3 tips voor meer volume in het haar

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

tips voor meer volume in het haar mamameteenblog.nl

Volume in het haar, zonder te veel poespas. Dat willen we! En dan geen tijdrovende blowouts met een föhn, gewoon iets simpels. Het goede nieuws: dat is er! Er zijn drie producten die jouw haren in een handomdraai meer volume en body geven. De drie producten zijn makkelijk en snel in gebruik, zodat jij supersnel een volume-boost kunt fixen! In deze blog leggen we de functie uit van de drie producten en hoe je deze kunt gebruiken voor een volume boost in je haar.

Volumepoeder

Een volumepoeder is speciaal ontwikkeld om extra volume en textuur aan het haar te geven. Het is vaak een fijne poeder die je direct op de haaraanzet of door het haar aanbrengt. Dit geeft het haar meer grip en textuur, waardoor het haar er voller en dikker uitziet. Volumepoeder is vooral effectief bij fijn, slap of dunner wordend haar wat moeite heeft om volume te behouden. Je gebruikt volumepoeder op droog haar en schudt het voorzichtig op de haarwortels. Masseer het poeder daarna in met je vingertoppen om volume te creëren. Voor extra volume kun je het haar verdelen in secties en in meerdere stroken volumepoeder aanbrengen. 

Texture Spray voor volume

Een texture spray geeft, de naam zegt het al, textuur aan het haar. Het zorgt voor meer grip, volume en definitie. Het is vooral een erg fijn product voor fijn of slap haar dat moeilijk te stylen is. Met een texture spray kun je verschillende haarstijlen creëren: beach-waves, warrige ‘out-of-bed’-looks of effortless undone. Een texture spray maakt het haar wat stugger waardoor de haarstijl langer blijft zitten, het heeft vaak een lichte tot medium hold. Je kunt een texture spray over de gehele lengte van het haar gebruiken. Een texture spray heeft vaak een matte afwerking, maar kan ook een lichte glansafwerking bieden. Bovendien is het te gebruiken op nat en vochtig haar. 

Droogshampoo voor meer volume

Als je dun haar hebt, kan het snel vettig aanvoelen. Was jij je haren iedere dag, dan verliest het volume. Behandel het haar daarom met een droogshampoo. Een droogshampoo heeft als doel om olie en talg van de hoofdhuid en haren te absorberen. Hierdoor ziet het haar er minder vet uit, en lijkt het haar een stuk frisser. Hierdoor kun je de tijd tussen wasbeurten verlengen, want met droogshampoo kun je gemakkelijk een wasbeurtje overslaan. Ideaal voor mensen met snel-vettend haar of een druk schema. Droogshampoo is beschikbaar in verschillende soorten: in poedervorm, spray-vorm of mousse. Je gebruikt droogshampoo bij de haaraanzet, waar de talg zich ophoopt en het vettig is.

Let the products do their magic – zo gebruik je het!

Deze producten kun je samen gebruiken om tot het beste resultaat te komen. Breng voor het slapen gaan droogshampoo aan in het haar. Dit zorgt ervoor dat je niet met vettig haar wakker wordt. ‘s Ochtends hoef je dus alleen nog maar aan de slag met de volumepoeder en texture spray. Verdeel je haren van voor naar achter haarsecties en schud telkens een klein beetje volumepoeder op de haaraanzet. Wrijf de poeder goed in met de vingertoppen. Tot slot kun je aan de slag met de texture spray. Ga bijvoorbeeld op de kop staan en spray verdeeld over het haar. Gebruik de gewenste hoeveelheid, kneed of crunch het haar voor meer textuur. That’s it, hello volume!

Conclusie voor gezond haar met meer volume

Volume in je haar creeren is niet moeilijk wanneer je weet welke producten er zijn en hoe je ze gebruikt. Een mooie volle haardos is toch wat de meeste vrouwen willen hebben.
Lees hier hoe je je lokken mooi houdt in de zomer.

delen is lief ❤︎

3 tips voor meer volume in het haar mamameteenblog.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie