Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 16 januari 2023 by Barbara

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkele keer mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit. Ze wilden zelluf-hun-haar-doen. Dus heb ik jaren met twee meiden over straat gelopen met PAPA-haar, zoals ze dat op de kleuterschool noemen. (papa-haar is haar dat ’s morgens door papa is gemodelleerd, wat niet zo is gelukt). In de praktijk is dat een soort pluizenbol met hier en daar een spriet of krul.

Tutorials-haar-invlechten-mamameteenblog.nl_

Ja, ik ben er regelmatig op aangesproken. Wie is de baas, vragen ze dan, jij of je dochters? Goede vraag. Maar ik was te moe hem te beantwoorden en glimlachte vaak alleen maar.

Hoe geweldig vind ik de fase waar we nu in zitten (11 en 9 jaar). Ze willen hun haar doen! Sterker ze willen dat IK hun haar doe. Yes! Nu alleen nog leren begrijpen wat ze precies willen en WAT ik met hun haar moet doen. Knotjes, vlechtjes maken, haren invlechten, alles leer ik van YouTube. Dus bij deze de beste tutorials op YouTube voor het vlechten van haar van je kind!

De voorbereidingen voor het invlechten

Het beste is wanneer ik mijn dochters eerst hun haar zelf heb laten kammen, met de tangle teezer. Goed kammen om precies te zijn. Want daarna ga ik het kammen en dat is lastig als er nog wat klitten in zitten. De tangle teezer is trouwens ideaal, het haalt echt bijna pijnloos alle klitten uit het haar van je kind.(Dus mocht je ooit nog een cadeautje zoeken voor een kind met lange haren.) Zo kun je het haar invlechten vriendelijk en op een zachte manier. Ik heb ook een spuitflesje met water en een beetje antiklit erin opgelost wat ik er ook nog inspuit. Dit helpt nog een keer extra een geeft een extra mooi effect wanneer het haar is ingevlochten!

Wat ik gebruik is:

  • Tangle Teezer
  • fijne kam met ijzeren punt
  • spuitfles met water en antiklit
  • Elastiekje en haaraccessoires, zoals speldjes en leuke haarbandjes voor kinderen
  • Optioneel een flesje Salt spray van Wella, wanneer je kindje heel glad haar heeft.

Zodra alles klaarligt, zet ik mijn dochter op een kruk aan de eettafel voor een tablet met haar favoriete serie of filmpje aan, zodat ze een beetje afgeleid zijn van het op het hoofd allemaal gebeurd.

Basis van het haarvlechten

Dit onderstaande filmpje kwam ik tegen en vond ik zo prettig om te kijken omdat ik ze echt heel fijn uitlegt hoe het vlechten nu precies werkt. En het maakt eigenlijk geen verschil of ze dit nu op haar eigen hoofd doet of dat ik dit op het hoofd van mijn kinderen toepas. Na het kijken van dit filmpje zat de basis er gewoon goed in. (het is wel een Engels gesproken filmpje. Deze sprak mij erg aan, maar mocht jij een betere in het nederlands weten voor mij, let me know!)

Invlechten

Het invlechten van haar is geen Rocket Science, zoals manlief het vaak omschrijft, maar dit filmpje is wel erg fijn uitgelegd ( speciaal voor papa’s, maar mama’s kijken hem ook hoor).

En ja, papa mag nu ook het haar van zijn dochters invlechten!

Twee keer invlechten in het haar

Deze haarstijl vind ik altijd leuk om te doen. Het is, wanneer je deze techniek in de vingers hebt, ook lekker snel te doen. In het filmpje is er een duidelijke uitleg (nl).

Opvlechten van haar

Dit vind ik persoonlijk best een lastige vlecht, maar wel een mooie! Het is het tegenovergestelde van invlechten en is echt even oefenen. Maar het resultaat is geweldig! Bij deze vlecht gebruik ik de Salt spray van Wella om beter te kunnen stylen. Daar mijn meiden van dat gladde en dunne haar hebben en met de spray pakt het beter, het blijft soms wel TWEE dagen zitten! Werkt echt super!

Twee Opvlechten

Dit is op het moment de favoriete stijl van mijn jongste dochter en ik moet zeggen met haar lange haren staat het ook geweldig! Ik heb wel even moeten oefenen. En met de Salt Spray blijft het ook goed zitten. Hieronder weer een filmpje met uitleg hoe je het moet doen, in het Nederlands!

De leukste haarstijlen voor hippe meiden

Er zijn zoveel leuke filmpjes tegenwoordig over verschillende haarstijlen, maar de leukste vind ik die van Cute Girl Hairstyles, en dan de oudere filmpjes. Waar de tweeling nog klein is. De moeder legt het echt goed uit, ook al is het Engels, maar het ziet er nog lekker gewoontjes uit. De huidige filmpjes zijn meer lifestyle filmpjes, die ook leuk zijn, maar hebben niet zoveel meer met het haar te maken.

Mocht je inspiratie nodig hebben, dan kan ik je echt deze filmpjes aanbevelen.

Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere leuke filmpjes! Gebruik jij ook filmpjes om het haar van je dochters in te vlechten? En heb je nog een goede tip? Let het weten in de comments, dan zet ik je erbij!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie