17 weken zwanger mamameteenblog.nl

Zwanger 17 weken van mijn derde kindje

17 weken mamameteenblog.nl
Voorjaar 2014: Goed, zwanger dus, zwanger 17 weken van mijn derde kindje. Een van de meest gestelde vragen die ik de laatste tijd krijg is, naast de vraag, wil je weten wat het wordt?, is: Hoe anders is een derde zwangerschap?
De eerste keer dat iemand dit aan mij vroeg, heb ik daar wel even over moeten nadenken. De andere twee zwangerschappen zijn toch al weer zo`n ruim 6 jaar en 3,5 jaar geleden. En ja, je mommybrain likes to forget. 
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zwanger 17 weken, fysieke kwaaltjes?

Zijn de fysieke kwaaltjes anders?

Nee, niet echt. Nog steeds misselijk en moe, soms in iets meer of mindere mate. Maar tot nu toe, nee, niet bijzonder.

Misschien meer in mijn hoofd?

Ja, dat toch weer wel. Ik heb minder tijd om met de baby in mijn buik bezig te zijn. Je merkt dat er een volledig gezin draaiende is. School, werk, gezin en sociaal netwerk maakt minder tijd voor dagdromen.
Mijn hersenen zijn tot nu toe ook best nog wel scherp, minder moes. Dat was bij de andere zwangerschappen duidelijk minder. Of misschien ben ik dat vergeten.

Zwangeren in mijn eentje?

Maar wat ik echt onderschat heb, is het feit dat ik deze zwangerschap niet alléén zwanger. Mijn meiden doen mee. Het is echt ònze baby. In hun beleving is het echt al zo werkelijk. Elke dag wordt er over gesproken. Op school wordt er voor de kleine geknutseld. Thuis worden er tekeningen gemaakt en er wordt over gezongen. Complete baby situaties worden nagespeeld. Denk aan een baby die niet wil slapen of wil eten.
En dan ook nog sssssssssst, de baby slaapt. Smile.

 

De jongste heeft er ook nog wel een handje van om de dag door te nemen van de baby. De baby is ook naar het werk geweest, de baby gaat nu ook eten, de baby gaat ook mee boodschappen doen, hè mam? En gaat de baby nu ook slapen?

 

Is een derde zwangerschap anders?

Om terug te komen op de vraag of mijn derde zwangerschap anders is? Ja en nee.
Ik heb wel het nieuwe sofasnurken of het couchknorren ontdekt. `s-Avonds zo na een uurtje of 20 is het tijd voor me-time.
Lekker beetje bijkomen van de dag, kopje thee, beetje buizen of surfen op het net. Samen met lief een filmpje kijken. Maar helaas, mijn lichaam wordt overgenomen door een slaapmonster en het enige wat ik kan doen is mij eraan overgeven. Ogen vallen dicht, gedachten stoppen, totale ontspanning, heerlijk.
Sofasnurken!

Niet gezellig, wel errug fijn.

Filmpje van de foetus bij 17 weken

Nog steeds leuk om te kijken, vind ik de filmpjes over de ontwikkeling van de foetus bij 17 weken. Dus bij deze 1 van mijn favoriete filmpjes. Hij duurt ongeveer 2 minuten.

Meer lezen over mijn zwangerschap? Lees hoe mijn zwangerschap verliep in week 31.

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

1 gedachte over “Zwanger 17 weken van mijn derde kindje”

  1. Ik kwam hier toevallig, maar oh wat lief, dat je samen met je dochters zwanger bent. Heel veel succes en plezier met het voorbereiden van bengeltje nummer 3. Het wordt vast geweldig met zulke lieve hulp-mamma's in de buurt. 🙂

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Als ik later groot ben….

Ergens in de afgelopen weken had ik een kort gesprekje met mijn oudste dochter wat een beetje is blijven hangen.Mama,...

Sluiten