

 

De jongste heeft er ook nog wel een handje van om de dag door te nemen van de baby. De baby is ook naar het werk geweest, de baby gaat nu ook eten, de baby gaat ook mee boodschappen doen, hè mam? En gaat de baby nu ook slapen?

 

Is een derde zwangerschap anders?

Om terug te komen op de vraag of mijn derde zwangerschap anders is? Ja en nee.
Ik heb wel het nieuwe sofasnurken of het couchknorren ontdekt. `s-Avonds zo na een uurtje of 20 is het tijd voor me-time.
Lekker beetje bijkomen van de dag, kopje thee, beetje buizen of surfen op het net. Samen met lief een filmpje kijken. Maar helaas, mijn lichaam wordt overgenomen door een slaapmonster en het enige wat ik kan doen is mij eraan overgeven. Ogen vallen dicht, gedachten stoppen, totale ontspanning, heerlijk.
Sofasnurken!

Niet gezellig, wel errug fijn.

Filmpje van de foetus bij 17 weken

Nog steeds leuk om te kijken, vind ik de filmpjes over de ontwikkeling van de foetus bij 17 weken. Dus bij deze 1 van mijn favoriete filmpjes. Hij duurt ongeveer 2 minuten.

Meer lezen over mijn zwangerschap? Lees hoe mijn zwangerschap verliep in week 31.

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

1 gedachte over “Zwanger 17 weken van mijn derde kindje”

  1. Ik kwam hier toevallig, maar oh wat lief, dat je samen met je dochters zwanger bent. Heel veel succes en plezier met het voorbereiden van bengeltje nummer 3. Het wordt vast geweldig met zulke lieve hulp-mamma's in de buurt. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Als ik later groot ben….

Ergens in de afgelopen weken had ik een kort gesprekje met mijn oudste dochter wat een beetje is blijven hangen.Mama,...

Sluiten